Tiina Veskus
https://www.etis.ee/CV/Tiina Veskus/est
16.09.1952
6202 956
tiina.veskus@ttu.ee
Teenistuskäik
Töökohad ja ametid
01.01.2010–31.12.2016
Tallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond, Lektor (1,00)
01.09.1992–30.08.2010
Tallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond, Assistent (1,00)
01.09.1988–30.08.1992
Tallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond, Teadur (1,00)
25.06.1976–30.08.1988
Tallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond, insener,vaneminsener, nooremteadur (1,00)
Haridustee
1996–1996
Suurbritannia, Humberside ja Hulli ülikoolid, kahenädalane täiendamine
01.01.1995–31.12.1995
Rootsi Põllumajandusülikool
1994–1997
Tallinna Tehnikaülikool, tehnikateaduste magister; MSc
1994–1994
Cardiffi Ülikool, Suurbritannia, kolmenädalane täiendamine
1993–1993
Rootsi Inseneriteaduste Akadeemia IVA kolmenädalane stipendium Rootsi ülikoolide ja teadusasutuste külastamiseks
1978–1978
Toitumise Instituut, Moskva, kahenädalane täiendamine
1971–1976
Tallinna Polütehniline Instituut, keemiateaduskond, tehnoloogiainsener (Tehnikamagister ekvivalent)
Teadusorganisatsiooniline ja -administratiivne tegevus
2011−...
Eesti Standardikeskus, ekspert ja toimetaja (toidu mikrobioloogiline analüüs; teravilja keemiline analüüs)
1998−...
Eesti Toiduainetööstuse Liit, ekspert
1998−...
Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda, ekspert
1994−...
Eesti Akrediteerimiskeskus, tehniline assessor, ISO/IEC 17025:2005 (toidu, sööda, vee mikrobioloogilised analüüsid), ISO/IEC 17020:2012 (teravilja inspekteerimine), EVS-EN ISO/IEC 17021:2011 (Toiduohutuse juhtimissüsteemid)
2009−2009
FP6-022808-2006 SAFOODNET projekti raames seminari "Risk Management by Hygienic Design and Efficient Sanitation Programs" korraldamine Tallinnas 4.-6. mai 2009
2006−2009
FP6-022808-2006 SAFOODNET Food Safety and Hygiene Networking within New Member States and Associated Candiadte Countries; töögrupijuht
2002−2002
TTÜ keemia ja materjalitehnoloogia teaduskonna nõukogu liige
1999−1999
ISO TC34/SC9 “ Food and agricultural products - Microbiology”, vaatleja
1994−1998
ICC (International Association for Cereal Science and Technology), Eesti Rahvuslik Komitee, sekretär
Lisainfo
Õpetatavad ained:
1. Mikrobioloogia KTT0170
2. Mikrobioloogia praktikum KTT0012
3. Toiduohutus KTO0170
4. Toiduohutus KTO3170
5. Toidu mikrobioloogia KTT0190
Juhendatud bakalaureusetööd:
1. Dmitri Tsõvarev, 2011, Mikrobioloogiline kontroll piimatööstuses.
2. Diana Belikova, 2012, Pudelisse villitud allikavee mikrobioloogilise kvaliteedi hindamine.
3. Sigrid Laas, 2013, juh Tiina Veskus, Raivo Vokk, Krevettide (Pandalus borealis) säilitusmarinaadi retseptuuri koostamine ja toote säilivusaja määramine.
4. Ruth Kaik, 2014, Säilitamistemperatuuri mõju õunamahla mikrobioloogilisele kvaliteedile.
Lektor koolitustel:
1. Keskastme toiduhügieeni koolitus toidukäitlejatele
2. Algastme toiduhügieeni koolitus toidukäitlejatele“,
-EAS arendusosak, Uute innovatiivsete mahlatoodete arendustööd, TTÜ ja Heyday, leping 16060, täitja, 2016
-EAS innovatsiooniosakud: lepingute nr. 17178;12070;13136;13021;13156 täitja, 2014-2015
-VTT Biotechnology ja TTÜ Toiduainete instituut,“Hygiene survey in Estonian dairies and pathogen analysis”, Eesti poolne kontaktisik ja täitja TTÜ-s, 2004
-PHARE projekt Eesti toiduainetööstuse efektiivsuse tõstmine, kohalik ekspert ja täitja, 1997-1998
Kvalifikatsioon
Teadustöö põhisuunad
ETIS KLASSIFIKAATOR: 1. Bio- ja keskkonnateadused; 1.7. Toiduteadused; CERCS KLASSIFIKAATOR: T430 Toiduainete ja jookide tehnoloogia ; TÄPSUSTUS: teravilja kvaliteet ja kiudaineline koostis; toiduohutus
Lisainfo
Enesetäiendamine:
Pedagoogiline psühholoogia ja sotsioloogia, veebruar-mai 2014, 78 h, 3,0 EAP
Õppejõu kommunikatiivsed oskused ja praktiline suhtlemispsühholoogia, aprill 2009, 40 h
Raamatupidamise algkursus, märts 2008, Tallinn, 14 h
Treeningprogramm õppejõududele “Didaktika meetodid ülikoolis”,“Individuaalne juhendamine “, aprill 2004, Tallinn, 18 h
Täiendkoolituse kursus "Pedagoogika ja andragoogika" , aprill 2003, Tallinn, 46 h, 3,0 AP
Assessorite koolituskursus"EVS-EN ISO/IEC 17025 rakendamine laborite akrediteerimisel, 12.-13.oktoober, 2000, Tallinn
SWEDAC Training Course for Assessors for Accreditation of Laboratories, 22.-26.August,1994, Tallinn
Pedagoogiline psühholoogia ja sotsioloogia, veebruar-mai 2014, 78 h, 3,0 EAP
Õppejõu kommunikatiivsed oskused ja praktiline suhtlemispsühholoogia, aprill 2009, 40 h
Raamatupidamise algkursus, märts 2008, Tallinn, 14 h
Treeningprogramm õppejõududele “Didaktika meetodid ülikoolis”,“Individuaalne juhendamine “, aprill 2004, Tallinn, 18 h
Täiendkoolituse kursus "Pedagoogika ja andragoogika" , aprill 2003, Tallinn, 46 h, 3,0 AP
Assessorite koolituskursus"EVS-EN ISO/IEC 17025 rakendamine laborite akrediteerimisel, 12.-13.oktoober, 2000, Tallinn
SWEDAC Training Course for Assessors for Accreditation of Laboratories, 22.-26.August,1994, Tallinn
Lõppenud projektid
Juhendatud väitekirjad
Publikatsioonid
Klass
Aasta
Publikatsioon
4.2.
2014
4.2.
2014
4.2.
2014
4.2.
2013
4.2.
2013
4.2.
2013
4.2.
2012
4.2.
2012
5.2.
2012
4.2.
2011
4.2.
2011
6.2.
2010
3.4.
2009
3.4.
2009
5.2.
2009
3.4.
2008
3.4.
2008
3.4.
2008
6.2.
2008
3.2.
2007
3.4.
2007
3.4.
2006
1.2.
2005
3.1.
2005
3.2.
2005
6.2.
2004
6.2.
2003
3.2.
2002
4.2.
2002
6.2.
1999
3.2.
1997
3.4.
1997
3.4.
1997
5.2.
1997
5.2.
1997
6.7.
1997
3.2.
1996
3.2.
1996
5.2.
1996
6.1.
1996
Veskus, T. (1996). Šerbett. Eesti Entsüklopeedia (119−119).. Tallinn: Eesti Entsüklopeediakirjastus.
6.2.
1994
3.4.
1993
5.2.
1991
5.2.
1991
14.01.2021
Tiina Veskus
https://www.etis.ee/CV/Tiina Veskus/eng
16.09.1952
6202 956
tiina.veskus@ttu.ee
Career
Institutions and positions
01.01.2010–31.12.2016
Tallinn University of Technology , Faculty of Chemical and Materials Technology, Lecturer (1,00)
01.09.1992–30.08.2010
Tallinn University of Technology , Faculty of Chemical and Materials Technology, Teaching Assistant (1,00)
01.09.1988–30.08.1992
Tallinn University of Technology , Faculty of Chemical and Materials Technology, Researcher (1,00)
25.06.1976–30.08.1988
Tallinn University of Technology , Faculty of Chemical and Materials Technology, Junior Eng, Senior Eng, Junior Res., Dept. of Food Chemistry and Technology, Tallinn (1,00)
Education
1996–1996
University of Hull, Humberside University, UK
01.01.1995–31.12.1995
Swedish University of Agricultural Sciences
1994–1997
Tallinn University of Technoligy, Master of Science in Engineering; MSc
1994–1994
Cardiff University, UK
1993–1993
Rootsi Inseneriteaduste Akadeemia IVA kolmenädalane stipendium Rootsi ülikoolide ja teadusasutuste külastamiseks
1978–1978
Institute of Nutrition, Moscow
1971–1976
Tallinn Polytechnical Institute, 5-year academic study diploma in food technology, (Master of Engineering equivalent)
R&D related managerial and administrative work
2011−...
Estonian Centre for Standardisation, expert (microbiological analyses of food; chemical analyses of cereals)
1998−...
Collaboration with Association of Estonian Food Industry, expert in food quality
1998−...
Collaboration with the Estonian Chamber of Agriculture and Commerce ( ECAC), expert of food sensory analysis
1994−...
Estonian Accreditation Centre, Technical Assessor, ISO/IEC 17025:2005 (Microbiological analyses of food, feed, water), ISO/IEC 17020:2012 (inspection of cereals), EVS-EN ISO/IEC 17021:2011 (Certification of management systems- FSMS)
2009−2009
Organizing FP6-022808-2006 SAFOODNET project 3-rd opened seminar "Risk Management by Hygienic Design and Efficient Sanitation Programs" in 4-6 May, Tallinn
2006−2009
-FP6-022808-2006 SAFOODNET Food Safety and Hygiene Networking within New Member States and Associated Candiadte Countries; 2006-2009, WP 4 leader
2002−2002
Member of Board of Faculty of Chemical and Materials Technology
1999−1999
ISO TC34/SC9 “ Food and agricultural products - Microbiology”, observer
1994−1998
ICC (International Association for Cereal Science and Technology), local secretary
Additional information
Teaching activities:
1. Microbiology KTT0170
2. Microbiology laboratory KTT0012
3. Food safety KTO0170
4. Food safety KTO3170
5. Food microbiology KTT01901.
Supervised bachelor theses:
Dmitri Tsõvarev, 2011, Microbiological quality control in dairy plant.
2. Diana Belikova, 2012, Microbiological quality of bottled spring water.
3. Sigrid Laas, 2013, (sup Tiina Veskus, Raivo Vokk), Development of marinade for shrimps (Pandalus borealis) and determination of the shelf-life of products.
4. Ruth Kaik, 2014,The effect of storage temperature on the microbiological quality of apple juice.
Providing of training courses:
„24 hours food hygiene training for food handlers“, (lecturer)
„6 hours food hygiene training for food handlers“, (lecturer
-EAS arendusosak,Uute innovatiivsete mahlatoodete arendustööd, TTÜ ja Heyday, leping 16060,täitja, 2016
-EAS innovatsiooniosakud: lepingute nr. 17178;12070;13136;13021;13156 täitja, 2014-2015
-VTT Biotechnology and Institute of Food Processing,“Hygiene survey in Estonian dairies and pathogen analysis”, contact person, 2004
-PHARE projekt Eesti toiduainetööstuse efektiivsuse tõstmine, local expert, 1997-1998
1. Microbiology KTT0170
2. Microbiology laboratory KTT0012
3. Food safety KTO0170
4. Food safety KTO3170
5. Food microbiology KTT01901.
Supervised bachelor theses:
Dmitri Tsõvarev, 2011, Microbiological quality control in dairy plant.
2. Diana Belikova, 2012, Microbiological quality of bottled spring water.
3. Sigrid Laas, 2013, (sup Tiina Veskus, Raivo Vokk), Development of marinade for shrimps (Pandalus borealis) and determination of the shelf-life of products.
4. Ruth Kaik, 2014,The effect of storage temperature on the microbiological quality of apple juice.
Providing of training courses:
„24 hours food hygiene training for food handlers“, (lecturer)
„6 hours food hygiene training for food handlers“, (lecturer
-EAS arendusosak,Uute innovatiivsete mahlatoodete arendustööd, TTÜ ja Heyday, leping 16060,täitja, 2016
-EAS innovatsiooniosakud: lepingute nr. 17178;12070;13136;13021;13156 täitja, 2014-2015
-VTT Biotechnology and Institute of Food Processing,“Hygiene survey in Estonian dairies and pathogen analysis”, contact person, 2004
-PHARE projekt Eesti toiduainetööstuse efektiivsuse tõstmine, local expert, 1997-1998
Qualifications
Fields of research
ETIS CLASSIFICATION: 1. Biosciences and Environment; 1.7. Food Sciences; CERCS CLASSIFICATION: T430 Food and drink technology ; SPECIFICATION: chemical composition of cereals, dietary fibre; food safety
Additional information
Training of trainers:
Training Course of TUT, Pedagogical psychology and sociology, 2014, 78 h, 3,0 EAP
Training Course of TUT, Communicative skills and Communication Psychology, 2009, 40 h
Training Course of TUT, Basic course in Accounting, 2008, 14 h
Training Course of TUT, Methods of didactics at the University, and individual guidance, 2004, 18 h
Training Course of TUT, Pedagogy and andragogy, 2003, 46 h, 3,0 AP
The Assessors Training Course"Application of EVS-EN ISO/IEC 17025 for accredidation of laboratories, 12-13.Oct, 2000,Tallinn
SWEDAC Training Course for Assessors for Accreditaion of Laboratories, 22.-26. August, 1994,Tallinn
Completed projects
Supervised dissertations
Publications
Category
Year
Publication
4.2.
2014
4.2.
2014
4.2.
2014
4.2.
2013
4.2.
2013
4.2.
2013
4.2.
2012
4.2.
2012
5.2.
2012
4.2.
2011
4.2.
2011
6.2.
2010
3.4.
2009
3.4.
2009
5.2.
2009
3.4.
2008
3.4.
2008
3.4.
2008
6.2.
2008
3.2.
2007
3.4.
2007
3.4.
2006
1.2.
2005
3.1.
2005
3.2.
2005
6.2.
2004
6.2.
2003
3.2.
2002
4.2.
2002
6.2.
1999
3.2.
1997
3.4.
1997
3.4.
1997
5.2.
1997
5.2.
1997
6.7.
1997
3.2.
1996
3.2.
1996
5.2.
1996
6.1.
1996
Veskus, T. (1996). Šerbett. Eesti Entsüklopeedia (119−119).. Tallinn: Eesti Entsüklopeediakirjastus.
6.2.
1994
3.4.
1993
5.2.
1991
5.2.
1991
14.01.2021
Otsi projekti
Asutus on projekti finantseerija
Asutus on projekti teostaja
Kõik
Tavaprojektid
Ülemprojektid
Alamprojektid
Uus Frascati (2015)
Uus ja vana Frascati (otsing uue järgi väljastab ka seotud vanad)
Kõik
Käimasolevad
Lõppenud
Algus
Hajus
Täpne
- Leitud 3 kirjet
Programm | Liik | Number | Nimi | Projekti algus | Projekti lõpp | Vastutav täitja | Asutus | Finantseerijapoolne rahastamine | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
ETF | ETF7570 | BIOAKTIIVSED KOMPONENDID TAIMSES TOORMES | 01.01.2008 | 31.12.2011 | Tiina Lõugas | Tallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond | 71 043,20 EUR | ||
MUU | G3668 (ETF3668) | Käärituspärmide kasvu optimeerimine. Kasvukiirust piiravate tegurite identifitseerimine | 01.01.1999 | 31.12.2001 | Toomas Paalme | Tallinna Tehnikaülikool; Tallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond, Toiduainete instituut, Toidutehnoloogia õppetool | 11 791,70 EUR | ||
MUU | V327 | Toiduohutuse ja toiduhügieenialane koostöö loomine ja tugevdamine EL uute liikmesmaade ja kandidaatriikide vahel | 01.07.2006 | 30.06.2009 | Raivo Vokk | Tallinna Tehnikaülikool; Tallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond, Toiduainete instituut, Toiduteaduse õppetool | 25 490,78 EUR |