See veebileht kasutab küpsiseid kasutaja sessiooni andmete hoidmiseks. Veebilehe kasutamisega nõustute ETISe kasutustingimustega. Loe rohkem
Olen nõus
5.04.1984
+372 51 38 547
kristel.vene@taltech.ee
05.04.1984−01.08.2011 Kaseleht, Kristel
Flavodata is a database for off-flavors in food to prevent common mistakes, find answers if there are problems with your raw material or production

Teenistuskäik

Töökohad ja ametid
01.01.2019–...   
Tallinna Tehnikaülikool, Loodusteaduskond, Keemia ja biotehnoloogia instituut, vanemlektor (1,00)
2018–...   
Flavodata OÜ, asutaja (0,15)
14.09.2015–...   
Filberton OÜ, omanik (0,15)
01.01.2015–...   
AS LKW Rotare, juhatuse liige
01.05.2018–31.12.2018   
Tallinna Tehnikaülikool, Loodusteaduskond, Keemia ja biotehnoloogia instituut, Vanemteadur (1,00)
09.04.2018–30.04.2018   
Tallinna Tehnikaülikool, Loodusteaduskond, Keemia ja biotehnoloogia instituut, Vanemteadur (0,75)
01.01.2017–08.04.2018   
Tallinna Tehnikaülikool, Loodusteaduskond, Keemia ja biotehnoloogia instituut, Vanemteadur (0,25)
01.09.2015–29.06.2016   
Decto OÜ, osanik, arendaja (0,10)
01.01.2014–31.12.2016   
Tallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond, Toiduainete instituut, Toidutehnoloogia õppetool, Vanemteadur (0,25)
01.01.2008–31.12.2008   
Grazi Tehnikaülikool, teadur
01.09.2006–07.05.2018   
AS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus, "Flavor Quality Control System" projektijuht (0,75)
01.01.2005–31.12.2005   
Wisconsin'i Ülikool, teadustöö assistent
01.01.2004–31.12.2004   
OÜ Businessgrain, juhtimiskonsultant
01.01.2002–31.12.2012   
LKW Rotare, sekretär-asjaajaja
 
 
Haridustee
2007–2012   
Tallinna Tehnikaülikool, keemia- ja materjalitehnoloogia, filosoofiadoktori kraad
2005–2007   
Tallinna Tehnikaülikool, Toidutehnika ja tootearendus, tehnikateaduste magister (cum laude)
2002–2005   
Tallinna Tehnikaülikool, Toidutehnika ja tootearendus, tehnikateaduste bakalaureus (cum laude)
1990–2002   
Tallinna 21. Kool, reaalklass (hõbemedal)
 
 
Teadusorganisatsiooniline ja -administratiivne tegevus
2010−2010   
5th Baltic Conference on Food Science and Technology. Peakorraldaja
 
 
Loometöö
Populaarteaduslik raamat "Seiklused lõhnade ja maitsete maailmas".
 
 
Lisainfo
Õppejõud "Toiduhügieen"
Tallinna Tehnikaülikooli õppejõud Bakalaureuse õppeaines "Toidu analüüsi alused"
Õppejõud "Toidu ohutus ja kvaliteet"
Õppejõud "Tootearendus"
Tallinna Tehnikaülikooli õppejõud vabaõppeaines "Olfaktomeetria praktiline kursus"

Kvalifikatsioon

 
 
Teaduspreemiad ja tunnustused
2016, Kristel Vene, Riiklikult tunnustatud teaduse populariseerija
 
 
Teadustöö põhisuunad
ETIS VALDKOND: 1. Bio- ja keskkonnateadused; 1.7. Toiduteadused; CERCS VALDKOND: T430 Toiduainete ja jookide tehnoloogia ; TÄPSUSTUS: Toiduaroomi instrumentaalanalüüs. Kvantitatiivne sensoorne analüüs. Korrelatsioon sensoorse ja instrumentaalanalüüsi vahel

Jooksvad projektid

Lõppenud projektid

Juhendamisel väitekirjad

Juhendatud väitekirjad

Publikatsioonid

Klass
Aasta
Publikatsioon
 
6.6.
2021
1.1.
2018
1.1.
2018
5.2.
2017
1.1.
2016
5.2.
2016
1.1.
2015
3.4.
2015
6.4.
2015
5.2.
2014
5.2.
2014
1.1.
2013
5.2.
2013
2.3.
2012
1.1.
2011
1.1.
2011
1.1.
2011
5.2.
2010
5.2.
2009
3.4.
2008
5.2.
2008
3.2.
2007
5.2.
2007
6.7.
2007

Tööstusomand

5.04.2022
5.04.1984
+372 51 38 547
kristel.vene@taltech.ee
05.04.1984−01.08.2011 Kaseleht, Kristel
Food flavor is a passion and while spiced up with an entrepreneurial
spirit big things can happen. Flavor research, consulting, product
development, workshops, teaching and science popularisation is all
part of the “SOUP FOR THE SOUL” and perhaps one day we will all taste
food and think not only liking-not- liking, but flavor molecules it
consists of! Being successful at work is supported by balance of mind
and body - active lifestyle, dancing, orienteering and quality time with
family is a must.

Career

Institutions and positions
01.01.2019–...   
Tallinn University of Technology , School of Science, Department of Chemistry and Biotechnology, Senior Lecturer (1,00)
2018–...   
Flavodata OÜ, founder (0,15)
14.09.2015–...   
Filberton OÜ, owner (0,15)
01.01.2015–...   
AS LKW Rotare, member of the board
01.05.2018–31.12.2018   
Tallinn University of Technology , School of Science, Department of Chemistry and Biotechnology, Senior Researcher (1,00)
09.04.2018–30.04.2018   
Tallinn University of Technology , School of Science, Department of Chemistry and Biotechnology, Senior Researcher (0,75)
01.01.2017–08.04.2018   
Tallinn University of Technology , School of Science, Department of Chemistry and Biotechnology, Senior researcher (0,25)
01.09.2015–29.06.2016   
Decto OÜ, co-founder, developer (0,10)
01.01.2014–31.12.2016   
Tallinn University of Technology , Faculty of Chemical and Materials Technology, Department of Food Processing, Chair of Food Technology, Senior researcher (0,25)
01.01.2008–31.12.2008   
Graz University of Technology, researcher
01.09.2006–07.05.2018   
Center of Food and Fermentation Technologies, "Flavor Quality Control System" project leader (0,75)
01.01.2005–31.12.2005   
University Wisconsin – Madison, Food Science Department. Research assistant
01.01.2004–31.12.2004   
OÜ Businessgrain, consultant
01.01.2002–31.12.2012   
LKW Rotare, secretary
 
 
Education
2007–2012   
Tallinn University of Technology, chemical and materials technology, Doctor of Philosophy
2005–2007   
Tallinn University of Technology, Food engineering and product development, MSc (cum laude)
2002–2005   
Tallinn University of Technology, Food engineering and product development, BSc (cum laude)
1990–2002   
Tallinn Secondary School no. 21,(silver medal)
 
 
R&D related managerial and administrative work
2010−2010   
5th Baltic Conference on Food Science and Technology. Chair of organizing committee
 
 
Creative work
Popular science book "Adventures in the flavour wounderland".
 
 
Additional information
Lecturer "Food hygiene"
Teaching BSc subject "Principles of Food Analyses" at Tallinn University of Technology
Lecturer "Food safety and quality"
Lecturer "Product development"
Teaching "Practical course in olfactometry" at Tallinn University of Technology

Qualifications

 
 
Honours & awards
2016, Kristel Vene, National Science Popularization award
 
 
Fields of research
ETIS RESEARCH FIELD: 1. Biosciences and Environment; 1.7. Food Sciences; CERCS RESEARCH FIELD: T430 Food and drink technology ; SPECIFICATION: Instrumental aroma analysis. Quantitative descriptive sensory analysis. Correlation of sensory and instrumental analysis.
 
 

Projects in progress

Completed projects

Dissertations under supervision

Supervised dissertations

Publications

Category
Year
Publication
 
6.6.
2021
1.1.
2018
1.1.
2018
5.2.
2017
1.1.
2016
5.2.
2016
1.1.
2015
3.4.
2015
6.4.
2015
5.2.
2014
5.2.
2014
1.1.
2013
5.2.
2013
2.3.
2012
1.1.
2011
1.1.
2011
1.1.
2011
5.2.
2010
5.2.
2009
3.4.
2008
5.2.
2008
3.2.
2007
5.2.
2007
6.7.
2007

Industrial property

5.04.2022

Otsi projekti

  • {{item.Name}}
Asutus on projekti finantseerija   Asutus on projekti teostaja  
  • {{searchListItem.Name}}
Kõik   Tavaprojektid   Ülemprojektid   Alamprojektid  
Uus Frascati (2015)
Uus ja vana Frascati (otsing uue järgi väljastab ka seotud vanad)
Kõik
Käimasolevad
Lõppenud
Algus
Hajus
Täpne
  • Leitud 21 kirjet
ProgrammLiikNumberNimiProjekti algusProjekti lõppVastutav täitjaAsutusFinantseerijapoolne rahastamine
ETFETF7570BIOAKTIIVSED KOMPONENDID TAIMSES TOORMES01.01.200831.12.2011Tiina LõugasTallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond71 043,20 EUR
COVSGCOVSG5Biolagunevad koostisained viirusevastaste katete ja puhastusvahendite jaoks [BIOFORM]01.10.202031.12.2021Yevgen KarpichevTallinna Tehnikaülikool, Loodusteaduskond, Keemia ja biotehnoloogia instituut100 000,00 EUR
2.1.1.Lep19019Hapukurkide kvaliteet25.02.201905.05.2019Katrin LaosTallinna Tehnikaülikool, Loodusteaduskond, Keemia ja biotehnoloogia instituut10 506,50 EUR
RITA2LLKAE21013Kaitseväe ajateenijate, reservväelaste ja tegevväelaste välitoitlustuses kasutatavate toidupakkide ja nende parendamise võimaluste uuring23.12.202001.12.2021Tagli PitsiTallinna Tehnikaülikool, Loodusteaduskond, Keemia ja biotehnoloogia instituut37 200,00 EUR
ETFETF7323Keskkonnatingimuste mõju glutatiooni akumulatsioonile ja ainevahetusele Saccharomyces cerevisiae rakkudes01.01.200831.12.2011Ildar NisamedtinovTallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond71 043,20 EUR
MUU616215780017Köögiviljade mikrobioloogiline kontroll, säilitustingimuste optimeerimine ning uute tootegruppide väljatöötamine toormekadude vähendamise eesmärgil01.10.201530.09.2018Ingrid SumeriAS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus241 500,00 EUR
MUUEU31603Nanoamorfse külmutatud toidu tehnoloogia11.08.200907.12.2009Toomas Paalme; Kristel Vene; Urmas SannikAS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus14 051,42 EUR
ETFETF9417Piimhappebakterite ja pärmide mitmekesisus ja stabiilsus rukkitaigna uuendamisel01.01.201231.12.2015Inga SarandTallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond57 600,00 EUR
2.1.LLKEE21102Päevalilleseemnekoogi väärindamine taimseks joogiks05.10.202131.03.2022Kristel VeneTallinna Tehnikaülikool, Loodusteaduskond, Keemia ja biotehnoloogia instituut49 620,00 EUR
MUUEU21450Rukkileib -eeluuring01.08.200530.10.2005Toomas Paalme; Anna TraksmaaAS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus11 045,34 EUR
MUUEU27355Rukkileiva tehnoloogilise protsessi mudeli väljatöötamine01.10.200731.03.2009Toomas Paalme; Anna Traksmaa; Urmas SannikAS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus153 293,30 EUR
MUUEU29994Support for Competence Center of Food and Fermentation Technologies01.01.200930.06.2015Raivo Vilu; Toomas Paalme; Urmas SannikAS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus7 028 458,00 EUR
IUTIUT19-27Süsteemibioloogia rakendused toituteaduses ja -tehnoloogias01.01.201431.12.2019Toomas PaalmeTallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond; Tallinna Tehnikaülikool, Loodusteaduskond, Keemia ja biotehnoloogia instituut852 000,00 EUR
RESTARESTA12Toidu säilivusaja pikendamine ning kvaliteedi ja ohutuse tagamine01.07.202030.06.2023Ivar JärvingTallinna Tehnikaülikool, Loodusteaduskond, Keemia ja biotehnoloogia instituut549 720,00 EUR
SFSF0140090s08Toidu süsteemibioloogia ja füüsika01.01.200831.12.2013Toomas PaalmeTallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond705 093,40 EUR
MUUEU27607Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus01.11.200730.06.2008Raivo Vilu; Toomas Paalme; Urmas SannikAS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus657 826,17 EUR
MUUEU28668Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus01.07.200830.06.2009Toomas Paalme; Raivo Vilu; Urmas SannikAS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus903 909,35 EUR
MUUEU48667Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus01.07.201530.06.2022Martin LallAS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus5 697 954,91 EUR
ETFETF7112Toiduainete vananemine ja stabiilsus01.01.200731.12.2011Katrin LaosTallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond56 083,44 EUR
MUU616215780009Õunamahla ja kääritatud õunamahlatoodete tootmisel tekkivate pressimisjääkide väärindamine õunapüreeks ja õunapüree baasil valmistatud täiendavateks toodeteks 01.10.201530.09.2018Rain KuldjärvAS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus382 000,00 EUR
MUUEU27390„Krüos” -Krüogeense külmutamise teel valmistatud jääpärlite tehnoloogia väljatöötamine jäätisetööstuse tarvis01.08.200730.11.2007Toomas PaalmeAS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus12 782,33 EUR