Hannes Mootse

hannes.mootse@emu.ee

Teenistuskäik

Töökohad ja ametid
2009–...    Eesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond, Toiduainete tehnoloogia laboratooriumi juhataja (1,00)
2009–...    MTÜ Eesti Toiduainete Tehnoloogia Selts, Juhatuse liige (1,00)
2007–...    Eesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond, Peaspetsialist (1,00)
01.02.2006–01.08.2007    OÜ Netshark, Juhtivspestialist (1,00)
01.06.2004–01.07.2004    OÜ Nõo Piimatööstus, Asendustehnoloog (1,00)
01.05.2003–01.02.2006    OÜ Anu Foto, Spetsialist (1,00)
 
 
Haridustee
2011–...    Eesti Maaülikool - doktorantuur: Veterinaarmeditsiin ja toiduteadus
2005–2007    Eesti Maaülikool - magistrikraad - eriala: piimatehnoloogia
2002–2005    Eesti Maaülikool - bakalaureusekraad: põllumajandussaaduste tootmine ja turustamine
1990–2002    Tartu Kunstigümnaasium

Kvalifikatsioon

 
 
Teadustöö põhisuunad
VALDKOND: 1. Bio- ja keskkonnateadused; 1.7. Toiduteadused; CERCS ERIALA: T430 Toiduainete ja jookide tehnoloogia
VALDKOND: 4. Loodusteadused ja tehnika; 4.16. Biotehnoloogia (loodusteadused ja tehnika); CERCS ERIALA: T430 Toiduainete ja jookide tehnoloogia
VALDKOND: 4. Loodusteadused ja tehnika; 4.16. Biotehnoloogia (loodusteadused ja tehnika); CERCS ERIALA: T430 Toiduainete ja jookide tehnoloogia

Publikatsioonid

Klass
Aasta
Publikatsioon
 
1.3.
2012
3.5.
2012
3.5.
2011
3.5.
2010
3.5.
2010
3.5.
2010
6.2.
2010
6.7.
2010

Hannes Mootse

hannes.mootse@emu.ee

Career

Institution and position
2009–...    Estonian University of Life Sciences, Institute of Veterinary Medicine and Animal Sciences, Department of Food Science, Other staff (1,00)
2009–...    Estonian Society for Food Technology, Board member (1,00)
2007–...    Estonian University of Life Sciences, Institute of Veterinary Medicine and Animal Sciences, Department of Food Science, Other staff (1,00)
01.02.2006–01.08.2007    OÜ Netshark, Other staff (1,00)
01.06.2004–01.07.2004    OÜ Nõo Piimatööstus, Other staff (1,00)
01.05.2003–01.02.2006    OÜ Anu Foto, Other staff (1,00)
 
 
Education
2011–...   
2005–2007   
2002–2005   
1990–2002   

Qualifications

 
 
Field of research
FIELD OF RESEARCH: 1. Biosciences and Environment; 1.7. Food Sciences; CERCS SPECIALTY: T430 Food and drink technology
FIELD OF RESEARCH: 4. Natural Sciences and Engineering; 4.16. Biotechnology relating to Natural Sciences and Engineering; CERCS SPECIALTY: T430 Food and drink technology
FIELD OF RESEARCH: 4. Natural Sciences and Engineering; 4.16. Biotechnology relating to Natural Sciences and Engineering; CERCS SPECIALTY: T430 Food and drink technology

Publications

Category
Year
Publication
 
3.5.
2012
3.5.
2011
3.5.
2010
3.5.
2010
3.5.
2010
6.2.
2010
6.7.
2010
  • Leitud 19 kirjet
ProgrammNumberNimiProjekti algusProjekti lõppVastutav täitjaAsutusRahastamine kokku
MUUL170070VLTDEconomic and environmental impact of starting dairy sheep production in Estonia: study of animal adaptation, fertility performance, milk yield and quality21.03.201729.02.2020Hannes Mootse; Annemari PolikarpusEesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut19 704,00 EUR
MUUL170069VLTDKartuli kasvatamises ja töötlemises uute innovatiivsete võtete kasutamine 07.03.201720.12.2018Hannes MootseEesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond50 083,33 EUR
MUU8L160112VLTDKasemahla kontsentraadi (8-12%) uuring01.05.201631.08.2017Hannes MootseEesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond26 440,00 EUR
MUU8-2/T15035VLTD (EU48716)Kasemahla kontsentreerimisel tekkiva permeaatvee uuring09.03.201523.05.2015Lembit LepasaluEesti Maaülikool; Eesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond5 000,00 EUR
MUU8-2/T13004VLTDLihateaduse ja lihatehnoloogia alase kompetentsi arendamine01.01.201331.12.2015Lembit LepasaluEesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond226 000,00 EUR
MUU8L160110VLTDLinajahu alane tarbija- ja turu-uuring ning tootearendus 28.04.201628.12.2016Hannes MootseEesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond4 000,00 EUR
MUU8-2/T10199VLVLMahelambalihast toodete väljatöötamine01.09.201001.12.2010Hannes MootseEesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond5 496,40 EUR
MUU8-2/T10050VLVLMobiilse lihatöötlemise pilootprojekt24.03.201006.08.2010Lembit LepasaluEesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond25 564,66 EUR
MUUP170063VLTDPagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia ning toidu rakendusliku mikrobioloogia alase kompetentsi arendamine01.03.201731.12.2018Ivi JõuduEesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut42 000,00 EUR
MUU8-2/T13007VLTDPiima kvaliteedi uurimine mahe toorpiimaautomaadis03.01.201301.03.2013Lembit LepasaluEesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond4 000,00 EUR
MUU8-2/T10132VLVLPROTEKON01.07.201031.08.2010Lembit LepasaluEesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond8 564,16 EUR
MUUP170062PKTMStressi mõju biomassi kujunemisele muutlikes keskkonnatingimustes01.01.201731.12.2018Evelin LoitEesti Maaülikool, põllumajandus- ja keskkonnainstituut80 000,00 EUR
1.1.7.L170071VLTDStudy of new processes and technologies for the development of new environmentally friendly dairy sheep products 21.03.201729.02.2020Hannes MootseEesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut45 432,00 EUR
MUU8-2/T12206VLTDTehnoloogilised lahendused farmis tekkiva praakpiima väärindamiseks ja võimalused praakpiima osakaalu vähendamiseks01.10.201220.12.2014Lembit LepasaluEesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond122 860,00 EUR
MUU8-2/T8004PKPKToiduketialase kompetentsikeskuse väljaarendamine01.01.200831.03.2012Ave KikasEesti Maaülikool, põllumajandus- ja keskkonnainstituut, Polli aiandusuuringute keskus; Eesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond240 059,12 EUR
MUU8L160134VLTDUuring oomega-3 ja oomega-6 rasvhapete sisalduse kontsentreerimiseks või eraldamiseks taimsetes(t) õlides(t)17.06.201615.10.2016Hannes MootseEesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond4 900,00 EUR
MUU8-2/T14002VLTDMMUuring toidulisandite väljatöötamiseks15.12.201301.03.2014Hannes MootseEesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond3 000,00 EUR
MUU8-2/T8179VLVLUute vadakutoodete tehnoloogiate väljatöötamine ja juurutamine Eesti piimanduses01.12.200830.04.2009Väino PoikalainenEesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond18 125,15 EUR
1.1.5.2.1.2.8L160189PKPA (EU50768)Õunviljaliste puuviljade mahla bioaktiivsete näitajate hindamine uute toodete väljatöötamise eesmärgil15.09.201628.02.2017Kristine VolensEesti Maaülikool, põllumajandus- ja keskkonnainstituut, Polli aiandusuuringute keskus5 000,00 EUR
  • Leitud 32 kirjet
PublikatsioonKlassifikaatorFail
Pisponen, Anna; Mootse, Hannes; Poikalainen, Väino; Kaart, Tanel; Maran, Uko; Karus, Avo (2016). Effects of temperature and concentration on particle size in a lactose solution using dynamic light scattering analysis. International Dairy Journal, 61, 205−210, doi:10.1016/j.idairyj.2016.06.006.1.1.
Polikarpus, A.; Kaart, T.; Mootse, H.; de Rosa, G.; Arney, D. (2016). Corrigendum to “Influences of various factors on cows’ entrance order into the milking parlour” [Appl. Anim. Behav. Sci. 166 (2015) 20–24]. In: Applied Animal Behavioural Science (119−119).6.7.
Tatar, Vilma; Mootse, Hannes; Sats, Andres; Mahla, Tauno; Kaart, Tanel; Poikalainen, Väino (2015). Evaluation of size distribution of fat globules and fat and protein content in Estonian Goat milk. Agronomy Research, 13 (4), 1112−1119.1.1.
Polikarpus, Annemari; Kaart, Tanel; Mootse, Hannes; De Rosa, Giuseppe; Arney, David (2015). Influences of various factors on cows’ entrance order into the milking parlour. Applied Animal Behaviour Science, 166, 20−24, 10.1016/j.applanim.2015.02.016.1.1.
Sats, A.; Mootse, H.; Lepasalu, L.; Poikalainen, V. (2015). Delvotest T kasutamine piima antibiootikumide jääkide kvantitatiivseks hindamiseks. <i>Tegu-2015. 55 aastat toiduainete tehnoloogia alast tegevust Eesti Maaülikoolis.</i> _EditorsAbbr Poikalainen, Väino. Tartu: Eesti Toiduainete Tehnoloogia Selts, 123−129.3.5.
Sats, A.; Mootse, H.; Pajumägi, S.; Pisponen, A.; Tatar, V.; Poikalainen, V. (2015). DLS meetodi kasutamine ternespiima vadaku osakeste suurusjaotuse määramiseks. <i>Tegu-2015. 55 aastat toiduainete tehnoloogia alast tegevust Eesti Maaülikoolis.</i> _EditorsAbbr Poikalainen, Väino. Tartu: Eesti Toiduainete Tehnoloogia Selts, 117−122.3.5.
Mootse, H.; Pajumägi, S.; Sats, A.; Tatar, V.; Poikalainen, V. (2015). Kaseiini mitsellide suurusjaotus eesti holsteini tõugu lehmade piimas. <i>Tegu-2015. 55 aastat toiduainete tehnoloogia alast tegevust Eesti Maaülikoolis.</i> _EditorsAbbr Poikalainen, Väino. Tartu: Tartu: Eesti Toiduainete Tehnoloogia Selts, 109−116.3.5.
Tatar, V.; Meitern, M.; Mootse, H.; Sats, A.; Mahla, T.; Kaart, T.; Poikalainen, V. (2015). Rasva- ja valgusisaldus ning rasvakuulikeste suurusjaotus. <i>Tegu-2015. 55 aastat toiduainete tehnoloogia alast tegevust Eesti Maaülikoolis.</i> Toim. Poikalainen, Väino. Tartu: Eesti Toiduainete Tehnoloogia Selts, 99−107.3.5.
Poikalainen, V.; Sats, A.; Mootse, H.; Pajumägi, S.; Tatar, V.; Lepasalu, L. (2015). Toiduainete tehnoloogia alusprotsesside labor ja selle kasutamine. <i>Tegu-2015. 55 aastat toiduainete tehnoloogia alast tegevust Eesti Maaülikoolis.</i> _EditorsAbbr Poikalainen, Väino. Tartu: Eesti Toiduainete Tehnoloogia Selts, 43−50.3.5.
Lepasalu, L.; Andreson, H.; Tatar, V.; Mootse, H.; Poikalainen, V. (2015). Õppest ja selle arendamisest EMÜ toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakonnas aastatel 2010-2015. <i>Tegu-2015. 55 aastat toiduainete tehnoloogia alast tegevust Eesti Maaülikoolis.</i> _EditorsAbbr Poikalainen, Väino. Tartu: Eesti Toiduainete Tehnoloogia Selts, 15−35.3.5.
Pisponen, Anna; Pajumägi, Sirje; Mootse, Hannes; Sats, Andres; Poikalainen, Väino; Karus, Avo (2014). Effect of cooling rates and low crystallization temperatures on morphology of lactose crystals obtained from Ricotta cheese whey. Agronomy Research, 12 (3), 787−792.1.1.
Sats, Andres; Mootse, Hannes; Pajumägi, Sirje; Pisponen, Anna; Tatar, Vilma; Poikalainen, Väino (2014). Estimation of Particle Size Distribution in Bovine Colostrum Whey by Dynamic Light Scattering (DLS) Method. Agronomy Research, 12 (3), 801−806.1.1.
Mootse, Hannes; Pisponen, Anna; Pajumägi, Sirje; Polikarpus, Annemari; Tatar, Vilma; Sats, Andres; Poikalainen, Väino (2014). Investigation of Casein Micelle Particle Size Distribution in Raw Milk of Estonian Holstein Dairy Cows. Agronomy Research, 12 (3), 753−758.1.1.
Sats, Andres; Mootse, Hannes; Lepasalu, Lembit; Poikalainen, Väino (2014). Use of Delvotest T for Quantitative Estimation of beta-lactam Antibiotic Residues in Waste Milk and for Evaluation of Thermal Treatment Efficiency - a Methodical Pilot Study. Agronomy Research, 12 (3), 807−812.1.1.
Pisponen, Anna; Pajumägi, Sirje; Mootse, Hannes; Karus, Avo; Poikalainen, Väino (2013). The lactose from Ricotta cheese whey: the effect of pH and concentration on size and morphology of lactose crystals. Dairy Science and Technology, 1−10, 10.1007/s13594-013-0120-y.1.1.
Писпонен, А.; Паюмяги, С.; Моотсе, Х.; Карус, А.; Пойкалайнен, В. (2013). Измерение размеров частиц в водном растворе лактозы методом динамического светорассеяния. <i>VI Международная научно-техническая конференция «Низко-температурные и пищевые технологии в XXI веке» (13–15 ноября 2013 г.): Материалы конференции: VI Международная научно-техническая конференция «Низко-температурные и пищевые технологии в XXI веке» Cанкт-Петербург 2013.</i> Cанкт-Петербург: НИУ ИТМО; ИХиБТ, 466−468.3.2.
Sats, Andres; Mootse, Hannes; Poikalainen, Väino (2013). Ternespiima vadaku osakeste suurusjaotuse uurimine DLS-meetodil. Ülle Jaakma (_EditorsAbbr). Terve loom ja Tervislik toit (81−88). Tartu: Eesti Maaülikool.3.5.
Pajumägi, S.; Pisponen, A.; Mootse, H.; Poikalainen, V (2012). Influence of thermal processing on fat crystallization in Ricotta cheese. CHEMINĖ TECHNOLOGIJA, 3 (61), 42−45, 10.5755/j01.ct.61.3.2713.1.3.
Poikalainen, Väino; Aasmäe, Birgit; Mootse, Hannes; Tatar, Vilma; Mõtte, Mati; Lepasalu, Lembit (2012). Lautades tekkiva praakpiima kasutusvõimalused. <i>Konverentsikogumik: Piimafoorum, Tartu 14.11.2012.</i> Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda, 30−32.3.5.
Mootse, Hannes; Poikalainen, Väino (2012). Mikromeierei võimalused teadus- ja arendustöös. <i> Piimafoorum - konveretnsikogumik: Piimafoorum 2012, Tartu, 14.11.2012.</i> Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda, 32−36.3.5.
Mootse, Hannes; Pisponen, Anna; Poikalainen, Väino; Pajumägi, Sirje. (2012). Piima mikrostruktuurist. Ülle Jaakma (_EditorsAbbr). Terve loom ja tervislik toit (63−74). Tartu: Eesti Maaülikool.3.5.
Soidla, Riina; Mootse, Hannes; Lepasalu, Lembit (2012). Sigade, lammaste, veiste käitlemine tapamajas. 6.2.
Pajumägi, Sirje; Laikoja, Katrin; Elias, Andres; Lepasalu, Lembit; Tatar, Vilma; Polikarpus, Annemari; Mootse, Hannes; Pisponen, Anna; Poikalainen, Väino; Sillamaa, Kaili; Ader, Eve; Vetemaa, Airi; Tõlgo, Riina (2012). „Abiks mahepõllumajandussaaduste väikekäitlejatele” II osa (piim). 6.4.
Denissova, Anna; Pajumägi, Sirje; Mootse, Hannes;Poikalainen, Väino (2011). Analüsaatorid mikrostruktuuri ja reoloogiliste omaduste uurimiseks. Ülle Jaakma (_EditorsAbbr). Tarve loom ja tervislik toit (74−79). Tartu: Eesti Maaülikool.3.5.
Sats, Andres; Mey, Tea; Mootse, Hannes; Lepasalu, Lembit; Poikalainen, Väino (2011). Ternespiima väärindamise perspektiivsed tehnoloogiad. Piimafoorum (45−46). Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda.3.5.
  • Leitud 2 kirjet
TüüpPrioriteedi numberPrioriteedi kuupäevPrioriteedi klassifikaatorPealkiriAutoridFailAsutused
Kasulik mudelU2010000015.01.2010Euroopa (ECLA) Astelpaju mahejäätise valmistamise meetodHannes Mootse; Janeli Ojaperv; Väino PoikalainenEesti Maaülikool
Patentne leiutisP20140001123.04.2014Rahvusvaheline (IPC)Gravitatsiooniline impulssmeetod ja seade lõikeenergia määramiseksVäino Poikalainen; Lembit Lepasalu; Urmas Sannik; Jüri Olt; Aarne Põldvere; Riho Martinson; Alo Tänavots; Hannes Mootse; Andres SatsEesti Maaülikool
  • Leitud 1 kirjet
AutoridPealkiriAsutus
Hannes MootseToiduainete tehnoloogia, labori- ja konsultatsiooniteenusedEesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond, Mikromeierei