Anna Pisponen

12.11.1985
5138731
anna.pisponen@emu.ee

Teenistuskäik

Haridustee
2008–2010    Eesti Maaülikool, magistrikraad, piimatehnoloogia
2005–2008    Eesti Maaülikool, bakalaurusekraad,liha-, ja piimatehnoloogia
1993–2005    Kohtla-Järve Ühisgümnaasium
  • Leitud 1 kirjet
ProgrammNumberNimiProjekti algusProjekti lõppVastutav täitjaAsutusRahastamine kokku
MUU8-2/T14002VLTDMMUuring toidulisandite väljatöötamiseks15.12.201301.03.2014Hannes MootseEesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond3 000,00 EUR
  • Leitud 13 kirjet
PublikatsioonKlassifikaatorFail
Pisponen, Anna; Mootse, Hannes; Poikalainen, Väino; Kaart, Tanel; Maran, Uko; Karus, Avo (2016). Effects of temperature and concentration on particle size in a lactose solution using dynamic light scattering analysis. International Dairy Journal, 61, 205−210, doi:10.1016/j.idairyj.2016.06.006.1.1.
Pisponen, Anna; Pajumägi, Sirje; Mootse, Hannes; Sats, Andres; Poikalainen, Väino; Karus, Avo (2014). Effect of cooling rates and low crystallization temperatures on morphology of lactose crystals obtained from Ricotta cheese whey. Agronomy Research, 12 (3), 787−792.1.1.
Sats, Andres; Mootse, Hannes; Pajumägi, Sirje; Pisponen, Anna; Tatar, Vilma; Poikalainen, Väino (2014). Estimation of Particle Size Distribution in Bovine Colostrum Whey by Dynamic Light Scattering (DLS) Method. Agronomy Research, 12 (3), 801−806.1.1.
Mootse, Hannes; Pisponen, Anna; Pajumägi, Sirje; Polikarpus, Annemari; Tatar, Vilma; Sats, Andres; Poikalainen, Väino (2014). Investigation of Casein Micelle Particle Size Distribution in Raw Milk of Estonian Holstein Dairy Cows. Agronomy Research, 12 (3), 753−758.1.1.
Lepasalu, L.; Pisponen, A.; Poikalainen, V.; Sats, A. (2014). Березовый сок как ресурс для пищевых предприятий. Индустрия напитков, 4, 52−56.6.3.
Pisponen, Anna; Pajumägi, Sirje; Mootse, Hannes; Karus, Avo; Poikalainen, Väino (2013). The lactose from Ricotta cheese whey: the effect of pH and concentration on size and morphology of lactose crystals. Dairy Science and Technology, 1−10, 10.1007/s13594-013-0120-y.1.1.
Писпонен, А.; Паюмяги, С.; Моотсе, Х.; Карус, А.; Пойкалайнен, В. (2013). Измерение размеров частиц в водном растворе лактозы методом динамического светорассеяния. VI Международная научно-техническая конференция «Низко-температурные и пищевые технологии в XXI веке» (13–15 ноября 2013 г.): Материалы конференции: VI Международная научно-техническая конференция «Низко-температурные и пищевые технологии в XXI веке» Cанкт-Петербург 2013. Cанкт-Петербург: НИУ ИТМО; ИХиБТ, 466−468.3.2.
Pajumägi, S.; Pisponen, A.; Mootse, H.; Poikalainen, V (2012). Influence of thermal processing on fat crystallization in Ricotta cheese. CHEMINĖ TECHNOLOGIJA, 3 (61), 42−45, 10.5755/j01.ct.61.3.2713.1.3.
Mootse, Hannes; Pisponen, Anna; Poikalainen, Väino; Pajumägi, Sirje. (2012). Piima mikrostruktuurist. Ülle Jaakma (_EditorsAbbr). Terve loom ja tervislik toit (63−74). Tartu: Eesti Maaülikool.3.5.
Pajumägi, Sirje; Laikoja, Katrin; Elias, Andres; Lepasalu, Lembit; Tatar, Vilma; Polikarpus, Annemari; Mootse, Hannes; Pisponen, Anna; Poikalainen, Väino; Sillamaa, Kaili; Ader, Eve; Vetemaa, Airi; Tõlgo, Riina (2012). „Abiks mahepõllumajandussaaduste väikekäitlejatele” II osa (piim). 6.4.
Denissova, Anna; Pajumägi, Sirje; Mootse, Hannes;Poikalainen, Väino (2011). Analüsaatorid mikrostruktuuri ja reoloogiliste omaduste uurimiseks. Ülle Jaakma (_EditorsAbbr). Tarve loom ja tervislik toit (74−79). Tartu: Eesti Maaülikool.3.5.
Pajumägi, Sirje; Denissova, Anna; Poikalainen, Väino; Mootse, Hannes (2010). Sulatusprotsessi mõju rasva kristallisatsioonile Ricotta töötlemisel. Poikalainen Väino (_EditorsAbbr). Lpt-50. Juubelikonverents "50 aastat liha- ja piimatehnoloogi alast õpet Eesti Maaülikoolis" (67−75). Tartu: Eesti Maaülikooli Toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond.3.5.
Denssova, Anna; Pajumägi, Sirje; Mootse, Hannes; Poikalainen, Väino (2010). Temperatuuri, kontsentratsiooni ja pH mõju laktoosikristallide mikrostruktuurile nende kristalliseerimisel Ricotta vadakust. Poikalainen, Väino (_EditorsAbbr). LPT-50. Juubelikonverents "50 aastat liha- ja piimatehnoloogia alast õpet Eesti Maaülikoolis" (77−84). Tartu: Eesti Maaülikool, Toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond.3.5.
  • Leitud 1 kirjet
PealkiriJuhendatavKraadJuhendajaKaitsmise staatusKaitsmise aastaAsutus
Vadaku lisamise mõju frankfurterite füüsikalis-keemilistele ja organoleptilistele omadustelePriit TiitsonmagistrikraadRaili Saar; Anna Pisponen; Aarne PõldvereKaitstud2015Eesti Maaülikool