See veebileht kasutab küpsiseid kasutaja sessiooni andmete hoidmiseks. Veebilehe kasutamisega nõustute ETISe kasutustingimustega. Loe rohkem
Olen nõus
13.05.1991
liis.lutter@emu.ee

Teenistuskäik

Töökohad ja ametid
01.10.2018–...   
Eesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, Toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia õppetool, Nooremteadur (0,60)
17.10.2017–...   
BioCC OÜ, Tehnoloog (0,40)
01.09.2017–30.09.2018   
Eesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond, Nooremteadur (0,30)
05.01.2015–11.08.2017   
AS Farmi Piimatööstus, Tootearendaja (1,00)
 
 
Haridustee
2017–...   
Eesti Maaülikool, Doktoriõpe
2013–2015   
Eesti Maaülikool, Magistriõpe, Piimatehnoloogia, cum laude
2010–2013   
Eesti Maaülikool, Bakalaureuseõpe, Toiduainete tehnoloogia
1998–2010   
Rakke Gümnaasium
 
 
Teenistuskäigu lisainfo
Läbiviidav õppetöö:
VL.1205 Toiduainetööstuse tootearenduse alused
VL.0215 Toiduainetööstuse tootearendus
VL.0578 Üldmikrobioloogia;

Kvalifikatsioon

 
 
Teadustöö põhisuunad
VALDKOND: 1. Bio- ja keskkonnateadused; 1.7. Toiduteadused; CERCS ERIALA: T430 Toiduainete ja jookide tehnoloogia
 
 
Lisainfo
Enesetäiendus:

20.12-21.12.2017 Koolitus "Laboritöö praktilised aspektid". Läbiviija: Tartu Ülikooli Katsekoda, Tartu.
25.04-26.04.2017 CSK Food Enrichment & S.F. Commerce koolitus „Cheese / Tvarog + UF / drinks“, Ceske Budejovice, Tšehhi.
26.01.2017 Koolitus „Läbirääkimiste praktikum: Läbirääkimiste ettevalmistus, läbirääkimiste läbiviimine, hinnaläbirääkimised, rasked partnerid ja ebamugavad taktikad“ Läbiviija: Äripäeva Akadeemia, Jõhvi.
09.05.2016 Infopäev „Nõuded toidu käitlemisel. Tootearendus. Toidu kvaliteet“ Läbiviija: Eesi Põllumajandus- ja Kaubanduskoda, Tallinn.
12.04-14.04.2016 DuPont Danisco koolitus "Fresh Fermented Dairy Course“, Aarhus, Taani.
20.11.2015 AS Veikandi koolitus „DuPont Danisco uuemad suunad värskete piimatoodete osas“, Pärnu.
03.09.2015 Puratos Latvia Seminar „Nutrition trends and solutions for healthy dairy and ice-cream applications“, Riia, Läti.
04.03.2015 Koolitus „Sensoorse analüüsi baaskoolitus TEM hindamiskomisjonile“, 5 akadeemilist tundi. Läbiviija Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus, Tallinn
16.09-25.10.2013 Kursus „Food Microstructure and Texture“, Läti Põllumajandusülikool, Jelgava, Läti
13.05.1991
liis.lutter@emu.ee

Career

Institution and occupation
01.10.2018–...   
Estonian University of Life Sciences, Institute of Veterinary Medicine and Animal Sciences, Chair of Food Science and Technology, Junior Researcher (0,60)
17.10.2017–...   
BioCC LLC, Technologist (0,40)
01.09.2017–30.09.2018   
Estonian University of Life Sciences, Institute of Veterinary Medicine and Animal Sciences, Department of Food Science, Junior Researcher (0,30)
05.01.2015–11.08.2017   
AS Farmi Piimatööstus, Product Development Manager (1,00)
 
 
Education
2017–...   
Estonian University of Life Sciences, Doctoral studies
2013–2015   
Estonian University of Life Sciences, Master’s studies, Dairy Technology, cum laude
2010–2013   
Estonian Univeristy of Life Sciences, Bachelor’s studies, Food Technology
1998–2010   
Rakke Gymnasium
 
 
Additional career information
Teaching at the Estonian University of Life Sciences:
VL.1205 Basics of product development in food industry
VL.0215 Product development in food industry
VL.0578 General microbiology;

Qualifications

 
 
Field of research
FIELD OF RESEARCH: 1. Biosciences and Environment; 1.7. Food Sciences; CERCS SPECIALTY: T430 Food and drink technology
 
 
Additional information
Training courses:

20.12-21.12.2017 Training course „Practical aspects of laboratory work“. Organizer: Testing Centre of University of Tartu, Tartu, Estonia
25.04-26.04.2017 CSK Food Enrichment & S.F. Commerce dairy seminar „Cheese / Tvarog + UF / drinks“, Ceske Budejovice, Czech Republic.
26.01.2017 Training „Negotiation practice: „Preparation of negotiations, conducting negotiations, price negotiations, hard partners and uncomfortable tactics“. Organizer: Äripäeva Akadeemia, Jõhvi, Estonia
09.05.2016 Training „Requirements for food handling. Product Development. Food quality“ Organizer: The Estonian Chamber of Agriculture and Commerce, Tallinn, Estonia
12.04-14.04.2016 DuPont Danisco training course „Fresh Fermented Dairy Course“ Aarhus, Denmark
20.11.2015 AS Veikand training course „DuPont Danisco newest trends for fresh dairy products“, Pärnu, Estonia
03.09.2015 Puratos Latvia Seminar „Nutrition trends and solutions for healthy dairy and ice-cream applications“, Riga, Latvia.
04.03.2015 Training course „Basic training of sensory analysis for TEM (Approved Estonian Taste) evaluation committee“. Organizer: Center of Food and Fermentation Technologies, Tallinn, Estonia
08.05.2014 Workshop „Modern mass spectrometers and their applications in food safety, environmental and pharmaceutical laboratories. An overview of sample preparation devices for GC, LC, and MS analysis. Organizer: Labochema Estonia and Thermo Scientific, Tartu, Estonia
16.09-25.10.2013 Training course „Food Microstructure and Texture“, Latvia University of Agriculture, Jelgava, Latvia.