See veebileht kasutab küpsiseid kasutaja sessiooni andmete hoidmiseks. Veebilehe kasutamisega nõustute ETISe kasutustingimustega. Loe rohkem
Olen nõus
lilian.langsepp@gmail.com

Teenistuskäik

Töökohad ja ametid
01.01.2016–31.08.2017   
Tartu Ülikool, Humanitaarteaduste ja kunstide valdkond, kultuuriteaduste instituut, muusika assistent (0,40)
01.09.2014–31.12.2015   
Tartu Ülikool, Filosoofiateaduskond, Kultuuriteaduste ja kunstide instituut, muusika assistent (0,40)
01.09.2011–31.08.2014   
Tartu Ülikool, Filosoofiateaduskond, Kultuuriteaduste ja kunstide instituut, muusika assistent (0,50)
01.09.2008–31.08.2011   
Tartu Ülikool, Filosoofiateaduskond, Kultuuriteaduste ja kunstide instituut, muusika assistent (0,50)
29.05.2007–31.08.2008   
Tartu Ülikool, Filosoofiateaduskond, Kultuuriteaduste ja kunstide instituut, muusika assistent (0,25)
01.05.2007–31.08.2009   
Tartu Ülikool, Tartu Ülikooli Haridusteaduskond, muusikateoreetiliste ainete lektor (0,50)
01.11.2006–28.05.2007   
Tartu Ülikool, Filosoofiateaduskond, Kultuuriteaduste ja kunstide instituut, muusika assistent (0,25)
01.09.2006–31.10.2006   
Tartu Ülikool, Filosoofiateaduskond, Kultuuriteaduste ja kunstide instituut, muusika erakorraline assistent (0,25)
2006–2006   
Tartu Ülikool, Filosoofiateaduskond, Kultuuriteaduste ja kunstide instituut, Muusika õppetool, muusika erakorraline assistent
2006–2007   
Tartu Ülikool, Filosoofiateaduskond, Kultuuriteaduste ja kunstide instituut, Muusika õppetool, muusika assistent
2006–31.08.2009   
Tartu Ülikool, Filosoofiateaduskond, Kultuuriteaduste ja kunstide instituut, Muusika õppetool, muusikateooria erakorraline lektor (0,50)
01.10.2005–31.08.2006   
Tartu Ülikool, Filosoofiateaduskond, Kultuuriteaduste ja kunstide instituut, muusikateooria erakorraline lektor (0,50)
01.09.2005–30.04.2007   
Tartu Ülikool, Sotsiaal- ja haridusteaduskond, Haridusteaduste instituut, Õpetajate seminar, muusikateoreetiliste ainete lektor (0,50)
2005–2006   
Tartu Ülikool, Filosoofiateaduskond, Kultuuriteaduste ja kunstide instituut, Muusika õppetool, muusikateooria erakorraline lektor
2005–2007   
Tartu Ülikool, Sotsiaal- ja haridusteaduskond, Haridusteaduste instituut, Haridusteaduskonna dekanaat, Tartu Ülikooli Õpetajate Seminar, Koolimuusika lektoraat, muusikateoreetiliste ainete lektor (1,00)
01.09.2003–31.08.2006   
Tartu Ülikool, Filosoofiateaduskond, Kultuuriteaduste ja kunstide instituut, muusika assistent (0,25)
 
 
Haridustee
01.01.2011–...   
Tartu Ülikool, Filosoofia õppekava doktoriõpe
26.02.2012–24.05.2012   
ESF DoRa T6 stipendiaat Fribourgi Ülikooli (Šveits) Filosoofia osakonnas
01.09.2008–31.08.2010   
TÜ filosoofia ja semiootika instituudi täienduskoolitusprogramm „Filosoofiaõpetajate ümberõpe“
25.08.2003–06.06.2005   
Eesti Muusikaakadeemia. Muusikateaduse eriala magistri õppekava. Magister Artium’i teaduskraad muusikateaduse alal.
17.11.1997–23.11.1997   
Ali Akbar College of Music, Musik-Akademie der Stadt Basel: 13th annual seminar of North Indian music with Ali Akbar Khan
13.10.1997–07.07.2000   
Schola Cantorum Basiliensis: Hochschule für Alte Musik an der Musik-Akademie der Stadt Basel
29.08.1980–20.06.1987   
Tallinna Riiklik Konservatoorium. Muusikateaduse eriala.
01.09.1976–06.06.1980   
Heino Elleri nimeline Tartu Muusikakool. Muusikateooria eriala.
01.09.1976–06.06.1980   
Heino Elleri nimeline Tartu Muusikakool. Koorijuhtimise eriala.
 
 
Loometöö
Helisalvestised:
"La Gamba. Music from XV-XVI century Italy and Spain” – esit. ans. Via Sonora, Tartu, 1995.
"Via Sonora. Selected Recordings 1994-1997” – esit. ans. Via Sonora, Tartu, 2001.
“Musica in Camera Gustaviana” – esit. ans. “Via Sonora”. UT CD 002, Tartu, TÜ, 1997.
“Deus creator omnium. Gregorian chant” – esit. T. Tabas ja M. Tõns (laul) ning Lilian Langsepp (orel, harf). Tartu, 1997.
“Muusikat ajastute piirimailt” – esit. ans. Cantores Vagantes, Tallinn. 2002.
“The Sound of Medieval Flute” – Festivitas Artium Schola, Tartu, 2006.
“Music from the Time of Marco Polo” – Festivitas Artium Schola, Tartu, 2008.

Alates 1996 – tänaseni: Rahvusvahelise Tartu Vanamuusika Festivali Orient ja Occident konsultant ja paljude trükiste toimetaja.

Alates 1994. aastast aktiivne kontserttegevus erinevate ansamblite koosseisudes ja solistina: ajaloolised harfid, klavessiin, orel, guzheng.
Koori Schola Gregoriana Tartuensis asutaja ja juhataja.
 
 
Lisainfo
Töötamine Tartu Ülikooli Raamatukogus:
18.11.1982-31.10.1984 bibliograaf 1,0
01.04.1998- 31.12.1990 bibliograaf 1,0
01.01.1991-31.08.1991 raamatukoguhoidja 1,0
01.09.1991-29.02.1995 vanemraamatukoguhoidja 1,0

Töötamine Tartu Ülikoolis:
10.02.1995-31.01.1996 0,25 assistent FL
01.02.1996-31.01.1999 vanemlaborant 0,25 FL
01.02.1999-31.01.2003 konsultant 0,25 FL
01.02.2003-31.08.2003 erakorraline assistent 0,25 FL

Töötamine Heino Elleri nimelises Tartu Muusikakoolis:
1989 – 1993 Harmoonia, Muusikaajalugu
01.01.2001 – 18.06.2001 varajase muusika improvisatsiooni õpetaja.
03.09.2001 – 31.05.2002 improvisatsioon eelklassikalises muusikas.
01.09.2003 – 06.06.2004 barokkharfi õpetaja
30.08.2005– 06.06.2006 barokkharfi õpetaja
01.09.2006 – 06.06.2007 barokkharfi õpetaja
2007/2008 muusikaloo ja barokkharfi õpetaja
Alates 27.08.2007 kuni tänaseni kutseõpetaja ametikohal.

Töötamine Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias:
27.08.2007 - 20.06.2008 EMTA Tartu filiaalis Täiendav instrument I (harf)
01.09.2008 - 20.06.2009 EMTA Tartu filiaalis Täiendav instrument II (harf)
26.10.2015 - 04.12.2015 EMTA muusikateaduse osakonnas eriseminari (mtx771/772) juhendamine.

2011.a. Tartu Ülikooli aumärk ja tänukiri

Kuulumine erialastesse ühingutesse:
Kunstiühing „Pallas“ liige alates 26. juuni 2003
Eesti Muusikateaduse Seltsi liige alates 13. oktoober 2003
Eesti Klavessiinisõprade Tsunfti liige
Eesti Interpreetide Liidu liige alates 05.06.2010
Teadusajaloo ja Teadusfilosoofia Eesti Ühenduse liige alates 08.10.2018
Töötamine Viljandi Muusikakoolis:

03.09.2018 - 31.12.2018 harfi õpetamiseks vajalike eelduste ja õppekava väljatöötamine, harfi õpetaja, mentorkoolitus
10.01.2019 - 06.06.2019 harfi õpetamise õppekava edasiarendamine, konsultant harfi õpetamiseks vajaliku materiaalse baasi loomisel, harfi õpetaja

Töötamine TÜ VKA õppeülesande täitjana
27.09.2017-31.01.2018
19.02.2018-30.06.2018
05.09.2018-31.01.2019
03.09.2019-10.12.2019

Kvalifikatsioon

 
 
Teadustöö põhisuunad
ETIS KLASSIFIKAATOR: 2. Ühiskonnateadused ja kultuur; 2.1. Filosoofia; CERCS KLASSIFIKAATOR: H150 Eriteaduste filosoofia
ETIS KLASSIFIKAATOR: 2. Ühiskonnateadused ja kultuur; 2.1. Filosoofia; CERCS KLASSIFIKAATOR: H120 Süstemaatiline filosoofia, eetika, esteetika, metafüüsika, epistemoloogia, ideolooogia
ETIS KLASSIFIKAATOR: 2. Ühiskonnateadused ja kultuur; 2.5. Kunstiteadus; CERCS KLASSIFIKAATOR: H320 Musikoloogia
2.12.2019
lilian.langsepp@gmail.com

Career

Institutions and positions
01.01.2016–31.08.2017   
University of Tartu, Faculty of Arts and Humanities, Institute of Cultural Research, Assistant in Music (0,40)
01.09.2014–31.12.2015   
University of Tartu, Faculty of Philosophy, Institute of Culture Studies and Arts, Assistant in Music (0,40)
01.09.2011–31.08.2014   
University of Tartu, Faculty of Philosophy, Institute of Culture Studies and Arts, Assistant in Music (0,50)
01.09.2008–31.08.2011   
University of Tartu, Faculty of Philosophy, Institute of Culture Studies and Arts, Assistant in Music (0,50)
29.05.2007–31.08.2008   
University of Tartu, Faculty of Philosophy, Institute of Culture Studies and Arts, Assistant (0,25)
01.05.2007–31.08.2009   
University of Tartu, Tartu University, Faculty of Education , Lecturer (Music Theory) (0,50)
01.11.2006–28.05.2007   
University of Tartu, Faculty of Philosophy, Institute of Culture Studies and Arts, Assistant (0,25)
01.09.2006–31.10.2006   
University of Tartu, Faculty of Philosophy, Institute of Culture Studies and Arts, Assistant extraordinarius (0,25)
2006–2006   
University of Tartu, Faculty of Philosophy, Institute of Culture Studies and Arts, Chair of Music, muusika erakorraline assistent
2006–2007   
University of Tartu, Faculty of Philosophy, Institute of Culture Studies and Arts, Chair of Music, muusika assistent
2006–31.08.2009   
University of Tartu, Faculty of Philosophy, Institute of Culture Studies and Arts, Chair of Music, Lecturer extraordinarius (Music Theory) (0,50)
01.10.2005–31.08.2006   
University of Tartu, Faculty of Philosophy, Institute of Culture Studies and Arts, Lecturer extraordinarius (0,50)
01.09.2005–30.04.2007   
University of Tartu, Faculty of Social Sciences and Education, Institute of Education, School of Teacher Education, Lecturer (Music Theory) (0,50)
2005–2006   
University of Tartu, Faculty of Philosophy, Institute of Culture Studies and Arts, Chair of Music, muusikateooria erakorraline lektor
2005–2007   
University of Tartu, Faculty of Social Sciences and Education, Institute of Education, Dean's Office, School of Teacher Education, University of Tartu, Division of School Music, Lecturer (Music Theory) (1,00)
01.09.2003–31.08.2006   
University of Tartu, Faculty of Philosophy, Institute of Culture Studies and Arts, Assistant (0,25)
 
 
Education
01.01.2011–...   
University of Tartu, doctoral studies, philosophy
26.02.2012–24.05.2012   
ESF DoRa T6 The Department of Philosophy of the University of Fribourg (Switzerland)
01.09.2008–31.08.2010   
University of Tartu, Department of Philosophy, Philosophy teacher retraining
25.08.2003–06.06.2005   
Estonian Academy of Music, Magister Artium (Musicology)
17.11.1997–23.11.1997   
Ali Akbar College of Music, Musik-Akademie der Stadt Basel: 13th annual seminar of North Indian music with Ali Akbar Khan
13.10.1997–07.07.2000   
Schola Cantorum Basiliensis: Hochschule für Alte Musik an der Musik-Akademie der Stadt Basel
29.08.1980–20.06.1987   
Tallinn State Conservatory, Musicology
01.09.1976–06.06.1980   
Heino Eller Tartu Music School, Diploma Choral conducting
01.09.1976–06.06.1980   
Heino Eller Tartu Music School, Diploma Music Theory
 
 
Creative work
Selected recordings:
"La Gamba. Music from XV-XVI century Italy and Spain” – Ensemble Via Sonora, Tartu, 1995.
"Via Sonora. Selected Recordings 1994-1997” – Ensemble Via Sonora, Tartu, 2001.
“Musica in Camera Gustaviana” – Ensemble “Via Sonora”. UT CD 002, Tartu, TÜ, 1997.
“Deus creator omnium. Gregorian chant” – T. Tabas and M. Tõns (chant), Lilian Langsepp (organ, harp). Tartu, 1997.
“Music at the meeting of two worlds” – Ensemble Cantores Vagantes, Tallinn. 2002.
“The Sound of Medieval Flute” – Festivitas Artium Schola, Tartu, 2006.
“Music from the Time of Marco Polo” – Festivitas Artium Schola, Tartu, 2008.

Work for International Tartu Early Music Festival Orient et Occident as consultant and editor since its start in 1996.

Since 1994 active in recording and performing (historical harps,harpsichord, organ, guzheng) with various early music groups and as soloist and have been performing at numerous festivals and concert-projects in the Europe, US, Asia, and Argentina.
Founder and conductor of the choir Schola Gregoriana Tartuensis.
 
 
Additional information
Member of the Estonian Musicological Society, Association of Estonian Professional Musicians, Estonian Harpsichord Society, Pallas Art Society,
Estonian Association of the History and Philosophy of Science.
Töötamine Viljandi Muusikakoolis:

03.09.2018 - 31.12.2018 harfi õpetamiseks vajalike eelduste ja õppekava väljatöötamine, harfi õpetaja, mentorkoolitus
10.01.2019 - 06.06.2019 harfi õpetamise õppekava edasiarendamine, konsultant harfi õpetamiseks vajaliku materiaalse baasi loomisel, harfi õpetaja

Töötamine TÜ VKA õppeülesande täitjana
27.09.2017-31.01.2018
19.02.2018-30.06.2018
05.09.2018-31.01.2019
03.09.2019-10.12.2019

Qualifications

 
 
Fields of research
ETIS CLASSIFICATION: 2. Culture and Society; 2.1. Philosophy; CERCS CLASSIFICATION: H150 Philosophy of special sciences
ETIS CLASSIFICATION: 2. Culture and Society; 2.1. Philosophy; CERCS CLASSIFICATION: H120 Systematic philosophy, ethics, aesthetics, metaphysics, epistemology, ideology
ETIS CLASSIFICATION: 2. Culture and Society; 2.5. Aesthetics and Arts Research; CERCS CLASSIFICATION: H320 Musicology
 
 
2.12.2019

Otsi projekti

  • {{item.Name}}
Asutus on projekti finantseerija   Asutus on projekti teostaja  
  • {{searchListItem.Name}}
Kõik   Tavaprojektid   Ülemprojektid   Alamprojektid  
Uus Frascati (2015)
Uus ja vana Frascati (otsing uue järgi väljastab ka seotud vanad)
Kõik
Käimasolevad
Lõppenud
Algus
Hajus
Täpne
  • Leitud 5 kirjet
ProgrammLiikNumberNimiProjekti algusProjekti lõppVastutav täitjaAsutusFinantseerijapoolne rahastamine
TKSHVHV16145T (TK145)Eesti-uuringute tippkeskus (TK145)01.03.201601.03.2023Liina LukasTartu Ülikool, Humanitaarteaduste ja kunstide valdkond, kultuuriteaduste instituut1 581 787,32 EUR
PUT; PUT_OPPUT732Essentsialism interdistsiplinaarse uurimistöö kontekstis: teaduskogukonnas esinevate stereotüüpide filosoofiline ja kultuuriline analüüs01.01.201531.12.2018Endla LõhkiviTartu Ülikool, Humanitaarteaduste ja kunstide valdkond, filosoofia ja semiootika instituut175 200,00 EUR
PRGPRG462Interdistsiplinaarse teadustöö filosoofiline analüüs01.01.201931.12.2023Endla LõhkiviTartu Ülikool, Humanitaarteaduste ja kunstide valdkond, filosoofia ja semiootika instituut468 750,00 EUR
IUTIUT20-5Lahkarvamuste filosoofiline analüüs01.01.201431.12.2019Margit SutropTartu Ülikool, Humanitaarteaduste ja kunstide valdkond, filosoofia ja semiootika instituut747 000,00 EUR
SFSF0180110s08Relativismi ja pluralismi kriitiline käsitlus tõe ja teadmise, normide ja vääruste suhtes01.01.200831.12.2013Margit SutropTartu Ülikool, Filosoofiateaduskond532 294,21 EUR