Liis Lutter
https://www.etis.ee/CV/Liis_Lutter/est
13.05.1991
liis.lutter@emu.ee
Teenistuskäik
Töökohad ja ametid
01.02.2019–...
BioCC OÜ , Teadur/tootearendusjuht (0,40)
01.10.2018–...
Eesti Maaülikool, Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, Toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia õppetool, Nooremteadur (0,60)
17.10.2017–31.01.2019
BioCC OÜ , Tehnoloog (0,40)
01.09.2017–30.09.2018
Eesti Maaülikool, Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, Toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia õppetool, Nooremteadur (0,30)
05.01.2015–11.08.2017
AS Farmi Piimatööstus, Tootearendaja (1,00)
Haridustee
2017–...
Eesti Maaülikool, Doktoriõpe
2013–2015
Eesti Maaülikool, Magistriõpe, Piimatehnoloogia, cum laude
2010–2013
Eesti Maaülikool, Bakalaureuseõpe, Toiduainete tehnoloogia
1998–2010
Rakke Gümnaasium
Lisainfo
Läbiviidav õppetöö:
VL.1205 Toiduainetööstuse tootearenduse alused
VL.0215 Toiduainetööstuse tootearendus
VL.0578 Üldmikrobioloogia
VL.1235 Uurimistöö toiduainete mikrobioloogias
VL.1247 Uurimistöö metoodika toiduainete tehnoloogias
VL.1306 Katsetöö planeerimine toiduainete tehnoloogias
VL.1205 Toiduainetööstuse tootearenduse alused
VL.0215 Toiduainetööstuse tootearendus
VL.0578 Üldmikrobioloogia
VL.1235 Uurimistöö toiduainete mikrobioloogias
VL.1247 Uurimistöö metoodika toiduainete tehnoloogias
VL.1306 Katsetöö planeerimine toiduainete tehnoloogias
Kvalifikatsioon
Teaduskraadid
Teadustöö põhisuunad
ETIS KLASSIFIKAATOR: 1. Bio- ja keskkonnateadused; 1.7. Toiduteadused; CERCS KLASSIFIKAATOR: T430 Toiduainete ja jookide tehnoloogia
Lisainfo
Osalemine projektides täitjana:
EU 48686 "Tervislik toit (1.07.2015−31.12.2022)", BioCC OÜ
LT08-2-LMT-K01-046 "The edible coating formulated with liquid acid whey protein and bioactive compounds, and biopackaging for safety and quality of probiotic cheese", Lithuanian University of Health Sciences.
EU 48686 "Tervislik toit (1.07.2015−31.12.2022)", BioCC OÜ
LT08-2-LMT-K01-046 "The edible coating formulated with liquid acid whey protein and bioactive compounds, and biopackaging for safety and quality of probiotic cheese", Lithuanian University of Health Sciences.
Enesetäiendus:
21.-26.05.2020 ERA Chair VALORTECH kursus „Jätkusuutlik toidutootmine“, 26 akadeemilist tundi, Tartu
21.-26.05.2020 ERA Chair VALORTECH kursus „Jätkusuutlik toidutootmine“, 26 akadeemilist tundi, Tartu
13.02.2020 Intensiivkursus „Mikrobioom, mikroelu meis ja meie ümber“, 9 akadeemilist tundi. Läbiviija: Tallinna Tehnikaülikool.
13.01.2020 Koolitus „Toidu sensoorika“, 6 akadeemilist tundi. Läbiviija: Tallinna Tehnikaülikool.
30.09.2019 Intensiivkursus „Pro-, pre- sün- ja postbiootikumid: mõju meie mikrobiootale ja tervisele“, 9 akadeemilist tundi. Läbiviija: Tartu Ülikool.
17.06.2019 Koolitus „Sensoorne hindamine“. Läbiviija: Tallinna Tehnikaülikool.
21.11.2018 Koolitus „Toote ja teenuse arenduse ABC“. Läbiviija: Tartu Ülikool.
20.-21.12.2017 Täiendkoolitus „Laboritöö praktilised aspektid“, 16 tundi, Läbiviija: Tartu Ülikooli Katsekoda, Tartu.
25.04-26.04.2017 CSK Food Enrichment & S.F. Commerce koolitus „Juust, kohupiim, UF, hapendatud joogid“, České Budějovice, Tšehhi.
12.04-14.04.2016 DuPont Danisco koolitus „Hapendatud piimatooted“ Aarhus, Taani
20.11.2015 AS Veikandi koolitus „DuPont Danisco uuemad suunad värskete piimatoodete osas“, Pärnu.
04.03.2015 Koolitus „Sensoorse analüüsi baaskoolitus TEM hindamiskomisjonile“. 5 akadeemilist tundi. Läbiviija: Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus, Tallinn
16.09-25.10.2013 Kursus „Toidu mikrostruktuur and tekstuur“, Läti Põllumajandusülikool, Jelgava, Läti.
Lõppenud projektid
25.01.2021
Liis Lutter
https://www.etis.ee/CV/Liis_Lutter/eng
13.05.1991
liis.lutter@emu.ee
Career
Institutions and positions
01.02.2019–...
BioCC LLC, Researcher/Product Development Manager (0,40)
01.10.2018–...
Estonian University of Life Sciences, Institute of Veterinary Medicine and Animal Sciences, Chair of Food Science and Technology, Junior Researcher (0,60)
17.10.2017–31.01.2019
BioCC LLC, Technologist (0,40)
01.09.2017–30.09.2018
Estonian University of Life Sciences, Institute of Veterinary Medicine and Animal Sciences, Chair of Food Science and Technology, Junior Researcher (0,30)
05.01.2015–11.08.2017
AS Farmi Piimatööstus, Product Development Manager (1,00)
Education
2017–...
Estonian University of Life Sciences, Doctoral studies
2013–2015
Estonian University of Life Sciences, Master’s studies, Dairy Technology, cum laude
2010–2013
Estonian Univeristy of Life Sciences, Bachelor’s studies, Food Technology
1998–2010
Rakke Gymnasium
Additional information
Teaching at the Estonian University of Life Sciences:
VL.1205 Basics of product development in food industry
VL.0215 Product development in food industry
VL.0578 General microbiology
VL.1235 Research in food microbiology
VL.1247 Research methodology in food technology
VL.1306 Planning experimental work in food technology
VL.1205 Basics of product development in food industry
VL.0215 Product development in food industry
VL.0578 General microbiology
VL.1235 Research in food microbiology
VL.1247 Research methodology in food technology
VL.1306 Planning experimental work in food technology
Qualifications
Academic degrees
Fields of research
ETIS CLASSIFICATION: 1. Biosciences and Environment; 1.7. Food Sciences; CERCS CLASSIFICATION: T430 Food and drink technology
Additional information
Osalemine projektides täitjana:
EU 48686 "Tervislik toit (1.07.2015−31.12.2022)", BioCC OÜ
LT08-2-LMT-K01-046 "The edible coating formulated with liquid acid whey protein and bioactive compounds, and biopackaging for safety and quality of probiotic cheese", Lithuanian University of Health Sciences.
EU 48686 "Tervislik toit (1.07.2015−31.12.2022)", BioCC OÜ
LT08-2-LMT-K01-046 "The edible coating formulated with liquid acid whey protein and bioactive compounds, and biopackaging for safety and quality of probiotic cheese", Lithuanian University of Health Sciences.
Enesetäiendus:
21.-26.05.2020 ERA Chair VALORTECH kursus „Jätkusuutlik toidutootmine“, 26 akadeemilist tundi, Tartu
21.-26.05.2020 ERA Chair VALORTECH kursus „Jätkusuutlik toidutootmine“, 26 akadeemilist tundi, Tartu
13.02.2020 Intensiivkursus „Mikrobioom, mikroelu meis ja meie ümber“, 9 akadeemilist tundi. Läbiviija: Tallinna Tehnikaülikool.
13.01.2020 Koolitus „Toidu sensoorika“, 6 akadeemilist tundi. Läbiviija: Tallinna Tehnikaülikool.
30.09.2019 Intensiivkursus „Pro-, pre- sün- ja postbiootikumid: mõju meie mikrobiootale ja tervisele“, 9 akadeemilist tundi. Läbiviija: Tartu Ülikool.
17.06.2019 Koolitus „Sensoorne hindamine“. Läbiviija: Tallinna Tehnikaülikool.
21.11.2018 Koolitus „Toote ja teenuse arenduse ABC“. Läbiviija: Tartu Ülikool.
20.-21.12.2017 Täiendkoolitus „Laboritöö praktilised aspektid“, 16 tundi, Läbiviija: Tartu Ülikooli Katsekoda, Tartu.
25.04-26.04.2017 CSK Food Enrichment & S.F. Commerce koolitus „Juust, kohupiim, UF, hapendatud joogid“, České Budějovice, Tšehhi.
12.04-14.04.2016 DuPont Danisco koolitus „Hapendatud piimatooted“ Aarhus, Taani
20.11.2015 AS Veikandi koolitus „DuPont Danisco uuemad suunad värskete piimatoodete osas“, Pärnu.
04.03.2015 Koolitus „Sensoorse analüüsi baaskoolitus TEM hindamiskomisjonile“. 5 akadeemilist tundi. Läbiviija: Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus, Tallinn
16.09-25.10.2013 Kursus „Toidu mikrostruktuur and tekstuur“, Läti Põllumajandusülikool, Jelgava, Läti.
Completed projects
25.01.2021
Otsi projekti
Asutus on projekti finantseerija
Asutus on projekti teostaja
Kõik
Tavaprojektid
Ülemprojektid
Alamprojektid
Uus Frascati (2015)
Uus ja vana Frascati (otsing uue järgi väljastab ka seotud vanad)
Kõik
Käimasolevad
Lõppenud
Algus
Hajus
Täpne
- Leitud 3 kirjet
Programm | Liik | Number | Nimi | Projekti algus | Projekti lõpp | Vastutav täitja | Asutus | Finantseerijapoolne rahastamine | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
1.1.5.2.1.2. | L180121VLTQ | Fermenteeritud köögiviljajoogi katsepartiide valmistamine, hindamine ja nõustamine | 19.02.2018 | 30.09.2018 | Ivi Jõudu | Eesti Maaülikool, Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, Toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia õppetool | 5 200,00 EUR | ||
1.1.5.2.1.2. | L180142VLTQ | Kaerajoogi tootearendus | 01.06.2018 | 31.05.2019 | Ivi Jõudu | Eesti Maaülikool, Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, Toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia õppetool | 4 000,00 EUR | ||
1.1.5.2.1.2. | L170174VLTD | Leivajuuretise tehnoloogiliste omaduste tõstmine | 15.05.2017 | 30.06.2018 | Helena Andreson | Eesti Maaülikool, Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond | 24 680,00 EUR |