Sergei Jurtšenko

6.04.1977
sergei.jurtsenko@ut.ee

Teenistuskäik

Töökohad ja ametid
2009–...    Eesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, Dotsent (1,00)
2010–2013    Tartu Ülikool, Loodus- ja tehnoloogiateaduskond, Tartu Ülikooli Keemia Instituut, Teadur (0,50)
01.01.2009–31.08.2009    Tartu Ülikool, Loodus- ja tehnoloogiateaduskond, Tartu Ülikooli Keemia Instituut, erakorraline teadur (0,50)
01.01.2008–31.12.2008    Tartu Ülikool, Loodus- ja tehnoloogiateaduskond, Tartu Ülikooli Keemia Instituut, erakorraline teadur (1,00)
01.08.2007–31.12.2007    Tartu Ülikool, Loodus- ja tehnoloogiateaduskond, Tartu Ülikooli Keemia Instituut, erakorraline teadur (1,00)
01.09.2006–31.07.2007    Tartu Ülikool, Füüsika-keemiateaduskond, Keemilise füüsika instituut, erakorraline teadur (1,00)
01.10.2005–31.08.2006    Tartu Ülikool, Füüsika-keemiateaduskond, Füüsika-keemiateaduskonna dekanaat, erakorraline teadur (0,10)
19.09.2005–30.06.2006    Tartu Ülikool, Loodus- ja tehnoloogiateaduskond, Tartu Ülikooli Keemia Instituut, Katsekoda, keemik (0,75)
 
 
Haridustee
2002–2006    TÜ Füüsika-keemiateaduskond, PhD keskkonnatehnoloogia erialal
2000–2002    TÜ Füüsika-keemiateaduskond, MSc kolloid- ja keskkonnakeemia erialal
1995–2000    TÜ Füüsika-keemiateaduskond, BSc keemia erialal

Kvalifikatsioon

 
 
Teadustöö põhisuunad
VALDKOND: 4. Loodusteadused ja tehnika; 4.11. Keemia ja keemiatehnika; PÕHISUUND: Instrumentaalsed analüüsimeetodid. Meetodite väljatöötamine ja valideerimine. Saasteainete sisalduse määramine toidus ja looduslikes objektides. Proovi ettevalmistus meetodid.

Publikatsioonid

Klass
Aasta
Publikatsioon
 
1.1.
2016
1.1.
2011
1.1.
2010
1.1.
2010
1.1.
2009
1.1.
2007
1.1.
2006
2.3.
2006
1.1.
2005
1.1.
2005
1.1.
2005
1.2.
2002

Sergei Jurtšenko

6.04.1977
sergei.jurtsenko@ut.ee

Career

Institution and position
2009–...    Estonian University of Life Sciences, Institute of Veterinary Medicine and Animal Sciences, Associate Professor (1,00)
2010–2013    University of Tartu, Faculty of Science and Technology (old), Institute of Chemistry, Tartu University, Researcher (0,50)
01.01.2009–31.08.2009    University of Tartu, Faculty of Science and Technology (old), Institute of Chemistry, Tartu University, Research Fellow extraordinarius (0,50)
01.01.2008–31.12.2008    University of Tartu, Faculty of Science and Technology (old), Institute of Chemistry, Tartu University, Research Fellow extraordinarius (1,00)
01.08.2007–31.12.2007    University of Tartu, Faculty of Science and Technology (old), Institute of Chemistry, Tartu University, Research Fellow extraordinarius (1,00)
01.09.2006–31.07.2007    University of Tartu, Faculty of Physics and Chemistry, Institute of Chemical Physics, Research Fellow extraordinarius (1,00)
01.10.2005–31.08.2006    University of Tartu, Faculty of Physics and Chemistry, Dean's Office, Research Fellow extraordinarius (0,10)
19.09.2005–30.06.2006    University of Tartu, Faculty of Science and Technology (old), Institute of Chemistry, Tartu University, Testing Centre, Chemist (0,75)
 
 
Education
2002–2006    University of Tartu, Department of Chemistry, PhD in Environmental Technology
2000–2002    University of Tartu, Department of Chemistry, MSc in colloid- and environmental chemistry
1995–2000    University of Tartu, Department of Chemistry, BSc in chemistry

Qualifications

 
 
Field of research
FIELD OF RESEARCH: 4. Natural Sciences and Engineering; 4.11. Chemistry and Chemical Technology; SPECIALITY: Instrumental methods of analysis. Method development and validation. Determination of trace contaminants in food and environmental samples. Sample preparation methods.
 
 

Publications

Category
Year
Publication
 
1.1.
2016
1.1.
2011
1.1.
2010
1.1.
2010
1.1.
2009
1.1.
2007
1.1.
2006
2.3.
2006
1.1.
2005
1.1.
2005
1.1.
2005
1.2.
2002
  • Leitud 7 kirjet
ProgrammNumberNimiProjekti algusProjekti lõppVastutav täitjaAsutusRahastamine kokku
ETFETF7127Elektropihustusionisatsiooni uurimine01.01.200731.12.2010Koit HerodesTartu Ülikool, Füüsika-keemiateaduskond; Tartu Ülikool, Loodus- ja tehnoloogiateaduskond, Tartu Ülikooli Keemia Instituut; Tartu Ülikool, Loodus- ja tehnoloogiateaduskond57 025,04 EUR
ETFETF8373Glüfosaadi jääkide sissekande dünaamika uurimine Võrtsjärve vesikonnas01.01.201031.12.2013Sergei JurtšenkoTartu Ülikool, Loodus- ja tehnoloogiateaduskond, Tartu Ülikooli Keemia Instituut55 219,32 EUR
ETFETF8572Ionisatsiooni efektiivsus ESI-MS analüüsil01.01.201131.12.2014Koit HerodesTartu Ülikool, Loodus- ja tehnoloogiateaduskond, Tartu Ülikooli Keemia Instituut51 840,00 EUR
SFSF0182552s03Keemiliste ühendite reaktsioonivõime ja omaduste eksperimentaalne ja teoreetiline uurimine.01.01.200331.12.2007Ilmar KoppelTartu Ülikool, Füüsika-keemiateaduskond846 906,04 EUR
SFSF0180061s08Molekulide ja molekulaarsüsteemide keemiliste ja füüsikaliste parameetrite mõõtemeetodite arendus ja rakendused01.01.200831.12.2013Ivo LeitoTartu Ülikool, Loodus- ja tehnoloogiateaduskond, Tartu Ülikooli Keemia Instituut556 914,79 EUR
ETFETF5379Molekulide sisekihielektronide ja valentselektronide ionisatsioonienergiate omavaheline võrdlus ja võrdlus prootonafiinsustega01.01.200331.12.2006Uldo MölderTartu Ülikool, Füüsika-keemiateaduskond14 168,84 EUR
SFSF0180089s08Superhapete ja superaluste keemia ja selle rakendused01.01.200831.12.2013Ilmar KoppelTartu Ülikool, Loodus- ja tehnoloogiateaduskond, Tartu Ülikooli Keemia Instituut1 278 255,77 EUR
  • Leitud 12 kirjet
PublikatsioonKlassifikaatorFail
Yurchenko, S.; Sats, A.; Poikalainen, V.; Karus, A. (2016). Method for determination of fatty acids in bovine colostrum using GC-FID. Food Chemistry, 212, 117−122, 10.1016/j.foodchem.2016.05.103.1.1.
Kruve, Anneli; Auling, Ragne; Herodes, Koit; Leito, Ivo (2011). Study of liquid chromatography/electrospray ionization mass spectrometry matrix effect on the example of glyphosate analysis from cereals. Rapid Communications in Mass Spectrometry, 25 (21), 3252−3258, DOI:10.1002/rcm.5222.1.1.
Rebane, R.; Leito, I.; Yurchenko, S.; Herodes, K. (2010). A review of analytical techniques for determination of Sudan I–IV dyes in food matrixes. Journal of Chromatography A, 1217 (17), 2747−2757, 10.1016/j.chroma.2010.02.038.1.1.
Lillenberg, M.; Yurchenko, S.; Kipper, K.; Herodes, K.; Pihl, V.; Lõhmus, R.; Ivask, M.; Kuu, A. ; Kutti, S.; Litvin, S. V.; Nei, L. (2010). Presence of fluoroquinolones and sulfonamides in urban sewage sludge and their degradation as a result of composting. International Journal of Environmental Science and Technology, 7 (2), 307−312.1.1.
Lillenberg, M.; Yurchenko, S.; Kipper, K.; Herodes, K..; Pihl, V.; Sepp, K.; Lõhmus, R.; Nei, L. (2009). Simultaneous determination of fluoroquinolones, sulfonamides and tetracyclines in sewage sludge by pressurized liquid extraction and liquid chromatography electrospray ionization-mass spectrometry. Journal of Chromatography A, 1216, 5949−5954, 10.1016/j.chroma.2009.06.029.1.1.
Yurchenko, S.; Mölder, U. (2007). The occurrence of volatile N-nitrosamines in Estonian meat products. Food Chemistry, 100 (4), 1713−1721.1.1.
Yurchenko, S.; Molder, U. (2006). Volatile N-nitrosamines in various fish products. Food Chemistry, 96 (2), 325−333.1.1.
Yurchenko, S. (2006). Determination of some carcinogenic contaminants in food. (Doktoritöö, Tartu Ülikool, Füüsika-keemiateaduskond). Tartu: Tartu Ülikooli Kirjastus.2.3.
Yurchenko, S.; Molder, U. (2005). N-nitrosodimethylamine analysis in Estonian beer using positive-ion chemical ionization with gas chromatography mass spectrometry. Food Chemistry, 89 (3), 455−463.1.1.
Reinik, M.; Tamme, T.; Roasto, M.; Juhkam, K.; Jurtsenko, S.; Tenno, T.; Kiis, A. (2005). Nitrites, nitrates and N-nitrosoamines in Estonian cured meat products: Intake by Estonian children and adolescents. Food Additives and Contaminants, 22 (11), 1098−1105.1.1.
Yurchenko, S.; Molder, U. (2005). The determination of polycyclic aromatic hydrocarbons in smoked fish by gas chromatography mass spectrometry with positive-ion chemical ionization. Journal of Food Composition and Analysis, 18 (8), 857−869.1.1.
Jurtchenko, S.; Tenno, T.; Mölder, U.; Reinik, M. (2002). Determination of volatile N-nitrosamines by gas chromatography/mass spectrometry (GC-MS) with positive-ion chemical ionization. Proceedings of the Estonian Academy of Sciences. Chemistry, 51 (3), 169−184.1.2.
  • Leitud 3 kirjet
PealkiriJuhendatavKraadJuhendajaKaitsmise staatusKaitsmise aastaAsutus
Saane ja rootsi maatõugu kitsede piima rasvhappelise koostise uurimine EestisTriinu ValgemagistrikraadSergei Jurtšenko; Vilma TatarKaitstud2016Eesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut
Suitsugeneraatori suitsu puhastamisel tekkivate jääkainete sisalduse mõju lihatööstuse reoveele ja kanalisatsioonileLeena VeermemagistrikraadAndres Sats; Riina Soidla; Lembit Lepasalu; Sergei JurtšenkoKaitstud2014Eesti Maaülikool
Veise ternespiima rasvhappelise koostise määramine gaaskromatograafiliseltLiis LuttermagistrikraadSergei Jurtšenko; Andres Sats; Vaimi NõmmKaitstud2015Eesti Maaülikool