Riina Soidla

6.02.1951
+372 731 3347
58142456
riina.soidla@emu.ee

Teenistuskäik

Töökohad ja ametid
2000–...    Eesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond, Lektor (1,00)
 
 
Haridustee
1994–...    Eesti Põllumajandusülikool, tehnikamagister toiduainete tehnoloogia alal
1969–1974    Eesti Põllumajanduse Akadeemia, liha- ja lihasaaduste tehnoloogia
 
 
Teadusorganisatsiooniline ja -administratiivne tegevus
1995−...    Eesti Toitumisteaduse Seltsi liige
1998−2002    Eesti Kvaliteediühingu Lõuna-Eesti sektsiooni juhatuse liige

Juhendatud väitekirjad

Publikatsioonid

Klass
Aasta
Publikatsioon
 
1.1.
2015
1.1.
2015
1.1.
2015
6.3.
2015
3.5.
2014
1.1.
2013
1.2.
2013
3.5.
2013
5.2.
2013
6.2.
2012
1.2.
2011
1.2.
2011
6.2.
2010
1.1.
2009
1.1.
2009
1.2.
2009
1.3.
2009
6.2.
2009
1.1.
2008
1.1.
2007
1.2.
2007
5.2.
2006
6.2.
2004
3.4.
2000
3.4.
1998
6.2.
1998

Riina Soidla

6.02.1951
+372 731 3347
58142456
riina.soidla@emu.ee

Career

Institution and position
2000–...    Estonian University of Life Sciences, Institute of Veterinary Medicine and Animal Sciences, Department of Food Science, Lecturer (1,00)
 
 
Education
1994–...    Estonian Agricultural University, master of engineering in food technology
1969–1974    Estonian Agricultural Academy, meat and meatstuff technology
 
 
R&D related managerial and administrative work
1995−...    Member of Association of Estonian Nutritional Scientists
1998−2002    Estonian Association for Quality, member of the board of South-Estonian section

Supervised dissertations

Publications

Category
Year
Publication
 
1.1.
2015
1.1.
2015
1.1.
2015
6.3.
2015
3.5.
2014
1.1.
2013
1.2.
2013
3.5.
2013
5.2.
2013
6.2.
2012
1.2.
2011
1.2.
2011
6.2.
2010
1.1.
2009
1.1.
2009
1.2.
2009
1.3.
2009
6.2.
2009
1.1.
2008
1.1.
2007
1.2.
2007
5.2.
2006
6.2.
2004
3.4.
2000
3.4.
1998
6.2.
1998
  • Leitud 5 kirjet
ProgrammNumberNimiProjekti algusProjekti lõppVastutav täitjaAsutusRahastamine kokku
MUU8-2/T13004VLTDLihateaduse ja lihatehnoloogia alase kompetentsi arendamine01.01.201331.12.2015Lembit LepasaluEesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond226 000,00 EUR
MUU8-2/T11058VLTDLihaveise liha laagerdamise ja lõikuse rakendusuuring22.02.201131.12.2013Lembit LepasaluEesti Maaülikool; Eesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut79 892,62 EUR
MUU8-2/T10199VLVLMahelambalihast toodete väljatöötamine01.09.201001.12.2010Hannes MootseEesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond5 496,40 EUR
MUU8-2/T10050VLVLMobiilse lihatöötlemise pilootprojekt24.03.201006.08.2010Lembit LepasaluEesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond25 564,66 EUR
MUU8-2/T10071VLVLToiduteaduse terminoloogia komisjoni tegevuse toetamine23.04.201010.01.2011Väino PoikalainenEesti Maaülikool; Eesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut1 917,35 EUR
  • Leitud 26 kirjet
PublikatsioonKlassifikaatorFail
Sannik​, Urmas; Lepasalu, Lembit; Soidla, Riina; Põldvere, Aarne; Saar, Raili; Tänavots, Alo; Poikalainen, Väino (2015). Calculation model for the assessment of animal by-product resources in Estonian meat industry. Agronomy Research, 13 (4), 1053−1063.1.1.
Tänavots, Alo; Põldvere, Aarne; Torp, Janika; Soidla, Riina; Mahla, Tauno; Andreson, Helena; Lepasalu, Lembit (2015). Effect of age on composition and quality of Longissimus thoracis muscle of the moose (Alces alces L.) harvested in Estonia. Agronomy Research, 13 (4), 1131−1142.1.1.
Põldvere, Aarne; Tänavots, Alo; Saar, Raili; Torga, Taavi; Kaart, Tanel; Soidla, Riina; Mahla, Tauno; Andreson, Helena; Lepasalu, Lembit (2015). Effect of imported Duroc boars on meat quality of finishing pigs in Estonia. Agronomy Research, 13 (4), 1040−1052.1.1.
Põldvere, Aarne; Soidla, Riina; Lepasalu, Lembit; Tänavots, Alo (2015). Sigade ristamise mõju sealiha sensoorsetele omadustele. Tõuloomakasvatus, 1, 17−19.6.3.
Anton, Dea; Soidla, Riina; Püssa, Tõnu (2014). Analüüsid tomatiga rikastatud lihatoodetest. Konverentsi "Terve loom ja tervislik toit 2014" kogumik (74−82). Tartu: Eesti Maaülikool.3.5.
Sannik, U.; Reede, T.; Lepasalu, L.; Olt, J.; Karus, A.; Põldvere, A.; Soidla, R.; Veri, K.; Poikalainen, V. (2013). Utilization of animal by-products and waste generated in Estonia. Agronomy Research, 11 (1), 255−260.1.1.
Tänavots, Alo; Põldvere, Aarne; Lepasalu, Lembit; Soidla, Riina (2013). Pikaajalise laagerdamise mõju aberdiini-anguse veisetõu lihakvaliteedile. Agraarteadus, XXIV (2), 86−94.1.2.
Põldvere, Aarne; Lepasalu, Lembit; Soidla, Riina; Tänavots, Alo; Noorkõiv, Katrin; Külvet, Airi; Kutšmei, Nadežda (2013). Laagerdamisaja mõju lihaveiste liha kvaliteedile. Terve loom ja tervislik toit: Terve loom ja tervislik toit 2013, Tartu, 21.-22. märtsil 2013. _EditorsAbbr Ülle Jaakma, Merike Henno , Marko Kass, Hanno Jaakson, Mihkel Jalakas, Toomas Orro, Mati Roasto, Kri. Tartu: Eesti Maaülikool, 70−80.3.5.
Tänavots, A.; Põldvere, A.; Lepasalu, L.; Soidla, R. (2013). Effect of long ageing time on beef quality of Aberdeen Angus. Abstracts of the XVI Baltic Animal Breeders and Genetics Conference: XVI Baltic Animal Breeders and Genetics Conference, 11-12 September 2013, Riga, Latvia. Riga, Latvia, 54−55.5.2.
Soidla, Riina; Mootse, Hannes; Lepasalu, Lembit (2012). Sigade, lammaste, veiste käitlemine tapamajas. 6.2.
Tänavots, Alo; Põldvere, Aarne; Soidla, Riina; Lepasalu, Lembit; Žurbenko, Stanislav (2011). Sigade rümba- ja lihakvaliteeti mõjutavad tegurid. I kuldi tõu ja sigade soo mõju rümba koostisele. Agraarteadus, XXII (1), 45−52.1.2.
Tänavots, Alo; Põldvere, Aarne; Soidla, Riina; Lepasalu, Lembit; Žurbenko, Stanislav (2011). Sigade rümba- ja lihakvaliteeti mõjutavad tegurid. II kuldi tõu, sigade soo ja pH1 mõju liha kvaliteedinäitajatele. Agraarteadus, XXII (1), 53−61.1.2.
Soidla, Riina; Anton, Dea; Lepasalu, Lembit; Veri, Kristiina; Mootse, Hannes (2010). Tapasaadused. Loomsed kõrvalsaadused. Tartu: Halo Kirjastus.6.2.
Püssa, Tõnu; Raudsepp, Piret; Toomik, Peeter; Pällin, Regina; Mäeorg, Uno; Kuusik, Sirje; Soidla, Riina; Rei, Meili (2009). A study of oxidation products of free polyunsaturated fatty acids in mechanically deboned meat. Journal of Food Composition and Analysis, 22 (4), 307−314, 10.1016/j.jfca.2009.01.014.1.1.
Saprõkina, Zinaida; Karus, Avo; Kuusik, Sirje; Tikk, Harald; Järv, Peeter; Soidla, Riina; Lember, Aleksander; Kaldmäe, Helgi; Karus, Virge; Roasto, Mati (2009). Effect of dietary linseed supplements on ω-3 PUFA content and on IGF-1 expression in broiler tissues. Agricultural and Food Science , 18 (1), 35−44.1.1.
Lepasalu, L.; Arney, D.; Soidla, R.; Poikalainen, V. (2009). Organic milk and meat production in Estonia - current situation and perspectives. Agronomy Research, 7, 640−646.1.2.
Põldvere, A.; Lepasalu, L.; Soidla, R.; Kerner, K. (2009). Erinevate uimastamismeetodite mõju sealiha kvaliteedile.. Tõuloomakasvatus, 3, 18−21.1.3.
Soidla, Riina; Anton, Dea; Lepasalu, Lembit; Veri, Kristiina (2009). Tapaloomade vedu ja algtöötlemine. Tartu: Halo Kirjastus.6.2.
Püssa, Tõnu; Pällin, Regina; Raudsepp, Piret; Soidla, Riina; Rei, Meili (2008). Inhibition of lipid oxidation and dynamics of polyphenol content in mechanically deboned meat supplemented with sea buckthorn (Hippophae rhamnoides) berry residues. Food Chemistry, 107 (2), 714−721, 10.1016/j.foodchem.2007.08.090.1.1.
Karus, Avo; Saprõkina, Zinaida; Tikk, Harald; Järv, Peeter; Soidla, Riina; Lember, Aleksander; Kuusik, Sirje; Karus, Virge; Kaldmäe, Helgi; Roasto, Mati; Rei, Meili (2007). Effect of Dietary Linseed on Insulin-Like Growth Factor-1 and Tissue Fat Composition in Quails. Archiv für Geflügelkunde / European Poultry Science, 71 (2), 81−87.1.1.
Pällin, Regina; Püssa, Tõnu; Soidla, Riina; Tsahkna, Anne; Kuusik, Sirje; Rei, Meili (2007). The use of herbal supplements for increasing the healthiness and storage stability of MDCM burgers. Agraarteadus : journal of agricultural science : Akadeemilise Põllumajanduse Seltsi väljaanne, XVIII (1), 25−36.1.2.
Püssa, T; Pällin, R; Rei, M; Raudsepp, P; Soidla, R (2006). Stability of plant polyphenol supplement during cooking and storage of mechanically deboned meat. Proceedings of 52th International Congress of Meat Science and Technology (52th ICoMST) : 52th International Congress of Meat Science and Technology (52th ICoMST), Ireland, Dublin, August 13-18, 2006. Ireland, 108−109.5.2.
Soidla, R.; Elias, P.; Mahla, T. (2004). Toiduainete konserveerimise ja säilitamise alused. . Tartu: Halo Kirjastus.6.2.
Soidla, Riina; Kiis, Alida; Kolk, Aadu. (2000). Heavy metals, pesticides and histamine in meat and fish. In: International Conference "Food 2000" (65−72). Jelgava: Latvia University of Agriculture, Jelgava.3.4.
Rei, M.; Soidla, R.; Mällo, T.; Anso, L. (1998). Slaughter yields and meat quality characteristics of broilers hybro-N produced in Estonia. 44th International Congress of Meat Science and Technology, Spain, Barcelona, Aug 30 - Sept 4, 1998. 266−267.3.4.
  • Leitud 12 kirjet
PealkiriJuhendatavKraadJuhendajaKaitsmise staatusKaitsmise aastaAsutus
Aastatel 1965 – 2011 Eesti Maaülikoolis koostatud lihatehnoloogia eriala lõputööde andmebaas. Tea TuvikenemagistrikraadRiina Soidla; Katrin LaikojaKaitstud2012Eesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond
DJUROKI TÕU MÕJU SEALIHA KVALITEEDILE EESTISŽurbenko, StanislavmagistrikraadAlo Tänavots; Riina Soidla; Aarne PõldvereKaitstud2011Eesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond
Külmutatud liha erinevate sulatamisviiside mõju toodangu väljatulekule suitsulihatoodete tootmiselSigne HaljastemagistrikraadTanel Kaart; Riina SoidlaKaitstud2015Eesti Maaülikool
Lambarümba tükeldamine. Raido SirkmagistrikraadRiina SoidlaKaitstud2010Eesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond
Lihaveiste liha kvaliteet. Tauri Tammmagistrikraad (teaduskraad)Riina Soidla; Aarne PõldvereKaitstud2013Eesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond
Mikroorganismide erinevate gruppide arvukuse muutused veiseliha laagerdamisel.Aljona Šitkova magistrikraad (teaduskraad)Priit Elias; Riina SoidlaKaitstud2012Eesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond
Põhjamaade meetodi ja Fast-testi võrdlev uuring antibakteriaalsete ravimijääkide seiresMartin Minjajevmagistrikraad (teaduskraad)Riina Soidla; Aadu KolkKaitstud1997Eesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut
Suitsugeneraatori suitsu puhastamisel tekkivate jääkainete sisalduse mõju lihatööstuse reoveele ja kanalisatsioonileLeena VeermemagistrikraadAndres Sats; Riina Soidla; Lembit Lepasalu; Sergei JurtšenkoKaitstud2014Eesti Maaülikool
Tapaeelsete tegurite mõju liha kvaliteedile AS Valga lihatööstuses.Kadi KarjusmagistrikraadRiina SoidlaKaitstud2007Eesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond
Tehnoloogiliste protsesside ja säilitamise mõju lämmastikühendite sisaldusele lihavorstidesPaasma, Helimagistrikraad (teaduskraad)Alida Kiis; Riina SoidlaKaitstud2005Eesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, toiduhügieeni osakond
Toiduainete sensoorse analüüsi alusedSiret Dreyersdorffmagistrikraad (teaduskraad)Meili Rei; Riina SoidlaKaitstud2002Eesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut
Verivorsti retsepti ja tehnoloogia väljatöötamine kaubandusketile Maxima Eesti OÜ. Maria ZellmagistrikraadRiina Soidla; Leno MätasKaitstud2009Eesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond