See veebileht kasutab küpsiseid kasutaja sessiooni andmete hoidmiseks. Veebilehe kasutamisega nõustute ETISe kasutustingimustega. Loe rohkem
Olen nõus
9.09.1967
372 53468330
372 53468330
signe.adamberg@taltech.ee
09.09.1967−01.09.2004 Kask, Signe
Loengukursused ja praktilised tööd magistriõppele 2016 - 2021:
Piima tehnoloogia,
loengud ja praktikumid, 6 EAP

Sissejuhatus erialasse: Toit ja toitumine, piimatehnoloogiat tutvustav loeng, LKT0100

Mikrobioloogia praktikumid KTO0290, 6 EAP, sügissemester

Mikrobioomika LKT0010 ja Oomikameetodid LKT0060, loeng ja praktikumid

Teenistuskäik

Töökohad ja ametid
01.01.2017–...   
Tallinna Tehnikaülikool, Loodusteaduskond, Keemia ja biotehnoloogia instituut, Vanemteadur (1,00)
2006–31.12.2016   
Tallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond, Toiduainete instituut, Vanemteadur (1,00)
2005–2006   
Tallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond, Toiduainete instituut, Toidutehnoloogia õppetool, erakorraline vanemteadur (0,50)
2004–2005   
AS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus, projektijuht (0,10)
2003–2006   
Tallinna Tehnikaülikool, Matemaatika-loodusteaduskond, Keemiainstituut, Biotehnoloogia õppetool, erakorraline teadur (0,50)
2001–2003   
Keemilise ja Bioloogilise Füüsika Instituut, Teadur (0,50)
1991–2001   
Keemilise ja Bioloogilise Füüsika Instituut, insener (1,00)
 
 
Haridustee
1998–2003   
Doktorantuur, Tallinna Tehnikaülikool
1995–1997   
Magistrantuur, SLU, Rootsi;
1986–1991   
tehnoloogiainsener, Tallinna Tehnikaülikool;
 
 
Teadusorganisatsiooniline ja -administratiivne tegevus
2013−...   
SOMED liige
2001−...   
Eesti Mikrobioloogide Ühenduse liige
2012−2014   
European Network of Gastrointestinal Health Research (ENGIHR), partner
 
 
Loometöö
Eesti Tervishoiumuuseumiga koostöös aastanäituse "Mina, superorganism" 2019 - 2020, ettevalmistamine ja tutvustamine
Toidunäituse "Puder ja kapsad" materjalide kokkupanek TTÜ Muuseumi Galeriis, 2014 - 2015

Teadlaste öö ja Muuseumi öö ettekanded koostöös TTÜ muuseumiga 2015-2016 TTÜ-s

Erinevad loengukursused piimast, bakteritest ja toidust. .
 
 
Lisainfo
Juhendanud bakalaureuse- ja magistritöid, gümnaasiumi uurimistöid, välistudengeid

Loengud piimast, bakteritest, soole mikrobioomist doktorikursustel, seminaridel, koolitustel.

Enesetäiendamine
2021-2021, Inglise keel tase B2, Tallinna Tehnikaülikool
2020, Photopea pilditöötlusprogrammi kursus veebis, Taltech,
2014 Moodle kursus, TTÜ
2014 Õppejõu koolitus (Loovusait, I. Maripuu), TTÜ

Kvalifikatsioon

 
 
Teadustöö põhisuunad
ETIS KLASSIFIKAATOR: 1. Bio- ja keskkonnateadused; 1.2. Mikrobioloogia; TÄPSUSTUS: Piima ja piimatoodete mikrobioloogia
ETIS KLASSIFIKAATOR: 4. Loodusteadused ja tehnika; 4.16. Biotehnoloogia (loodusteadused ja tehnika)
ETIS KLASSIFIKAATOR: 1. Bio- ja keskkonnateadused; 1.7. Toiduteadused
 
 
Lisainfo
1999 - 2000, stipendium uurimistööks Taani Põllumajandusülikoolis, Kopenhaagenis
2002, Stipendium uurimistööks Poolas, Institute of Animal Reproduction and Food Research, Olsztyn
Refereerinud käsikirju ajakirjadele Beneficial Microbes, Acta Biochimica Polonica, Scientific Reports (Nature), Journal of Microbiological Methods (Elsevier) ja Agronomy Research jt

Lõppenud projektid

Juhendatud väitekirjad

Publikatsioonid

Klass
Aasta
Publikatsioon
 
1.1.
2021
1.1.
2020
1.1.
2020
1.1.
2020
5.2.
2019
1.1.
2018
1.1.
2018
1.1.
2018
1.2.
2018
5.2.
2018
1.1.
2017
1.1.
2016
5.1.
2016
1.1.
2015
5.2.
2015
1.1.
2014
1.1.
2014
3.4.
2014
3.4.
2014
5.2.
2014
5.2.
2014
3.4.
2013
1.1.
2012
1.1.
2010
1.1.
2010
1.1.
2010
1.1.
2006
3.4.
2006
5.2.
2006
1.1.
2005
1.1.
2005
1.2.
2005
5.2.
2005
1.1.
2003
1.1.
2003
1.1.
2002
3.5.
2002
5.2.
2002
5.2.
2002
5.2.
2002
1.1.
1999
5.2.
1996

Tööstusomand

3.05.2021
9.09.1967
372 53468330
372 53468330
signe.adamberg@taltech.ee
09.09.1967−01.09.2004 Kask, Signe
Teaching activities
2016 - 2021
MSc course Dairy processing (LKT0100)
6EAP
Microbiology (LKT0290, practical course
Microbiomics (LKT0010), practical

Career

Institutions and positions
01.01.2017–...   
Tallinn University of Technology , School of Science, Department of Chemistry and Biotechnology, Senior Researcher (1,00)
2006–31.12.2016   
Tallinn University of Technology , Faculty of Chemical and Materials Technology, Department of Food Processing, Senior Researcher (1,00)
2005–2006   
Tallinn University of Technology , Faculty of Chemical and Materials Technology, Department of Food Processing, Chair of Food Technology, Extraordinary Senior Researcher (0,50)
2004–2005   
Center of Food and Fermentation Technologies, Project leader (0,10)
2003–2006   
Tallinn University of Technology , Faculty of Science, Department of Chemistry, Chair of Biotechnology, Extraordinary Researcher (0,50)
2001–2003   
National Institute of Chemical Physics and Biophysics, Researcher (0,50)
1991–2001   
National Institute of Chemical Physics and Biophysics, Engineer (1,00)
 
 
Education
1998–2003   
PhD studies, Tallinn University of Technology
1995–1997   
MSc studies, Swedish University of Agricultural Sciences, Sweden;
1986–1991   
Food technologist, Tallinn University of Technology; Cum laude
 
 
R&D related managerial and administrative work
2013−...   
Member of the Society for Microbial Ecology and Disease
2001−...   
Member of the Estonian Society for Microbiology
2012−2014   
Partner of the European Network of Gastrointestinal Health Research (ENGIHR)
 
 
Creative work
Preparation of materials for exhibition "Me, superorganism" (exhibition about the untold story of bacteria) at Estonian Health Care Museum 2019-2020
Organization of the exhibition on Food together with the Museum of the Tallinn University of Technology, 2014 - 2015.

Night of Museums, Night of scientists, Presentations in the Museum of TUT, 2015, 2016..
 
 
Additional information
Supervised BSc, MSc, and foreign students.
Given lectures in doctoral courses, seminars and courses.

Taken
2020-21, English, B2, Taltech
2020 Photopea, picture program course, Taltech
2014 Moodle course, TalTech
2014 Teachers course, Loovusait, I Maripuu

Qualifications

 
 
Fields of research
ETIS CLASSIFICATION: 1. Biosciences and Environment; 1.2. Microbiology; SPECIFICATION: Microbiology of milk and dairy products
ETIS CLASSIFICATION: 4. Natural Sciences and Engineering; 4.16. Biotechnology relating to Natural Sciences and Engineering
ETIS CLASSIFICATION: 1. Biosciences and Environment; 1.7. Food Sciences
 
 
Additional information
1999 - 2000, Exchange student at the Royal Veterinary University of Copenhagen (curr. Copenhagen University), Denmark
2002, Science practice, Institute of Animal Reproduction and Food Research, Olsztyn, Poland
Reviewed manuscripts for Beneficial Microbes, Acta Biochimica Polonica, Scientific Reports (Nature), Journal of Microbiological Methods (Elsevier) and Agronomy Research and others

Completed projects

Dissertations under supervision

Supervised dissertations

Publications

Category
Year
Publication
 
1.1.
2021
1.1.
2020
1.1.
2020
1.1.
2020
5.2.
2019
1.1.
2018
1.1.
2018
1.1.
2018
1.2.
2018
5.2.
2018
1.1.
2017
1.1.
2016
5.1.
2016
1.1.
2015
5.2.
2015
1.1.
2014
1.1.
2014
3.4.
2014
3.4.
2014
5.2.
2014
5.2.
2014
3.4.
2013
1.1.
2012
1.1.
2010
1.1.
2010
1.1.
2010
1.1.
2006
3.4.
2006
5.2.
2006
1.1.
2005
1.1.
2005
1.2.
2005
5.2.
2005
1.1.
2003
1.1.
2003
1.1.
2002
3.5.
2002
5.2.
2002
5.2.
2002
5.2.
2002
1.1.
1999
5.2.
1996

Industrial property

3.05.2021

Otsi projekti

  • {{item.Name}}
Asutus on projekti finantseerija   Asutus on projekti teostaja  
  • {{searchListItem.Name}}
Kõik   Tavaprojektid   Ülemprojektid   Alamprojektid  
Uus Frascati (2015)
Uus ja vana Frascati (otsing uue järgi väljastab ka seotud vanad)
Kõik
Käimasolevad
Lõppenud
Algus
Hajus
Täpne
  • Leitud 14 kirjet
ProgrammLiikNumberNimiProjekti algusProjekti lõppVastutav täitjaAsutusFinantseerijapoolne rahastamine
MUULep16071Imikupiimasegude koostise modifitseerimine vastavalt viimastele teadustulemustele põhirõhuga piimarasva kasutamisel11.05.201620.02.2017Signe AdambergTallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond, Toiduainete instituut, Toidutehnoloogia õppetool28 400,00 EUR
ETFETF7636Juustu mikrostruktuuri mõju biokeemilistele ja mikrobioloogilistele protsessidele juustu valmimise ajal01.01.200831.12.2011Tiiu-Maie LahtTallinna Tehnikaülikool, Matemaatika-loodusteaduskond39 585,16 EUR
RITA2LLKAE21013Kaitseväe ajateenijate, reservväelaste ja tegevväelaste välitoitlustuses kasutatavate toidupakkide ja nende parendamise võimaluste uuring23.12.202001.12.2021Tagli PitsiTallinna Tehnikaülikool, Loodusteaduskond, Keemia ja biotehnoloogia instituut37 200,00 EUR
MUUG5160 (ETF5160)Mikroorganismide kasv madalatel kasvukiirustel01.01.200231.12.2005Toomas PaalmeTallinna Tehnikaülikool; Tallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond, Toiduainete instituut, Toidutehnoloogia õppetool30 038,47 EUR
NSPLEP19103Piimarasva sisaldava imikupiimasegu tehnoloogia täiustamine01.12.201930.09.2020Signe AdambergTallinna Tehnikaülikool, Loodusteaduskond, Keemia ja biotehnoloogia instituut36 000,00 EUR
ETFETF6715Piimatööstuse juuretiste selektsiooni strateegiad01.01.200631.12.2009Kaarel AdambergTallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond65 370,56 EUR
SFSF0142497s03Postgenoomne protsessidisain toidu- ja keskkonnabiotehnoloogias01.01.200331.12.2007Raivo ViluTallinna Tehnikaülikool, Matemaatika-loodusteaduskond348 925,64 EUR
MUUEU21450Rukkileib -eeluuring01.08.200530.10.2005Toomas Paalme; Anna TraksmaaAS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus11 045,34 EUR
IUTIUT19-27Süsteemibioloogia rakendused toituteaduses ja -tehnoloogias01.01.201431.12.2019Toomas PaalmeTallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond; Tallinna Tehnikaülikool, Loodusteaduskond, Keemia ja biotehnoloogia instituut852 000,00 EUR
SFSF0140090s08Toidu süsteemibioloogia ja füüsika01.01.200831.12.2013Toomas PaalmeTallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond705 093,40 EUR
MUUEU19691Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus27.10.200426.10.2005Raivo Vilu; Toomas Paalme; Urmas SannikAS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus338 077,35 EUR
MUUEU22704Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus27.10.200531.10.2007Raivo Vilu; Toomas Paalme; Urmas SannikAS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus1 725 043,14 EUR
MUUT003Toiduteadus ja -tehnoloogia30.06.200431.12.2005Toomas PaalmeTallinna Tehnikaülikool; Tallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond, Toiduainete instituut, Toidutehnoloogia õppetool51 129,32 EUR
MUUAR12170Uudsete levaansukraaskatalüsaatorite disain ja kasutamine funktsionaalsete toidulisandite tootmiseks (FFI)01.10.201231.08.2015Signe AdambergTallinna Tehnikaülikool; Tallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond, Toiduainete instituut, Toidutehnoloogia õppetool62 384,70 EUR