Kaarel Adamberg
https://www.etis.ee/CV/Kaarel_Adamberg/estTeenistuskäik
Töökohad ja ametid
2004–...
AS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus, projektijuht (0,50)
01.01.2018–30.04.2022
Tallinna Tehnikaülikool, Loodusteaduskond, Keemia ja biotehnoloogia instituut, sihtrahastusega vanemteadur (0,50)
01.01.2017–31.12.2017
Tallinna Tehnikaülikool, Loodusteaduskond, Keemia ja biotehnoloogia instituut, Vanemteadur (0,50)
01.02.2012–31.08.2014
Tallinna Tehnikaülikool, Matemaatika-loodusteaduskond, Keemiainstituut, Biotehnoloogia õppetool, Vanemteadur (0,25)
2005–31.12.2016
Tallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond, Toiduainete instituut, Vanemteadur (0,50)
01.09.2004–31.12.2004
Tallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond, Toiduainete instituut, Teadur (0,50)
1999–2001
Keemilise ja Bioloogilise Füüsika Instituut, Insener (1,00)
Haridustee
2001–2004
Doktorantuur, Tallinna Tehnikaülikool, bio- ja toiduainete tehnoloogia õppesuund
1999–2001
Magistrantuur, Tallinna Tehnikaülikool, geenitehnoloogia õppesuund
1995–1999
Bakalaureuseõpingud, Tallinna Tehnikaülikool, bio- ja toiduainete tehnoloogia őppesuund
1984–1995
Tallinn, Liivalaia Keskkool
Teadusorganisatsiooniline ja -administratiivne tegevus
2009−...
Eelretsensioonid artiklitele ajakirjades Biotechnology and Bioengineering, Journal of Functional Food, Journal of Dairy Science, PLoS ONE, Food Bioscience, Bioresource Technology
2000−...
Eesti Mikrobioloogide Ühenduse liige
2014−2014
Osalemine võrgustikus ENGIHR (European Network for Gastrointestinal Health Research)
2012−2012
Oponent Kim Marius Moe doktoritööle (Norwegian University of Life Sciences, As, Norra)
Loometöö
SUULISED ETTEKANDED JA LOENGUD
2016-2021 „Seedetrakti mikrobioota seos toidu ja tervisega“, 8 ak h kursus Rahvatervise Akadeemias
2021 - "Imikute mikrobioota", lühikursus Rahvatervise Akadeemias
2021 - "Selection of specific microbial consortia for future probiotics", suuline ettekanne MIFFI konverentsil (Taani)
2021 - "Kuidas toidu abil mõjutada meie vaimset tervist", ettekanne JCI aastakonverentsil
2021 - töötuba teemal "Mikrobioomisõbralik toit", Reaalkooli konverents
2021 – „Tervist toetava toidu arendus seedetrakti mikrobioomi põhjal“, loeng (4 ak h) Eesti Maaülikooli Avatud Ülikoolis
2021 – „Pro-, pre- ja sünbiootikumide näidustused meditsiinis“, ettekanne ESTSPEN Toitumis- ja liikumisravi konverentsil „Toidulisandid“
2020 - "Toit kui mikrobioomi mõjutaja", loeng Tartu Ülikooli kursusel Mikrobioom ja tervis
2020 - "Toidukomponentide mõju soolemikrobiootale in
vitro", ettekanne Kliinilise meditsiini doktorikooli intensiivkursusel "MIKROBIOOM, mikroelu meis ja meie ümber" (Tallinna Tehnikaülikool)
2019 – "Miks me armastame magusat?", AstraZeneca seminar "Kardio-renaalne revolutsioon", Eesti
2019 – „Mikrobioom, toitumine, liikumine", loeng Tallinna Ülikooli loengusarjas "Treeni teadlikult"
2019 – „Toidu- ja toitainete mõju inimese mikrobiootale“, ettekanne Tartu Ülikooli Kliinilise meditsiini doktorikooli intensiivkursusel „Pro-, pre- sün- ja postbiootikumid: mõju meie mikrobiootale ja tervisele“
2019 – „Inimese mikrobioom – Mis ja milleks?“, SYNLAB koolitusprogramm
2018 – „Toit kui mikrobioomi mõjutaja“, ettekanne Tartu Ülikooli Kliinilise meditsiini doktorikooli intensiivkursusel „Mikrobioom“
2018 – „Mikrobioomi seos toitumise ja ülekaaluga“, ettekanne Eesti tasakaalustatud toitumise konverentsil
2018 – „Kuidas valida toiduaineid tervislikuks toitumiseks?“, loengud seminaril „Terveks olemise valikud“
2017 – „Polysaccharides for gut microbiota“, ettekanne konverentsil „Bioactive polysaccharides“, Cambridge, UK
2017 – „Modulation of gut microbiota by dietary fibres“, ettekanne Lallemand Health Ingredients seminaril
2016 – „Toidu kiudainete seos soolemikrobiootaga“, ettekanne Eesti Lastearstide Seltsi seminaril ,,Toit ja tervis ’’
2012 – „Reduced overflow of acetate in Escherichia coli by gene engineering and media design“, ettekanne konverentsil "BioProScale", Berliin, Saksamaa
TEADUSE POPULARISEERIMINE
2021 - Arvamusfestivalil teemast toit ja mikrobioom
2018-2019 - Materjalide koostamine aastanäituse jaoks "Mina, superorganism" (näitus bakterite ja inimeste kooselust) Eesti Tervishoiu Muuseumis 2019-2020
2018 – Suhkruakadeemia raames seminar teemal „Miks me armastame magusat?“ Eesti Tervishoiu Muuseumis
2016 – Seminarid teemadel „Bakterid ja kiudained“, „Probiootikumid ja prebiootikumid“, „Lapse mikrobioom sünnist 3. eluaastani“
2015 – Teadlaste öö teemal „Kuidas on seotud meie toit ja mikrobioom?“ Tallinna Tehnikaülikoolis
2015 – Muuseumiöö Tallinna Tehnikaülikooli muuseumis „Toit ja mikrobioom“
2013-2014 - Materjalide koostamine näituse "Puder ja kapsad" jaoks (Tallinna Tehnikaülikooli muuseumis)
.
2016-2021 „Seedetrakti mikrobioota seos toidu ja tervisega“, 8 ak h kursus Rahvatervise Akadeemias
2021 - "Imikute mikrobioota", lühikursus Rahvatervise Akadeemias
2021 - "Selection of specific microbial consortia for future probiotics", suuline ettekanne MIFFI konverentsil (Taani)
2021 - "Kuidas toidu abil mõjutada meie vaimset tervist", ettekanne JCI aastakonverentsil
2021 - töötuba teemal "Mikrobioomisõbralik toit", Reaalkooli konverents
2021 – „Tervist toetava toidu arendus seedetrakti mikrobioomi põhjal“, loeng (4 ak h) Eesti Maaülikooli Avatud Ülikoolis
2021 – „Pro-, pre- ja sünbiootikumide näidustused meditsiinis“, ettekanne ESTSPEN Toitumis- ja liikumisravi konverentsil „Toidulisandid“
2020 - "Toit kui mikrobioomi mõjutaja", loeng Tartu Ülikooli kursusel Mikrobioom ja tervis
2020 - "Toidukomponentide mõju soolemikrobiootale in
vitro", ettekanne Kliinilise meditsiini doktorikooli intensiivkursusel "MIKROBIOOM, mikroelu meis ja meie ümber" (Tallinna Tehnikaülikool)
2019 – "Miks me armastame magusat?", AstraZeneca seminar "Kardio-renaalne revolutsioon", Eesti
2019 – „Mikrobioom, toitumine, liikumine", loeng Tallinna Ülikooli loengusarjas "Treeni teadlikult"
2019 – „Toidu- ja toitainete mõju inimese mikrobiootale“, ettekanne Tartu Ülikooli Kliinilise meditsiini doktorikooli intensiivkursusel „Pro-, pre- sün- ja postbiootikumid: mõju meie mikrobiootale ja tervisele“
2019 – „Inimese mikrobioom – Mis ja milleks?“, SYNLAB koolitusprogramm
2018 – „Toit kui mikrobioomi mõjutaja“, ettekanne Tartu Ülikooli Kliinilise meditsiini doktorikooli intensiivkursusel „Mikrobioom“
2018 – „Mikrobioomi seos toitumise ja ülekaaluga“, ettekanne Eesti tasakaalustatud toitumise konverentsil
2018 – „Kuidas valida toiduaineid tervislikuks toitumiseks?“, loengud seminaril „Terveks olemise valikud“
2017 – „Polysaccharides for gut microbiota“, ettekanne konverentsil „Bioactive polysaccharides“, Cambridge, UK
2017 – „Modulation of gut microbiota by dietary fibres“, ettekanne Lallemand Health Ingredients seminaril
2016 – „Toidu kiudainete seos soolemikrobiootaga“, ettekanne Eesti Lastearstide Seltsi seminaril ,,Toit ja tervis ’’
2012 – „Reduced overflow of acetate in Escherichia coli by gene engineering and media design“, ettekanne konverentsil "BioProScale", Berliin, Saksamaa
TEADUSE POPULARISEERIMINE
2021 - Arvamusfestivalil teemast toit ja mikrobioom
2018-2019 - Materjalide koostamine aastanäituse jaoks "Mina, superorganism" (näitus bakterite ja inimeste kooselust) Eesti Tervishoiu Muuseumis 2019-2020
2018 – Suhkruakadeemia raames seminar teemal „Miks me armastame magusat?“ Eesti Tervishoiu Muuseumis
2016 – Seminarid teemadel „Bakterid ja kiudained“, „Probiootikumid ja prebiootikumid“, „Lapse mikrobioom sünnist 3. eluaastani“
2015 – Teadlaste öö teemal „Kuidas on seotud meie toit ja mikrobioom?“ Tallinna Tehnikaülikoolis
2015 – Muuseumiöö Tallinna Tehnikaülikooli muuseumis „Toit ja mikrobioom“
2013-2014 - Materjalide koostamine näituse "Puder ja kapsad" jaoks (Tallinna Tehnikaülikooli muuseumis)
.
Lisainfo
Teaduspraktika
2003 - Intitute of Animal Reproduction and Food Research, Olsztyn, Poola
2003 - Intitute of Animal Reproduction and Food Research, Olsztyn, Poola
Koolitused
2013/2014 - TTÜ Juhtide arendusprogramm, Metaprofit OÜ
2013/2014 - TTÜ Juhtide arendusprogramm, Metaprofit OÜ
Teaduspraktika
2001 - The Royal Veterinary and Agricultural University, Kopenhagen, Taani
2001 - The Royal Veterinary and Agricultural University, Kopenhagen, Taani
Kvalifikatsioon
Teaduspreemiad ja tunnustused
2014, Kaarel Adamberg, Tänukiri 2014. a. Eesti üliõpilaste teadustööde riiklikul konkursil peapreemia pälvinud Kaspar Valgepea doktoritöö juhendamise eest
2012, Kaarel Adamberg, Tallinna Tehnikaülikooli parim noorteadlane
Teadustöö põhisuunad
ETIS KLASSIFIKAATOR: 1. Bio- ja keskkonnateadused; 1.12. Bio- ja keskkonnateadustega seotud uuringud, näiteks biotehnoloogia, molekulaarbioloogia, rakubioloogia, biofüüsika, majandus- ja tehnoloogiauuringud; CERCS KLASSIFIKAATOR: T490 Biotehnoloogia ; TÄPSUSTUS: Süsteemibioloogia, bioprotsesside optimeerimine, uute fermentatsioonitehnoloogiate arendus
ETIS KLASSIFIKAATOR: 1. Bio- ja keskkonnateadused; 1.7. Toiduteadused; CERCS KLASSIFIKAATOR: T430 Toiduainete ja jookide tehnoloogia ; TÄPSUSTUS: Toidu mikrobioloogia ja oomikameetodid, seedetrakti mikroobikoosluste metabolism, tervist toetavate toidutehnoloogiate arendus
Lisainfo
1. Õppetöö 2019-...
1.1. Loengukursus magistriõppes Mikrobioomika LKT0010, 52 akh
1.2. Praktikakursus magistriõppes Protsessimudelid ja kultiveerimine LKT0020, 64 ak h
1.3. Loengukursus magistriõppes Oomikameetodid LKT0060, 52 ak h
1.4. Tööstusbiotehnoloogia harjutustunnid bakalaureuseõppes, LKT0040, 16 ak h
1.5. Cultivation and Fermentation Practical Course, Tartu Ülikool, 60 ak h
2. Varasem õppetöö
2014-2018 Loengukursus magistriõppes Toidu mikrobioloogia, KTT0190, 32 ak h
2012-2019 2.2 Bakalaureuseõppe kursusel Toidu biotehnoloogia, KTT0160, harjutustunnid, 16 ak h.
1.1. Loengukursus magistriõppes Mikrobioomika LKT0010, 52 akh
1.2. Praktikakursus magistriõppes Protsessimudelid ja kultiveerimine LKT0020, 64 ak h
1.3. Loengukursus magistriõppes Oomikameetodid LKT0060, 52 ak h
1.4. Tööstusbiotehnoloogia harjutustunnid bakalaureuseõppes, LKT0040, 16 ak h
1.5. Cultivation and Fermentation Practical Course, Tartu Ülikool, 60 ak h
2. Varasem õppetöö
2014-2018 Loengukursus magistriõppes Toidu mikrobioloogia, KTT0190, 32 ak h
2012-2019 2.2 Bakalaureuseõppe kursusel Toidu biotehnoloogia, KTT0160, harjutustunnid, 16 ak h.
2. Muud teadusprojektid
2011-2014, projektijuht, TFTAK koostööprojekt DuPont Nutrition & Health'ga "Piimhappebakterite kasvutingimuste optimeerimine suure tihedusega kultuurides"
2015-2017, projekti konsultant, TFTAK koostööprojekt DuPont Nutrition & Health'ga "Piimhappebakterite disain"
2011-2014, projektijuht, TFTAK koostööprojekt DuPont Nutrition & Health'ga "Piimhappebakterite kasvutingimuste optimeerimine suure tihedusega kultuurides"
2015-2017, projekti konsultant, TFTAK koostööprojekt DuPont Nutrition & Health'ga "Piimhappebakterite disain"
Klass
Aasta
Publikatsioon
1.1.
2022
1.1.
2021
1.1.
2021
5.2.
2021
1.1.
2020
1.1.
2020
1.1.
2020
1.1.
2020
5.2.
2019
5.2.
2019
1.1.
2018
1.1.
2018
1.1.
2018
1.1.
2018
1.2.
2018
5.2.
2018
1.1.
2017
3.1.
2017
1.1.
2015
1.1.
2015
1.1.
2015
1.1.
2015
1.1.
2015
1.1.
2015
1.1.
2014
1.1.
2014
1.1.
2014
1.1.
2014
1.1.
2014
1.1.
2014
1.1.
2014
1.1.
2013
1.1.
2012
1.1.
2012
1.1.
2011
1.1.
2011
1.1.
2011
1.1.
2010
1.1.
2010
1.1.
2010
1.1.
2010
1.1.
2010
1.1.
2009
1.1.
2009
1.1.
2008
1.1.
2006
1.1.
2005
1.1.
2003
1.1.
2003
1.1.
2003
1.1.
2002
18.04.2022
Kaarel Adamberg
https://www.etis.ee/CV/Kaarel_Adamberg/engCareer
Institutions and positions
2004–...
Center of Food and Fermentation Technologies, project manager (0,50)
01.01.2018–30.04.2022
Tallinn University of Technology , School of Science, Department of Chemistry and Biotechnology, Senior Researcher (0,50)
01.01.2017–31.12.2017
Tallinn University of Technology , School of Science, Department of Chemistry and Biotechnology, Senior Researcher (0,50)
01.02.2012–31.08.2014
Tallinn University of Technology , Faculty of Science, Department of Chemistry, Chair of Biotechnology, Senior Researcher (0,25)
2005–31.12.2016
Tallinn University of Technology , Faculty of Chemical and Materials Technology, Department of Food Processing, Senior Researcher (0,50)
01.09.2004–31.12.2004
Tallinn University of Technology , Faculty of Chemical and Materials Technology, Department of Food Processing, Researcher (0,50)
1999–2001
National Institute of Chemical Physics and Biophysics, Engineer (1,00)
Education
2001–2004
PhD studies, Tallinn University of Technology, food and biotechnology
1999–2001
MSc studies, Tallinn University of Technology, gene technology
1995–1999
BSc studies, Tallinn University of Technology, food and biotechnology
1984–1995
Tallinn, Liivalaia Secondary Scool
R&D related managerial and administrative work
2009−...
Peer-review of papers in journals Biotechnology and Bioengineering, Journal of Functional Food, Journal of Dairy Science, PLoS ONE, Food Bioscience, Bioresource Technology
2000−...
Member of Estonian Society for Microbiology
2014−2014
Participation in the European Network for Gastrointestinal Health Research (ENGIHR)
2012−2012
Opponent to Kim Marius Moe's PhD (Norwegian University of Life Sciences, As, Norway)
Creative work
ORAL PRESENTATIONS AND LECTURES
2016-2021 day course „Gut microbiota, food and health“ at Rahvatervise Akadeemia
2021 - short course "Infant microbiota" at Rahvatervise Akadeemia
2021 - "Selection of specific microbial consortia for future probiotics", oral presentation at MIFFI conference (Denmark)
2021 - oral presentation about food and mental health, JCI conference
2021 – short course about development ofhealth supporting food based on gut microbiome, at Estonian University of Life Sciences
2021 – oral presentation about Pro-, pre- and synbiotics, ESTSPEN conference (Estonia)
2020 - short course about food as a modulator of gut microbiome, public school (Tartu University)
2020 - short course about in vitro methods to study food components and gut microbiota, Clinical Medicine doctoral school (Tallinn University of Technology)
2019 – oral presentation about dieabetes and microbiome, AstraZeneca seminar "Cardio-renal revolution"
2019 – short course about microbiome, nutrition and physical activity, public course (Tallinn University)
2019 – oral presentation about food and microbiota, Clinical Medicine doctoral school (Tartu University)
2019 – „Human microbiome“, SYNLAB teaching program
2018 – oral presentation about food as a modulator of microbiome, Clinical Medicine doctoral school (Tartu University)
2018 – oral presentation about microbiome and obesity, Estonian Food Conference
2018 – short course about healthy food choices
2017 – „Polysaccharides for gut microbiota“, Conference „Bioactive polysaccharides“, Cambridge, UK
2017 – „Modulation of gut microbiota by dietary fibres“, Lallemand Health Ingredients seminar
2016 – „Food and gut microbiota“, Estonian Pediatric Association seminar
2012 – „Reduced overflow of acetate in Escherichia coli by gene engineering and media design“, Conference "BioProScale", Berlin, Germany
SCIENCE FOR PUBLIC
2018-2019 Preparation of materials for exhibition "Me, superorganism" (exhibition about the untold story of bacteria) at Estonian Health Care Museum 2019-2020
2018 - Sugar Academy at Estonian Health Care Museum
2016 - Seminars about bacteria, probiotics, prebiotics, dietary fibers and microbiome
2015 - organizing Museum Night and Science Night
2013-2014 Preparation of exhibition "Puder ja kapsad" (about food, nutrition and technologies) at Museum of Tallinn University of Technology.
2016-2021 day course „Gut microbiota, food and health“ at Rahvatervise Akadeemia
2021 - short course "Infant microbiota" at Rahvatervise Akadeemia
2021 - "Selection of specific microbial consortia for future probiotics", oral presentation at MIFFI conference (Denmark)
2021 - oral presentation about food and mental health, JCI conference
2021 – short course about development ofhealth supporting food based on gut microbiome, at Estonian University of Life Sciences
2021 – oral presentation about Pro-, pre- and synbiotics, ESTSPEN conference (Estonia)
2020 - short course about food as a modulator of gut microbiome, public school (Tartu University)
2020 - short course about in vitro methods to study food components and gut microbiota, Clinical Medicine doctoral school (Tallinn University of Technology)
2019 – oral presentation about dieabetes and microbiome, AstraZeneca seminar "Cardio-renal revolution"
2019 – short course about microbiome, nutrition and physical activity, public course (Tallinn University)
2019 – oral presentation about food and microbiota, Clinical Medicine doctoral school (Tartu University)
2019 – „Human microbiome“, SYNLAB teaching program
2018 – oral presentation about food as a modulator of microbiome, Clinical Medicine doctoral school (Tartu University)
2018 – oral presentation about microbiome and obesity, Estonian Food Conference
2018 – short course about healthy food choices
2017 – „Polysaccharides for gut microbiota“, Conference „Bioactive polysaccharides“, Cambridge, UK
2017 – „Modulation of gut microbiota by dietary fibres“, Lallemand Health Ingredients seminar
2016 – „Food and gut microbiota“, Estonian Pediatric Association seminar
2012 – „Reduced overflow of acetate in Escherichia coli by gene engineering and media design“, Conference "BioProScale", Berlin, Germany
SCIENCE FOR PUBLIC
2018-2019 Preparation of materials for exhibition "Me, superorganism" (exhibition about the untold story of bacteria) at Estonian Health Care Museum 2019-2020
2018 - Sugar Academy at Estonian Health Care Museum
2016 - Seminars about bacteria, probiotics, prebiotics, dietary fibers and microbiome
2015 - organizing Museum Night and Science Night
2013-2014 Preparation of exhibition "Puder ja kapsad" (about food, nutrition and technologies) at Museum of Tallinn University of Technology.
Additional information
Science practice
2003 - Intitute of Animal Reproduction and Food Research, Olsztyn, Poland
2003 - Intitute of Animal Reproduction and Food Research, Olsztyn, Poland
Professional training
2013/2014 - TUT Leadership training program, Metaprofit LLC
2013/2014 - TUT Leadership training program, Metaprofit LLC
Science practice
2001 - The Royal Veterinary and Agricultural University, Copenhagen, Denmark
2001 - The Royal Veterinary and Agricultural University, Copenhagen, Denmark
Qualifications
Honours & awards
2014, Kaarel Adamberg, Acknowledgement for supervision of the Kaspar Valgepea's doctoral thesis winning the first prize at the competition of Estonian student thesis
2012, Kaarel Adamberg, The best young scientist of Tallinn University of Technology
Fields of research
ETIS CLASSIFICATION: 1. Biosciences and Environment; 1.12. Biotechnology, Molecular Biology, Cell Biology, Biophysics and Economic and Technological Research relating to Bio- and Environmental Sciences; CERCS CLASSIFICATION: T490 Biotechnology ; SPECIFICATION: Systems biology, bioprocess design, development of fermentation technologies
ETIS CLASSIFICATION: 1. Biosciences and Environment; 1.7. Food Sciences; CERCS CLASSIFICATION: T430 Food and drink technology ; SPECIFICATION: Food microbiology and foodomics, metabolism of microbial consortia of gastrointestinal tract, development of technologies for health products
Additional information
1. Teaching 2019-...
1.1. Course for Master studies - Microbiomics
1.2. Practical course for Master studies - Process models and cultivation
1.3. Course for Master studies - Omics methods
1.4. Practical exercises for Bachelor studies - Industrial Biotechnology
1.5. Cultivation and Fermentation Practical Course for Master studies, Tartu University
Previous courses
2014- 2018 Course for Master studies - Food microbiology
2012-2019 Practical exercises for Bachelor studies - Food Biotechnology
1.1. Course for Master studies - Microbiomics
1.2. Practical course for Master studies - Process models and cultivation
1.3. Course for Master studies - Omics methods
1.4. Practical exercises for Bachelor studies - Industrial Biotechnology
1.5. Cultivation and Fermentation Practical Course for Master studies, Tartu University
Previous courses
2014- 2018 Course for Master studies - Food microbiology
2012-2019 Practical exercises for Bachelor studies - Food Biotechnology
2. Other Research projects
2011-2014 project leader, CCFFT cooperation project with DuPont Health & Nutrition "Optimization of growth conditions for high productivity cultures of lactic acid bacteria"
2015-2017 project consultant, CCFFT cooperation project with DuPont Health & Nutrition "Design of lactic acid bacteria"
2011-2014 project leader, CCFFT cooperation project with DuPont Health & Nutrition "Optimization of growth conditions for high productivity cultures of lactic acid bacteria"
2015-2017 project consultant, CCFFT cooperation project with DuPont Health & Nutrition "Design of lactic acid bacteria"
Category
Year
Publication
1.1.
2022
1.1.
2021
1.1.
2021
5.2.
2021
1.1.
2020
1.1.
2020
1.1.
2020
1.1.
2020
5.2.
2019
5.2.
2019
1.1.
2018
1.1.
2018
1.1.
2018
1.1.
2018
1.2.
2018
5.2.
2018
1.1.
2017
3.1.
2017
1.1.
2015
1.1.
2015
1.1.
2015
1.1.
2015
1.1.
2015
1.1.
2015
1.1.
2014
1.1.
2014
1.1.
2014
1.1.
2014
1.1.
2014
1.1.
2014
1.1.
2014
1.1.
2013
1.1.
2012
1.1.
2012
1.1.
2011
1.1.
2011
1.1.
2011
1.1.
2010
1.1.
2010
1.1.
2010
1.1.
2010
1.1.
2010
1.1.
2009
1.1.
2009
1.1.
2008
1.1.
2006
1.1.
2005
1.1.
2003
1.1.
2003
1.1.
2003
1.1.
2002
18.04.2022