See veebileht kasutab küpsiseid kasutaja sessiooni andmete hoidmiseks. Veebilehe kasutamisega nõustute ETISe kasutustingimustega. Loe rohkem
Olen nõus
16.09.1952
6202 956
tiina.veskus@ttu.ee

Teenistuskäik

Töökohad ja ametid
01.01.2010–31.12.2016   
Tallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond, Lektor (1,00)
01.09.1992–30.08.2010   
Tallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond, Assistent (1,00)
01.09.1988–30.08.1992   
Tallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond, Teadur (1,00)
25.06.1976–30.08.1988   
Tallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond, insener,vaneminsener, nooremteadur (1,00)
 
 
Haridustee
1996–1996   
Suurbritannia, Humberside ja Hulli ülikoolid, kahenädalane täiendamine
01.01.1995–31.12.1995   
Rootsi Põllumajandusülikool
1994–1997   
Tallinna Tehnikaülikool, tehnikateaduste magister; MSc
1994–1994   
Cardiffi Ülikool, Suurbritannia, kolmenädalane täiendamine
1993–1993   
Rootsi Inseneriteaduste Akadeemia IVA kolmenädalane stipendium Rootsi ülikoolide ja teadusasutuste külastamiseks
1978–1978   
Toitumise Instituut, Moskva, kahenädalane täiendamine
1971–1976   
Tallinna Polütehniline Instituut, keemiateaduskond, tehnoloogiainsener (Tehnikamagister ekvivalent)
 
 
Teadusorganisatsiooniline ja -administratiivne tegevus
2011−...   
Eesti Standardikeskus, ekspert ja toimetaja (toidu mikrobioloogiline analüüs; teravilja keemiline analüüs)
1998−...   
Eesti Toiduainetööstuse Liit, ekspert
1998−...   
Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda, ekspert
1994−...   
Eesti Akrediteerimiskeskus, tehniline assessor, ISO/IEC 17025:2005 (toidu, sööda, vee mikrobioloogilised analüüsid), ISO/IEC 17020:2012 (teravilja inspekteerimine), EVS-EN ISO/IEC 17021:2011 (Toiduohutuse juhtimissüsteemid)
2009−2009   
FP6-022808-2006 SAFOODNET projekti raames seminari "Risk Management by Hygienic Design and Efficient Sanitation Programs" korraldamine Tallinnas 4.-6. mai 2009
2006−2009   
FP6-022808-2006 SAFOODNET Food Safety and Hygiene Networking within New Member States and Associated Candiadte Countries; töögrupijuht
2002−2002   
TTÜ keemia ja materjalitehnoloogia teaduskonna nõukogu liige
1999−1999   
ISO TC34/SC9 “ Food and agricultural products - Microbiology”, vaatleja
1994−1998   
ICC (International Association for Cereal Science and Technology), Eesti Rahvuslik Komitee, sekretär
 
 
Teenistuskäigu lisainfo

Õpetatavad ained:
1. Mikrobioloogia KTT0170
2. Mikrobioloogia praktikum KTT0012
3. Toiduohutus KTO0170
4. Toiduohutus KTO3170
5. Toidu mikrobioloogia KTT0190

Juhendatud bakalaureusetööd:
1. Dmitri Tsõvarev, 2011, Mikrobioloogiline kontroll piimatööstuses.
2. Diana Belikova, 2012, Pudelisse villitud allikavee mikrobioloogilise kvaliteedi hindamine.
3. Sigrid Laas, 2013, juh Tiina Veskus, Raivo Vokk, Krevettide (Pandalus borealis) säilitusmarinaadi retseptuuri koostamine ja toote säilivusaja määramine.
4. Ruth Kaik, 2014, Säilitamistemperatuuri mõju õunamahla mikrobioloogilisele kvaliteedile.

Lektor koolitustel:

1. Keskastme toiduhügieeni koolitus toidukäitlejatele
2. Algastme toiduhügieeni koolitus toidukäitlejatele“,



-EAS arendusosak, Uute innovatiivsete mahlatoodete arendustööd, TTÜ ja Heyday, leping 16060, täitja, 2016

-EAS innovatsiooniosakud: lepingute nr. 17178;12070;13136;13021;13156 täitja, 2014-2015

-VTT Biotechnology ja TTÜ Toiduainete instituut,“Hygiene survey in Estonian dairies and pathogen analysis”, Eesti poolne kontaktisik ja täitja TTÜ-s, 2004

-PHARE projekt Eesti toiduainetööstuse efektiivsuse tõstmine, kohalik ekspert ja täitja, 1997-1998




;

Kvalifikatsioon

 
 
Teadustöö põhisuunad
VALDKOND: 1. Bio- ja keskkonnateadused; 1.7. Toiduteadused; CERCS ERIALA: T430 Toiduainete ja jookide tehnoloogia ; PÕHISUUND: teravilja kvaliteet ja kiudaineline koostis; toiduohutus
 
 
Lisainfo
Enesetäiendamine:

Pedagoogiline psühholoogia ja sotsioloogia, veebruar-mai 2014, 78 h, 3,0 EAP

Õppejõu kommunikatiivsed oskused ja praktiline suhtlemispsühholoogia, aprill 2009, 40 h

Raamatupidamise algkursus, märts 2008, Tallinn, 14 h

Treeningprogramm õppejõududele “Didaktika meetodid ülikoolis”,“Individuaalne juhendamine “, aprill 2004, Tallinn, 18 h

Täiendkoolituse kursus "Pedagoogika ja andragoogika" , aprill 2003, Tallinn, 46 h, 3,0 AP

Assessorite koolituskursus"EVS-EN ISO/IEC 17025 rakendamine laborite akrediteerimisel, 12.-13.oktoober, 2000, Tallinn

SWEDAC Training Course for Assessors for Accreditation of Laboratories, 22.-26.August,1994, Tallinn


Publikatsioonid

Klass
Aasta
Publikatsioon
 
4.2.
2014
4.2.
2014
4.2.
2014
4.2.
2013
4.2.
2013
4.2.
2013
4.2.
2012
4.2.
2012
5.2.
2012
4.2.
2011
4.2.
2011
6.2.
2010
3.4.
2009
3.4.
2009
5.2.
2009
3.4.
2008
3.4.
2008
3.4.
2008
6.2.
2008
3.2.
2007
3.4.
2007
3.4.
2006
1.2.
2005
3.1.
2005
3.2.
2005
6.2.
2004
6.2.
2003
3.2.
2002
4.2.
2002
6.2.
1999
3.2.
1997
3.4.
1997
3.4.
1997
5.2.
1997
5.2.
1997
6.7.
1997
3.2.
1996
3.2.
1996
5.2.
1996
6.1.
1996
6.2.
1994
3.4.
1993
5.2.
1991
5.2.
1991
2.07.2018
16.09.1952
6202 956
tiina.veskus@ttu.ee

Career

Institution and occupation
01.01.2010–31.12.2016   
Tallinn University of Technology , Faculty of Chemical and Materials Technology, Lecturer (1,00)
01.09.1992–30.08.2010   
Tallinn University of Technology , Faculty of Chemical and Materials Technology, Teaching Assistant (1,00)
01.09.1988–30.08.1992   
Tallinn University of Technology , Faculty of Chemical and Materials Technology, Researcher (1,00)
25.06.1976–30.08.1988   
Tallinn University of Technology , Faculty of Chemical and Materials Technology, Junior Eng, Senior Eng, Junior Res., Dept. of Food Chemistry and Technology, Tallinn (1,00)
 
 
Education
1996–1996   
University of Hull, Humberside University, UK
01.01.1995–31.12.1995   
Swedish University of Agricultural Sciences
1994–1997   
Tallinn University of Technoligy, Master of Science in Engineering; MSc
1994–1994   
Cardiff University, UK
1993–1993   
1978–1978   
Institute of Nutrition, Moscow
1971–1976   
Tallinn Polytechnical Institute, 5-year academic study diploma in food technology, (Master of Engineering equivalent)
 
 
R&D related managerial and administrative work
2011−...   
Estonian Centre for Standardisation, expert (microbiological analyses of food; chemical analyses of cereals)
1998−...   
Collaboration with Association of Estonian Food Industry, expert in food quality
1998−...   
Collaboration with the Estonian Chamber of Agriculture and Commerce ( ECAC), expert of food sensory analysis
1994−...   
Estonian Accreditation Centre, Technical Assessor, ISO/IEC 17025:2005 (Microbiological analyses of food, feed, water), ISO/IEC 17020:2012 (inspection of cereals), EVS-EN ISO/IEC 17021:2011 (Certification of management systems- FSMS)
2009−2009   
Organizing FP6-022808-2006 SAFOODNET project 3-rd opened seminar "Risk Management by Hygienic Design and Efficient Sanitation Programs" in 4-6 May, Tallinn
2006−2009   
-FP6-022808-2006 SAFOODNET Food Safety and Hygiene Networking within New Member States and Associated Candiadte Countries; 2006-2009, WP 4 leader
2002−2002   
Member of Board of Faculty of Chemical and Materials Technology
1999−1999   
ISO TC34/SC9 “ Food and agricultural products - Microbiology”, observer
1994−1998   
ICC (International Association for Cereal Science and Technology), local secretary
 
 
Additional career information
Teaching activities:
1. Microbiology KTT0170
2. Microbiology laboratory KTT0012
3. Food safety KTO0170
4. Food safety KTO3170
5. Food microbiology KTT01901.

Supervised bachelor theses:
Dmitri Tsõvarev, 2011, Microbiological quality control in dairy plant.
2. Diana Belikova, 2012, Microbiological quality of bottled spring water.
3. Sigrid Laas, 2013, (sup Tiina Veskus, Raivo Vokk), Development of marinade for shrimps (Pandalus borealis) and determination of the shelf-life of products.
4. Ruth Kaik, 2014,The effect of storage temperature on the microbiological quality of apple juice.

Providing of training courses:

„24 hours food hygiene training for food handlers“, (lecturer)
„6 hours food hygiene training for food handlers“, (lecturer


-EAS arendusosak,Uute innovatiivsete mahlatoodete arendustööd, TTÜ ja Heyday, leping 16060,täitja, 2016

-EAS innovatsiooniosakud: lepingute nr. 17178;12070;13136;13021;13156 täitja, 2014-2015

-VTT Biotechnology and Institute of Food Processing,“Hygiene survey in Estonian dairies and pathogen analysis”, contact person, 2004

-PHARE projekt Eesti toiduainetööstuse efektiivsuse tõstmine, local expert, 1997-1998

;

Qualifications

 
 
Field of research
FIELD OF RESEARCH: 1. Biosciences and Environment; 1.7. Food Sciences; CERCS SPECIALTY: T430 Food and drink technology ; SPECIALITY: chemical composition of cereals, dietary fibre; food safety
 
 
Additional information

Training of trainers:

Training Course of TUT, Pedagogical psychology and sociology, 2014, 78 h, 3,0 EAP

Training Course of TUT, Communicative skills and Communication Psychology, 2009, 40 h

Training Course of TUT, Basic course in Accounting, 2008, 14 h

Training Course of TUT, Methods of didactics at the University, and individual guidance, 2004, 18 h

Training Course of TUT, Pedagogy and andragogy, 2003, 46 h, 3,0 AP

The Assessors Training Course"Application of EVS-EN ISO/IEC 17025 for accredidation of laboratories, 12-13.Oct, 2000,Tallinn

SWEDAC Training Course for Assessors for Accreditaion of Laboratories, 22.-26. August, 1994,Tallinn





Supervised dissertations

Publications

Category
Year
Publication
 
4.2.
2014
4.2.
2014
4.2.
2014
4.2.
2013
4.2.
2013
4.2.
2013
4.2.
2012
4.2.
2012
5.2.
2012
4.2.
2011
4.2.
2011
6.2.
2010
3.4.
2009
3.4.
2009
5.2.
2009
3.4.
2008
3.4.
2008
3.4.
2008
6.2.
2008
3.2.
2007
3.4.
2007
3.4.
2006
1.2.
2005
3.1.
2005
3.2.
2005
6.2.
2004
6.2.
2003
3.2.
2002
4.2.
2002
6.2.
1999
3.2.
1997
3.4.
1997
3.4.
1997
5.2.
1997
5.2.
1997
6.7.
1997
3.2.
1996
3.2.
1996
5.2.
1996
6.1.
1996
6.2.
1994
3.4.
1993
5.2.
1991
5.2.
1991
2.07.2018
  • Leitud 3 kirjet
ProgrammLiikNumberNimiProjekti algusProjekti lõppVastutav täitjaAsutusFinantseerijapoolne rahastamine
ETFETF7570BIOAKTIIVSED KOMPONENDID TAIMSES TOORMES01.01.200831.12.2011Tiina LõugasTallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond71 043,20 EUR
MUUG3668 (ETF3668)Käärituspärmide kasvu optimeerimine. Kasvukiirust piiravate tegurite identifitseerimine01.01.199931.12.2001Toomas PaalmeTallinna Tehnikaülikool; Tallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond, Toiduainete instituut, Toidutehnoloogia õppetool11 791,70 EUR
MUUV327Toiduohutuse ja toiduhügieenialane koostöö loomine ja tugevdamine EL uute liikmesmaade ja kandidaatriikide vahel01.07.200630.06.2009Raivo VokkTallinna Tehnikaülikool; Tallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond, Toiduainete instituut, Toiduteaduse õppetool25 490,78 EUR