See veebileht kasutab küpsiseid kasutaja sessiooni andmete hoidmiseks. Veebilehe kasutamisega nõustute ETISe kasutustingimustega. Loe rohkem
Olen nõus
piret.raudsepp@emu.ee

Teenistuskäik

Töökohad ja ametid
01.09.2017–...   
Estonian University of Life Sciences, Toidu polüfenoolide kromatograafia nooremteadur (0,50)
01.09.2010–...   
Eesti Maaülikool, Inimese toitumisõpetuse lektor (0,50)
15.07.2013–22.01.2017   
Eesti Maaülikool, Põllumajandus- ja keskkonnainstituut, Polli aiandusuuringute keskus, Teadur (0,50)
2010–2018   
Estonian University of Life Sciences, Institute of Veterinary Medicine and Animal Sciences, Department of Food Hygiene, Inimese toitumisõpetuse lektor (0,50)
01.01.2009–31.12.2013   
OÜ Tervisliku Piima Biotehnoloogiate Arenduskeskus, teadur (0.5)
01.03.2005–15.03.2010   
Eesti Maaülikool, Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, kromatograafia spetsialist (1,00)
01.01.2004–31.12.2005   
Osaühing Latimeeria, Galerist
01.06.2001–31.08.2001   
Tartu Ülikool, Uurija välitöö rühmas (ökoloogia) (1,00)
 
 
Haridustee
2007–2017   
doktorant Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatusinstituudis, toiduhügieeni osakonnas
2005–2007   
Teadusmagistrikraad Aianduse erialal, Eesti Maaülikool, 2007
2000–2005   
Bakalaureuse kraad bioloogias (võrdsustatud magistrikraadiga) (botaanika ja ökoloogia) (teaduskraad), Tartu Ülikool 2005
 
 
Teadusorganisatsiooniline ja -administratiivne tegevus
2017−...   
Retsensent ajakirjale Journal of Integrative Medicine
2017−...   
Retsensent ajakirjale Journal of the Science of Food and Agriculture
2016−...   
Retsensent ajakirjale Journal of Separation Science
2016−...   
Retsensent ajakirjale Current Nutrition & Food Science
2015−...   
Retsensent ajakirjale Critical Reviews in Food Science and Nutrition
2015−...   
Retsensent ajakirjale Agronomy Research
2013−...   
Retsensent ajakirjale Industrial Crops and Products
2012−...   
Retsensent ajakirjale International Journal of Food Engineering
2012−...   
Eesti toitumissoovituste uuendamine, töörühma liige
 
 
Loometöö
2019 Lihatoodete väärindamine taimsete lisanditega - kokkuvõte rahvusvahelise projekti tulemustest (Tartu, Eesti Maaülikool, Eesti Maaülikool) http://vl.emu.ee/userfiles/instituudid/vl/VLI/terveloom2019/10_Raudsepp.pdf.
2019 Lihatoodete rikastamine taimsete lisanditega (Tartu, Eesti Maaülikool, Eesti Maaülikool, Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatusinstituut) http://vl.emu.ee/userfiles/instituudid/vl/VLI/terveloom2019/TLTT2019_Raudsepp_TOIT_11.02.19.pdf.
Milline mahl on tervislik, Kodutohter 2015. vol.2.
Taimeekstraktid leiavad tee nii kreemipurki kui toidulauale, Postimees, Maaelu edendaja, 5/9, 12.05.2014.
Õpiobjekt Toiduvalgud https://toiduvalgud.wordpress.com/.
Õpiobjekt Funktsionaaltoidud https://funktsionaaltoidud.wordpress.com/.
"Valged mustikad ja valge põdrakanep" Eesti loodus 2/2006.

Kvalifikatsioon

 
 
Teaduspreemiad ja tunnustused
2014, Piret Raudsepp, COST delegaadi stipendium osalemiseks konverentsil Food Structure and Design, Porto, Portugal
2014, Piret Raudsepp, NORDPLUS stipendium kursusel Prevention of Obesity osalemiseks, Helsingi Ülikool
2014, Piret Raudsepp, Eesti Maaülikooli rakendusteaduste preemia, projekt „Tootearenduskatse smuuti väljatöötamiseks“. Projektimeeskond: Hedi Kaldmäe, Uko Bleive, Ann Ojarand, Pille Põllumäe, Piia Pääso, Piret Raudsepp.
2013, Piret Raudsepp, COST delegaadi stipendium osalemiseks piimabiopeptiidide teemalisel doktorantide kursusel Dublinis, Iirimaal, UCD-s
2011, Piret Raudsepp, Kristjan Jaagu välissõidu stipendium Helsingi Ülikooli Toidu ja Keskonnateaduste laboratooriumis praktiseerimiseks
2011, Piret Raudsepp, ˇEesti Maaülikooli Raefondi stipendium
2010, Piret Raudsepp, ESF DoRa stipendium, rahvusvahelisel doktorantide kursusel "Functional Foods" osalemiseks Soomes, Helsingi Ülikoolis
2006, Piret Raudsepp, Kristjan Jaak välissõidu stipendium osalemiseks konverentsil ICoMST, Iirimaal, Dublinis
 
 
Teadustöö põhisuunad
ETIS KLASSIFIKAATOR: 1. Bio- ja keskkonnateadused; 1.7. Toiduteadused
 
 
Lisainfo
Enesetäiendus:
Eriala õpetamine inglise keeles 10.09.2012-31.05.2013
Andmete haldus ja analüüs MS Excelis 27.05.2013-31.05.2013
Mitmemõõtmeline statistika 12.08.2013-16.08.2013
Andmete ja analüüsitulemuste esitamine ja visualiseerimine 27.01.2014-31.01.2014
Toidukäitlemisettevõtte enesekontrollisüsteem 23.01.2015-23.01.2015
Toitumis- ja toidulisandite soovitused
sportijale (P2AV.TK.784) 26.08.2016
Tarbijate vajadused ja ootused - võti eduka toote arendamiseks 25.11.2016-07.12.2016
Toidu pakendamine, toiduohutuse tagamine ja toidualase teabe esitamine tarbijale 22.09.2017-22.09.2017
Nitraat ja nitrit põllumajandustoodete tootmisel ja töötlemisel 10.11.2017-10.11.2017
Laboritöö praktilised aspektid 20.12.2017-21.12.2017
E-õppega edasi. E-õppe kogemusseminar P2OO.TK.087, Tartu Ülikool, 0.25 EAP. 18.10.2018

Jooksvad projektid

Lõppenud projektid

Publikatsioonid

Klass
Aasta
Publikatsioon
 
1.1.
2020
1.1.
2019
1.1.
2019
3.4.
2019
3.5.
2019
3.4.
2018
3.4.
2018
3.4.
2018
3.4.
2018
3.5.
2018
5.2.
2018
1.1.
2017
2.5.
2017
5.2.
2017
1.1.
2016
3.5.
2016
6.3.
2016
3.5.
2015
3.5.
2014
1.1.
2013
3.5.
2013
1.2.
2012
3.5.
2012
5.2.
2012
3.4.
2011
1.1.
2010
1.1.
2009
5.2.
2009
5.2.
2009
5.2.
2009
1.1.
2008
1.1.
2008
1.1.
2008
2.2.
2008
5.2.
2008
5.2.
2008
2.3.
2007
3.2.
2007
5.2.
2007
5.2.
2006
11.06.2021
piret.raudsepp@emu.ee

Career

Institutions and positions
01.09.2017–...   
Estonian University of Life Sciences, HPLC specialist of food polyphenols (0,50)
01.09.2010–...   
Estonian University of Life Sciences, Lecturer of Human Nutrition (0,50)
15.07.2013–22.01.2017   
Estonian University of Life Sciences, Institute of Agricultural and Environmental Sciences, Polli Horticultural Research Centre, researcher (0,50)
2010–2018   
Estonian University of Life Sciences, Institute of Veterinary Medicine and Animal Sciences, Department of Food Hygiene, Lecturer of Human Nutrition (0,50)
01.01.2009–31.12.2013   
Bio-Competence Centre of Healthy Dairy Products, researcher (0.5)
01.03.2005–15.03.2010   
Estonian University of Life Sciences, Institute of Veterinary Medicine and Animal Sciences, HPLC specialist (1,00)
01.01.2004–31.12.2005   
LLC Latimeeria, art gallery assistant
01.06.2001–31.08.2001   
University of Tartu, Field researcher (ecology) (1,00)
 
 
Education
2007–2017   
PhD. student in Estonian University of Life Sciences, Institute of Veterinary Medicine and Animal Sciences, Department of Food Science and Hygiene
2005–2007   
MSc. Degree in Horticulture, Estonian University of Life Sciences, 2007
2000–2005   
B.Sc In Biology (=european M.Sc.)(botany and ecology), University of Tartu (Universitas Tartuensis) 2005
 
 
R&D related managerial and administrative work
2017−...   
Reviewer for the Journal of Integrative Medicine
2017−...   
Peer reviewer for Journal of the Science of Food and Agriculture
2016−...   
Reviewer for the Journal of Separation Science
2016−...   
Peer reviewer of the journal Current Nutrition & Food Science
2015−...   
Reviewer for the journal Critical Reviews in Food Science and Nutrition
2015−...   
Peer reviewer to the journal Agronomy Research
2013−...   
Peer reviewer for the journal Industrial Crops and Products
2012−...   
Reviewer for the journal of International Journal of Food Engineering
2012−...   
Estonian Nutrition Recommendation work group, member
 
 
Creative work
2019 (Tartu, Eesti Maaülikool, Eesti Maaülikool) http://vl.emu.ee/userfiles/instituudid/vl/VLI/terveloom2019/10_Raudsepp.pdf.
2019 (Tartu, Eesti Maaülikool, Eesti Maaülikool, Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatusinstituut) http://vl.emu.ee/userfiles/instituudid/vl/VLI/terveloom2019/TLTT2019_Raudsepp_TOIT_11.02.19.pdf.
What kind of juice is healthy? Kodutohter 2015. vol.2.
The plant extracts will find their way in cosmetics as well as in food products, Postimees, Maaelu edendaja, 5/9, 12.05.2014.
The e-learning material Food proteins https://toiduvalgud.wordpress.com/.
The e- learning material Functional foods https://funktsionaaltoidud.wordpress.com/.
"White blueberries and white fireweed" Eesti loodus 2/2007.

Qualifications

 
 
Honours & awards
2014, Piret Raudsepp, COST delegate stipend to participate in conference Food structure and Design, Porto, Portugal
2014, Piret Raudsepp, NORDPLUS stipend to participate in cource Prevention of Obesity, University of Helsinki
2014, Piret Raudsepp, The reward of the science in practice for the project "The product development experiment of the smoothie" Project team: Hedi Kaldmäe, Uko Bleive, Ann Ojarand, Pille Põllumäe, Piia Pääso, Piret Raudsepp.
2013, Piret Raudsepp, COST delegate stipend to participate in PhD student course in UCD, Ireland
2011, Piret Raudsepp, Travel Grant of Kristjan Jaak to perform practical duties in University of Helsinki, Department of Food and Environmental Sciences
2011, Piret Raudsepp, The Stipend of the the City Council of Estonian University of Life Sciences
2010, Piret Raudsepp, ESF DoRa stipendium, to attend a international studycourse "Functional Foods" for doctoral students in University of Helsinki
2006, Piret Raudsepp, Travel grant of Kristjan Jaak to participate in conference ICoMST, Dublin, Ireland
 
 
Fields of research
ETIS CLASSIFICATION: 1. Biosciences and Environment; 1.7. Food Sciences
 
 
Additional information
Self-improvement courses:
Teaching in English 10.09.2012-31.05.2013
Data processing and analyze with MS Excel 27.05.2013-31.05.2013
Multifactorial statistics 12.08.2013-16.08.2013
The visualization of data and analyze results 27.01.2014-31.01.2014
HACCP for food processing enterprise 23.01.2015-23.01.2015
The nutrition and food supplement recommendations for the athlete 26.08.2016 (8h)
The needs and expectations of the consumer - key of the development of the successful product 25.11.2016-07.12.2016
Food packaging, assurance of the food safety and providing the food related information to the customer 22.09.2017-22.09.2017
Nitrate and nitrite in the production and processing of agricultural products 10.11.2017-10.11.2017
The practical aspects of the laboratory work 20.12.2017-21.12.2017
E-learning experiance seminar. P2OO.TK.087, University of Tartu, 0.25 EAP. 18.10.2018

Projects in progress

Completed projects

Publications

Category
Year
Publication
 
1.1.
2020
1.1.
2019
1.1.
2019
3.4.
2019
3.5.
2019
3.4.
2018
3.4.
2018
3.4.
2018
3.4.
2018
3.5.
2018
5.2.
2018
1.1.
2017
2.5.
2017
5.2.
2017
1.1.
2016
3.5.
2016
6.3.
2016
3.5.
2015
3.5.
2014
1.1.
2013
3.5.
2013
1.2.
2012
3.5.
2012
5.2.
2012
3.4.
2011
1.1.
2010
1.1.
2009
5.2.
2009
5.2.
2009
5.2.
2009
1.1.
2008
1.1.
2008
1.1.
2008
2.2.
2008
5.2.
2008
5.2.
2008
2.3.
2007
3.2.
2007
5.2.
2007
5.2.
2006
11.06.2021

Otsi projekti

  • {{item.Name}}
Asutus on projekti finantseerija   Asutus on projekti teostaja  
  • {{searchListItem.Name}}
Kõik   Tavaprojektid   Ülemprojektid   Alamprojektid  
Uus Frascati (2015)
Uus ja vana Frascati (otsing uue järgi väljastab ka seotud vanad)
Kõik
Käimasolevad
Lõppenud
Algus
Hajus
Täpne
  • Leitud 9 kirjet
ProgrammLiikNumberNimiProjekti algusProjekti lõppVastutav täitjaAsutusFinantseerijapoolne rahastamine
SFSF1092711s06Aiakultuuride sortimendi parandamine, geneetilise mitmekesisuse säilitamine ja keskkonnasäästliku viljelustehnoloogia arendamine II01.01.200631.12.2011Asta-Virve LibekEesti Maaülikool, Põllumajandus- ja keskkonnainstituut585 482,92 EUR
ETFETF7703Bioaktiivsete ühendite mitmekesisus puuviljades ja marjades.01.01.200831.12.2011Ave KikasEesti Maaülikool, Põllumajandus- ja keskkonnainstituut56 835,44 EUR
ETFETF6046Erinevate kultiveerimisviiside mõju metsamarjade produktiivsusele, saagi kvaliteedile ja keskkonnale. Mustika- ja pohlasortide aretus01.01.200531.12.2008Taimi PaalEesti Maaülikool, Metsandus- ja maaehitusinstituut40 176,22 EUR
MUU8-2/T15144VLVV (611015780021, 611015780022)Konverentsi "Terve loom ja tervislik toit 2016" korraldamine ja konverentsikogumiku väljaandmine14.12.201513.12.2017Riho GrossEesti Maaülikool, Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut18 711,60 EUR
1.1.5.2.1.2.8-2/T13188PKPAKuivekstraktide ja maitseõlide tootearendusprojekt16.12.201320.06.2014Uko BleiveEesti Maaülikool, Põllumajandus- ja keskkonnainstituut, Polli aiandusuuringute keskus6 154,60 EUR
1.1.7.P180279VLTR (EMÜ nõukogu otsus 20.12.2018 nr 1-4/49; 19.12.2019 nr 1-4/60)Looduslike bioaktiivsete ainete toime ning seonduvate mehhanismide uurimine toidumaatriksites01.01.201931.12.2021Mati RoastoEesti Maaülikool, Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, Toiduhügieeni ja rahvatervise õppetool150 000,00 EUR
1.1.5.2.1.5.F15130PKPAPlantValor taimse tooraine väärindamise alase teaduskoostöö ja innovatsioonivõimekuse tõstmine01.11.201531.12.2019Piia Pääso; Aret VooremäeEesti Maaülikool, Põllumajandus- ja keskkonnainstituut, Polli aiandusuuringute keskus699 936,64 EUR
1.1.3.4.2.8-2/T15024VLTHSäästvad taimsed lisandid tervislikumate lihatoodete saamiseks - ideede tõestamine02.03.201502.04.2018Tõnu PüssaEesti Maaülikool; Eesti Maaülikool, Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut; Eesti Maaülikool, Põllumajandus- ja keskkonnainstituut99 559,00 EUR
MUUP170054VLTHTeadusteema „Toidutaimede metaboloomika ning sekundaarsete metaboliitide antioksüdantse ja antibakteriaalse toime intensiivsuse ja mehhanismide uurimine“ 01.01.201731.12.2018Mati RoastoEesti Maaülikool, Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut90 000,00 EUR