Signe Adamberg
https://www.etis.ee/CV/Signe_Adamberg/est
9.09.1967
372 53468330
372 53468330
signe.adamberg@taltech.ee
09.09.1967−01.09.2004 Kask, Signe
Loengukursused ja praktilised tööd magistriõppele 2016 - 2021:
Piima tehnoloogia,
loengud ja praktikumid, 6 EAP
Sissejuhatus erialasse: Toit ja toitumine, piimatehnoloogiat tutvustav loeng, LKT0100
Mikrobioloogia praktikumid KTO0290, 6 EAP, sügissemester
Mikrobioomika LKT0010 ja Oomikameetodid LKT0060, loeng ja praktikumid
Piima tehnoloogia,
loengud ja praktikumid, 6 EAP
Sissejuhatus erialasse: Toit ja toitumine, piimatehnoloogiat tutvustav loeng, LKT0100
Mikrobioloogia praktikumid KTO0290, 6 EAP, sügissemester
Mikrobioomika LKT0010 ja Oomikameetodid LKT0060, loeng ja praktikumid
Teenistuskäik
Töökohad ja ametid
01.01.2017–...
Tallinna Tehnikaülikool, Loodusteaduskond, Keemia ja biotehnoloogia instituut, Vanemteadur (1,00)
2006–31.12.2016
Tallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond, Toiduainete instituut, Vanemteadur (1,00)
2005–2006
Tallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond, Toiduainete instituut, Toidutehnoloogia õppetool, erakorraline vanemteadur (0,50)
2004–2005
AS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus, projektijuht (0,10)
2003–2006
Tallinna Tehnikaülikool, Matemaatika-loodusteaduskond, Keemiainstituut, Biotehnoloogia õppetool, erakorraline teadur (0,50)
2001–2003
Keemilise ja Bioloogilise Füüsika Instituut, Teadur (0,50)
1991–2001
Keemilise ja Bioloogilise Füüsika Instituut, insener (1,00)
Haridustee
1998–2003
Doktorantuur, Tallinna Tehnikaülikool
1995–1997
Magistrantuur, SLU, Rootsi;
1986–1991
tehnoloogiainsener, Tallinna Tehnikaülikool;
Teadusorganisatsiooniline ja -administratiivne tegevus
2013−...
SOMED liige
2001−...
Eesti Mikrobioloogide Ühenduse liige
2012−2014
European Network of Gastrointestinal Health Research (ENGIHR), partner
Loometöö
Eesti Tervishoiumuuseumiga koostöös aastanäituse "Mina, superorganism" 2019 - 2020, ettevalmistamine ja tutvustamine
Toidunäituse "Puder ja kapsad" materjalide kokkupanek TTÜ Muuseumi Galeriis, 2014 - 2015
Teadlaste öö ja Muuseumi öö ettekanded koostöös TTÜ muuseumiga 2015-2016 TTÜ-s
Erinevad loengukursused piimast, bakteritest ja toidust. .
Toidunäituse "Puder ja kapsad" materjalide kokkupanek TTÜ Muuseumi Galeriis, 2014 - 2015
Teadlaste öö ja Muuseumi öö ettekanded koostöös TTÜ muuseumiga 2015-2016 TTÜ-s
Erinevad loengukursused piimast, bakteritest ja toidust. .
Lisainfo
Juhendanud bakalaureuse- ja magistritöid, gümnaasiumi uurimistöid, välistudengeid
Loengud piimast, bakteritest, soole mikrobioomist doktorikursustel, seminaridel, koolitustel.
Enesetäiendamine
2021-2021, Inglise keel tase B2, Tallinna Tehnikaülikool
2020, Photopea pilditöötlusprogrammi kursus veebis, Taltech,
2014 Moodle kursus, TTÜ
2014 Õppejõu koolitus (Loovusait, I. Maripuu), TTÜ
Loengud piimast, bakteritest, soole mikrobioomist doktorikursustel, seminaridel, koolitustel.
Enesetäiendamine
2021-2021, Inglise keel tase B2, Tallinna Tehnikaülikool
2020, Photopea pilditöötlusprogrammi kursus veebis, Taltech,
2014 Moodle kursus, TTÜ
2014 Õppejõu koolitus (Loovusait, I. Maripuu), TTÜ
Kvalifikatsioon
Teaduskraadid
Teadustöö põhisuunad
ETIS KLASSIFIKAATOR: 1. Bio- ja keskkonnateadused; 1.2. Mikrobioloogia; TÄPSUSTUS: Piima ja piimatoodete mikrobioloogia
ETIS KLASSIFIKAATOR: 4. Loodusteadused ja tehnika; 4.16. Biotehnoloogia (loodusteadused ja tehnika)
ETIS KLASSIFIKAATOR: 1. Bio- ja keskkonnateadused; 1.7. Toiduteadused
Lisainfo
1999 - 2000, stipendium uurimistööks Taani Põllumajandusülikoolis, Kopenhaagenis
2002, Stipendium uurimistööks Poolas, Institute of Animal Reproduction and Food Research, Olsztyn
2002, Stipendium uurimistööks Poolas, Institute of Animal Reproduction and Food Research, Olsztyn
Refereerinud käsikirju ajakirjadele Beneficial Microbes, Acta Biochimica Polonica, Scientific Reports (Nature), Journal of Microbiological Methods (Elsevier) ja Agronomy Research jt
Klass
Aasta
Publikatsioon
1.1.
2021
1.1.
2020
1.1.
2020
1.1.
2020
5.2.
2019
1.1.
2018
1.1.
2018
1.1.
2018
1.2.
2018
5.2.
2018
1.1.
2017
1.1.
2016
5.1.
2016
1.1.
2015
5.2.
2015
1.1.
2014
1.1.
2014
3.4.
2014
3.4.
2014
5.2.
2014
5.2.
2014
3.4.
2013
1.1.
2012
1.1.
2010
1.1.
2010
1.1.
2010
1.1.
2006
3.4.
2006
5.2.
2006
1.1.
2005
1.1.
2005
1.2.
2005
5.2.
2005
1.1.
2003
1.1.
2003
1.1.
2002
3.5.
2002
5.2.
2002
5.2.
2002
5.2.
2002
1.1.
1999
5.2.
1996
28.09.2021
Signe Adamberg
https://www.etis.ee/CV/Signe_Adamberg/eng
9.09.1967
372 53468330
372 53468330
signe.adamberg@taltech.ee
09.09.1967−01.09.2004 Kask, Signe
Teaching activities
2016 - 2021
MSc course Dairy processing (LKT0100)
6EAP
Microbiology (LKT0290, practical course
Microbiomics (LKT0010), practical
2016 - 2021
MSc course Dairy processing (LKT0100)
6EAP
Microbiology (LKT0290, practical course
Microbiomics (LKT0010), practical
Career
Institutions and positions
01.01.2017–...
Tallinn University of Technology , School of Science, Department of Chemistry and Biotechnology, Senior Researcher (1,00)
2006–31.12.2016
Tallinn University of Technology , Faculty of Chemical and Materials Technology, Department of Food Processing, Senior Researcher (1,00)
2005–2006
Tallinn University of Technology , Faculty of Chemical and Materials Technology, Department of Food Processing, Chair of Food Technology, Extraordinary Senior Researcher (0,50)
2004–2005
Center of Food and Fermentation Technologies, Project leader (0,10)
2003–2006
Tallinn University of Technology , Faculty of Science, Department of Chemistry, Chair of Biotechnology, Extraordinary Researcher (0,50)
2001–2003
National Institute of Chemical Physics and Biophysics, Researcher (0,50)
1991–2001
National Institute of Chemical Physics and Biophysics, Engineer (1,00)
Education
1998–2003
PhD studies, Tallinn University of Technology
1995–1997
MSc studies, Swedish University of Agricultural Sciences, Sweden;
1986–1991
Food technologist, Tallinn University of Technology; Cum laude
R&D related managerial and administrative work
2013−...
Member of the Society for Microbial Ecology and Disease
2001−...
Member of the Estonian Society for Microbiology
2012−2014
Partner of the European Network of Gastrointestinal Health Research (ENGIHR)
Creative work
Preparation of materials for exhibition "Me, superorganism" (exhibition about the untold story of bacteria) at Estonian Health Care Museum 2019-2020
Organization of the exhibition on Food together with the Museum of the Tallinn University of Technology, 2014 - 2015.
Night of Museums, Night of scientists, Presentations in the Museum of TUT, 2015, 2016..
Organization of the exhibition on Food together with the Museum of the Tallinn University of Technology, 2014 - 2015.
Night of Museums, Night of scientists, Presentations in the Museum of TUT, 2015, 2016..
Additional information
Supervised BSc, MSc, and foreign students.
Given lectures in doctoral courses, seminars and courses.
Taken
2020-21, English, B2, Taltech
2020 Photopea, picture program course, Taltech
2014 Moodle course, TalTech
2014 Teachers course, Loovusait, I Maripuu
Given lectures in doctoral courses, seminars and courses.
Taken
2020-21, English, B2, Taltech
2020 Photopea, picture program course, Taltech
2014 Moodle course, TalTech
2014 Teachers course, Loovusait, I Maripuu
Qualifications
Academic degrees
Fields of research
ETIS CLASSIFICATION: 1. Biosciences and Environment; 1.2. Microbiology; SPECIFICATION: Microbiology of milk and dairy products
ETIS CLASSIFICATION: 4. Natural Sciences and Engineering; 4.16. Biotechnology relating to Natural Sciences and Engineering
ETIS CLASSIFICATION: 1. Biosciences and Environment; 1.7. Food Sciences
Additional information
1999 - 2000, Exchange student at the Royal Veterinary University of Copenhagen (curr. Copenhagen University), Denmark
2002, Science practice, Institute of Animal Reproduction and Food Research, Olsztyn, Poland
2002, Science practice, Institute of Animal Reproduction and Food Research, Olsztyn, Poland
Reviewed manuscripts for Beneficial Microbes, Acta Biochimica Polonica, Scientific Reports (Nature), Journal of Microbiological Methods (Elsevier) and Agronomy Research and others
Category
Year
Publication
1.1.
2021
1.1.
2020
1.1.
2020
1.1.
2020
5.2.
2019
1.1.
2018
1.1.
2018
1.1.
2018
1.2.
2018
5.2.
2018
1.1.
2017
1.1.
2016
5.1.
2016
1.1.
2015
5.2.
2015
1.1.
2014
1.1.
2014
3.4.
2014
3.4.
2014
5.2.
2014
5.2.
2014
3.4.
2013
1.1.
2012
1.1.
2010
1.1.
2010
1.1.
2010
1.1.
2006
3.4.
2006
5.2.
2006
1.1.
2005
1.1.
2005
1.2.
2005
5.2.
2005
1.1.
2003
1.1.
2003
1.1.
2002
3.5.
2002
5.2.
2002
5.2.
2002
5.2.
2002
1.1.
1999
5.2.
1996
28.09.2021