See veebileht kasutab küpsiseid kasutaja sessiooni andmete hoidmiseks. Veebilehe kasutamisega nõustute ETISe kasutustingimustega. Loe rohkem
Olen nõus
24.07.1951
372 620 2954
372 55 28 135
toomas.paalme@ttu.ee

Teenistuskäik

Töökohad ja ametid
01.01.2017–...   
Tallinna Tehnikaülikool, Loodusteaduskond, Keemia ja biotehnoloogia instituut, Professor (1,00)
2005–31.12.2015   
AS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus, Juhtivteadur (0,50)
1997–31.12.2016   
Tallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond, Toiduainete instituut, Toidutehnoloogia õppetool, Professor (1,00)
01.01.1990–31.12.2001   
Keemilise ja Bioloogilise Füüsika Instutuut - van. teadur
01.01.1980–31.12.1990   
Keemilise ja Bioloogilise Füüsika Instituut - teadur
01.01.1974–31.12.1980   
Küberneetika Instituut - van. ins.
 
 
Haridustee
1974 - Tallinna Tehnikaülikool - toiduainete tehnoloogia tehnoloog
1987 - Tartu Ülikool - bioloogia kandidaat
 
 
Teadusorganisatsiooniline ja -administratiivne tegevus
2005−...   
Uuendtoidu komisjon - liige
2006−2012   
ETF ekspertkomisjoni liige

Kvalifikatsioon

 
 
Teaduspreemiad ja tunnustused
2015, Toomas Paalme, Eesti Vabariigi teaduspreemia tööde tsükli "Toidu kvaliteet, sensoorsed omadused ning nende püsivus" eest
2013, Toomas Paalme, Toiduteaduste audoktor, Helsingi Ülikooli Põllumajandus- ja Metsateaduste teaduskond
 
 
Teadustöö põhisuunad
VALDKOND: 1. Bio- ja keskkonnateadused; 1.7. Toiduteadused
VALDKOND: 1. Bio- ja keskkonnateadused; 1.7. Toiduteadused; PÕHISUUND: Protsessid toidu vananemisel
VALDKOND: 4. Loodusteadused ja tehnika; 4.16. Biotehnoloogia (loodusteadused ja tehnika); PÕHISUUND: Toiduainete tehnoloogia ja süsteemi bioloogia

Juhendatud väitekirjad

Publikatsioonid

Klass
Aasta
Publikatsioon
 
1.1.
2017
1.1.
2017
1.1.
2016
1.1.
2016
1.1.
2014
1.1.
2014
1.1.
2014
1.1.
2014
1.1.
2014
1.1.
2014
1.1.
2014
1.1.
2013
1.1.
2013
1.1.
2013
1.1.
2013
1.1.
2012
1.1.
2012
1.1.
2011
1.1.
2011
1.1.
2011
1.1.
2011
1.1.
2011
1.2.
2011
1.2.
2011
1.2.
2011
1.1.
2010
1.1.
2010
1.1.
2010
1.3.
2010
1.1.
2009
5.2.
2009
1.1.
2008
1.1.
2008
1.1.
2007
1.1.
2006
1.1.
2006
1.1.
2006
3.1.
2006
3.4.
2006
3.4.
2006
1.1.
2003
1.1.
2003
1.1.
2003
3.4.
2003
1.1.
2002
1.1.
1999
1.3.
1998
1.1.
1997
1.1.
1997
3.1.
1997
5.1.
1997
1.1.
1995
1.1.
1995
1.1.
1995
1.1.
1993
1.2.
1993
1.2.
1993
1.1.
1990
1.1.
1989
1.1.
1987
1.1.
1982
24.07.1951
372 620 2954
372 55 28 135
toomas.paalme@ttu.ee

Career

Institution and occupation
01.01.2017–...   
Tallinn University of Technology , School of Science, Department of Chemistry and Biotechnology, Professor (1,00)
2005–31.12.2015   
Competence Center of Food and Fermentation Technologies, Research Professor (0,50)
1997–31.12.2016   
Tallinn University of Technology , Faculty of Chemical and Materials Technology, Department of Food Processing, Chair of Food Technology, Professor (1,00)
01.01.1990–31.12.2001   
Institute of Chemical and Biological Physics - senior research scientist
01.01.1980–31.12.1990   
Institute of Chemical and Biological Physics - scientist
01.01.1974–31.12.1980   
Instutute of Cybernetics - dipl. ing.
 
 
Education
1974 - Tallinn University of Technology - food techology
1987 - Tartu University - candidate in biology
 
 
R&D related managerial and administrative work
2005−...   
Member of commitee of Novel foods
2006−2012   
Member of expert comitee of Estonian Science Foundation

Qualifications

 
 
Honours & awards
2015, Toomas Paalme, Scientific Award of Estonian Republic for research on "Food quality, sensory properties and those stability"
2013, Toomas Paalme, Honorary Degree of Doctor of Science (Food Sciences), Faculty of Agriculture and Forestry of the University of Helsinki
 
 
Field of research
FIELD OF RESEARCH: 1. Biosciences and Environment; 1.7. Food Sciences
FIELD OF RESEARCH: 1. Biosciences and Environment; 1.7. Food Sciences
FIELD OF RESEARCH: 4. Natural Sciences and Engineering; 4.16. Biotechnology relating to Natural Sciences and Engineering
 
 

Supervised dissertations

Publications

Category
Year
Publication
 
1.1.
2017
1.1.
2017
1.1.
2016
1.1.
2016
1.1.
2014
1.1.
2014
1.1.
2014
1.1.
2014
1.1.
2014
1.1.
2014
1.1.
2014
1.1.
2013
1.1.
2013
1.1.
2013
1.1.
2013
1.1.
2012
1.1.
2012
1.1.
2011
1.1.
2011
1.1.
2011
1.1.
2011
1.1.
2011
1.2.
2011
1.2.
2011
1.2.
2011
5.2.
2011
1.1.
2010
1.1.
2010
1.1.
2010
1.3.
2010
1.1.
2009
5.2.
2009
5.2.
2009
1.1.
2008
1.1.
2008
1.1.
2007
1.1.
2006
1.1.
2006
1.1.
2006
3.1.
2006
3.4.
2006
3.4.
2006
5.2.
2004
1.1.
2003
1.1.
2003
1.1.
2003
3.4.
2003
1.1.
2002
5.2.
2002
1.1.
1999
1.3.
1998
1.1.
1997
1.1.
1997
3.1.
1997
5.1.
1997
1.1.
1995
1.1.
1995
1.1.
1995
1.1.
1993
1.2.
1993
1.2.
1993
1.1.
1990
1.1.
1989
1.1.
1987
1.1.
1982
  • Leitud 29 kirjet
ProgrammLiikNumberNimiProjekti algusProjekti lõppVastutav täitjaAsutusFinantseerijapoolne rahastamine
ETFETF9189B-kompleks vitamiinide metaboloomi analüüs toidu tootmise ahelas.01.01.201231.12.2015Toomas PaalmeTallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond57 600,00 EUR
MUUEU23942Bioglütserooli kasutamine pärmiproduktide toorainena01.05.200631.08.2006Toomas PaalmeAS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus6 395,38 EUR
MUUT250 (0140250s98)Biotehnoloogilised rakendused toiduainete tehnoloogias ja toiduohutuse tagamisel01.01.199831.12.2002Toomas PaalmeTallinna Tehnikaülikool; Tallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond, Toiduainete instituut, Toidutehnoloogia õppetool56 242,25 EUR
MUUG4227 (ETF4227)Kasvuparameetrite ja juuretise koosluse mõju probiootiliste piimhappebakterite metabolismile ja eluvõimele01.01.200031.12.2002Tiiu-Maie LahtTallinna Tehnikaülikool; Tallinna Tehnikaülikool, Matemaatika-loodusteaduskond, Keemiainstituut, Biotehnoloogia õppetool3 195,58 EUR
ETFETF7323Keskkonnatingimuste mõju glutatiooni akumulatsioonile ja ainevahetusele Saccharomyces cerevisiae rakkudes01.01.200831.12.2011Ildar NisamedtinovTallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond71 043,20 EUR
MUUEU27389Kolmemõõtmelise front-face fluoresents-spektromeetria rakendamine toiduainete uurimisel - eeluuring01.09.200731.12.2007Raivo Vilu; Urmas Sannik; Larisa PorõvkinaAS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus11 262,96 EUR
MUUG3668 (ETF3668)Käärituspärmide kasvu optimeerimine. Kasvukiirust piiravate tegurite identifitseerimine01.01.199931.12.2001Toomas PaalmeTallinna Tehnikaülikool; Tallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond, Toiduainete instituut, Toidutehnoloogia õppetool11 791,70 EUR
MUUG5160 (ETF5160)Mikroorganismide kasv madalatel kasvukiirustel01.01.200231.12.2005Toomas PaalmeTallinna Tehnikaülikool; Tallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond, Toiduainete instituut, Toidutehnoloogia õppetool30 038,47 EUR
MUUEU31603Nanoamorfse külmutatud toidu tehnoloogia11.08.200907.12.2009Toomas Paalme; Kristel Vene; Urmas SannikAS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus14 051,42 EUR
SFSF0142497s03Postgenoomne protsessidisain toidu- ja keskkonnabiotehnoloogias01.01.200331.12.2007Raivo ViluTallinna Tehnikaülikool, Matemaatika-loodusteaduskond348 925,64 EUR
MUUEU30466Premium-klassi kääritatud õunamahlatoodete valmistamine Eesti tooraine baasil01.05.200930.06.2009Toomas PaalmeAS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus11 190,93 EUR
MUUG5188 (ETF5188)Rakkude ab initio konstrueerimise alused01.01.200231.12.2005Raivo ViluTallinna Tehnikaülikool; Tallinna Tehnikaülikool, Matemaatika-loodusteaduskond, Keemiainstituut, Biotehnoloogia õppetool19 493,05 EUR
MUUEU27591Rakkude kasvu stimuleerivad bioaktiivsed peptiidid pärmi ekstraktist - eeluuring01.11.200729.02.2008Toomas Paalme; Urmas SannikAS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus9 410,93 EUR
MUUEU21450Rukkileib -eeluuring01.08.200530.10.2005Toomas Paalme; Anna TraksmaaAS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus11 045,34 EUR
MUUEU27355Rukkileiva tehnoloogilise protsessi mudeli väljatöötamine01.10.200731.03.2009Toomas Paalme; Anna Traksmaa; Urmas SannikAS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus153 293,30 EUR
MUUEU29994Support for Competence Center of Food and Fermentation Technologies01.01.200930.06.2015Raivo Vilu; Toomas Paalme; Urmas SannikAS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus7 028 458,00 EUR
IUTIUT19-27Süsteemibioloogia rakendused toituteaduses ja -tehnoloogias01.01.201431.12.2019Toomas PaalmeTallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond; Tallinna Tehnikaülikool, Loodusteaduskond, Keemia ja biotehnoloogia instituut710 000,00 EUR
SFSF0140090s08Toidu süsteemibioloogia ja füüsika01.01.200831.12.2013Toomas PaalmeTallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond705 093,40 EUR
MUUEU28668Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus01.07.200830.06.2009Toomas Paalme; Raivo Vilu; Urmas SannikAS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus903 909,35 EUR
MUUEU19691Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus27.10.200426.10.2005Raivo Vilu; Toomas Paalme; Urmas SannikAS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus338 077,35 EUR
MUUEU22704Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus27.10.200531.10.2007Raivo Vilu; Toomas Paalme; Urmas SannikAS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus1 725 043,14 EUR
MUUEU27607Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus01.11.200730.06.2008Raivo Vilu; Toomas Paalme; Urmas SannikAS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus657 826,17 EUR
MUUEU48667Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus01.07.201530.06.2022Urmas SannikAS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus5 697 954,91 EUR
ETFETF7112Toiduainete vananemine ja stabiilsus01.01.200731.12.2011Katrin LaosTallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond56 083,44 EUR
MUUT003Toiduteadus ja -tehnoloogia30.06.200431.12.2005Toomas PaalmeTallinna Tehnikaülikool; Tallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond, Toiduainete instituut, Toidutehnoloogia õppetool51 129,32 EUR