See veebileht kasutab küpsiseid kasutaja sessiooni andmete hoidmiseks. Veebilehe kasutamisega nõustute ETISe kasutustingimustega. Loe rohkem
Olen nõus
3.07.1966
(372) 58050986
inga.sarand@ttu.ee

Teenistuskäik

Töökohad ja ametid
01.09.2018–...   
Tallinna Tehnikaülikool, Loodusteaduskond, Keemia ja biotehnoloogia instituut, dotsent (valitud vanemlektoriks) (1,00)
01.01.2017–31.08.2018   
Tallinna Tehnikaülikool, Loodusteaduskond, Keemia ja biotehnoloogia instituut, Dotsent (0,25)
01.01.2017–31.08.2018   
Tallinna Tehnikaülikool, Loodusteaduskond, Keemia ja biotehnoloogia instituut, Vanemteadur (0,75)
01.09.2010–31.12.2016   
Tallinna Tehnikaülikool, Matemaatika-loodusteaduskond, Geenitehnoloogia instituut, Geenitehnoloogia õppetool, Dotsent (0,25)
01.09.2008–31.12.2016   
Tallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond, Toiduainete instituut, Toidutehnoloogia õppetool, Vanemteadur (0,75)
01.01.2008–31.08.2008   
Tallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond, Toiduainete instituut, Toidutehnoloogia õppetool, Vanemteadur (0,50)
01.01.2008–06.01.2016   
AS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus, Teadur (0,50)
01.01.2003–31.12.2007   
Eesti Biokeskus, Erakorraline vanemteadur (1,00)
01.12.2001–31.12.2002   
University of Helsinki, Geneetika õppetool (1,00)
01.09.2001–10.07.2002   
Tallinna Tehnikaülikool, Biokeemia õppetool (1,00)
01.02.2001–30.11.2001   
Umeå Ülikool, Molekulaarbioloogia õppetool, Järeldoktor (1,00)
01.09.1994–31.01.2001   
Helsingi Ülikool, Üldmikrobioloogia õppetool, Külalisteadur (1,00)
03.11.1992–01.09.2001   
Tallinna Tehnikaülikool, Biokeemia õppetool, Teadur (1,00)
 
 
Haridustee
1998-2000: doktorantuur, Helsinki Ülikool, Üldmikrobioloogia kateeder
1988-1993: aspirantuur, Tartu Ülikool, Geneetika ja Tsütoloogia kateeder;
1983-1988: Leningraadi Ülikool, Bioloogia ja Maauurimise Osakond, Geneetika kateeder;
 
 
Teadusorganisatsiooniline ja -administratiivne tegevus
2021−...   
COST projekti „Promoting Innovation of ferMENTed fOods“ (CA20128) korralduskomitee liige
2019−...   
COST projekti „Sourdomics“ (CA18101) asendusliige
2018−...   
MicrobiomeSupport projekti (H2020, CSA) esindaja Eestis
2013−...   
Retsensent ajakirjadele: Journal of Food Microbiology, International Journal of Food, World Journal of Microbiology and Biotechnology, Preparative Biochemistry and Biotechnology, Food Bioscience, Frontiers in Microbiology.
2006−...   
Eesti Mikrobioloogide Ühenduse liige
2009−2013   
Teadussekretär Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuse teadusnõukogus
 
 
Lisainfo
Õppetegevus:

1. Bioloogilised meetodid toiduainete analüüsil, KTT0220, 2009-2017
Loengud ja laboratoorsed praktikumid magistrantidele.
2. Bakterigeneetika, YTG0080, alates 2010 -
Loengud ja laboratoorsed praktikumid magistrantidele. Alates 2017 on kursus avatud ka rahvusvahelistele tudengitele inglisekeeles.
3. Toidumikrobioloogia, LKT0180, alates 2018-
Loengud ja laboratoorsed praktikumid magistrantidele.
4. Toidu ohutus ja kvaliteet, LKT0030, alates 2019-
Loengud ja laboratoorsed praktikumid magistrantidele (Mikrobioloogilised ohud ja kvaliteet).
5. Magistriseminar, LKT0140, alates 2019-
6. Mikrobioloogia, KTT0290, alates 2014-
Kolmandik kursuse loengutes ja praktikumidest (alates 2018) bakalaureuseõppe tudengitele

Muud tegevused:

1. Eesti Akrediteerimiskeskuse assessor mikrobioloogia alal alates 2019 a.

Kvalifikatsioon

 
 
Teadustöö põhisuunad
ETIS KLASSIFIKAATOR: 1. Bio- ja keskkonnateadused; 1.2. Mikrobioloogia; CERCS KLASSIFIKAATOR: B230 Mikrobioloogia, bakterioloogia, viroloogia, mükoloogia
 
 
Lisainfo
Doktori kraad (PhD) mikrobioloogias
Magistri kraad (MSc) geneetikas
Helsinki Ülikool, 2000
Leningraadi Ülikool, 1988

Lõppenud projektid

Juhendamisel väitekirjad

Juhendatud väitekirjad

Publikatsioonid

Klass
Aasta
Publikatsioon
 
1.1.
2022
1.1.
2020
1.1.
2020
5.1.
2020
1.1.
2017
1.1.
2016
1.1.
2014
1.1.
2013
1.1.
2012
1.1.
2011
1.1.
2011
1.1.
2011
1.1.
2008
1.1.
2008
1.1.
2008
1.1.
2008
1.1.
2008
1.1.
2007
1.1.
2001
1.1.
2000
1.1.
2000
2.3.
2000
1.1.
1999
1.1.
1998
1.1.
1993
17.10.2021
3.07.1966
(372) 58050986
inga.sarand@ttu.ee
Web of Science ResearcherID: AAK-1871-2020

Career

Institutions and positions
01.09.2018–...   
Tallinn University of Technology , School of Science, Department of Chemistry and Biotechnology, Associate Professor (1,00)
01.01.2017–31.08.2018   
Tallinn University of Technology , School of Science, Department of Chemistry and Biotechnology, Associate Professor (0,25)
01.01.2017–31.08.2018   
Tallinn University of Technology , School of Science, Department of Chemistry and Biotechnology, Senior Researcher (0,75)
01.09.2010–31.12.2016   
Tallinn University of Technology , Faculty of Science, Department of Gene Technology, Chair of Gene Technology, Associate Professor (0,25)
01.09.2008–31.12.2016   
Tallinn University of Technology , Faculty of Chemical and Materials Technology, Department of Food Processing, Chair of Food Technology, Senior Researcher (0,75)
01.01.2008–31.08.2008   
Tallinn University of Technology , Faculty of Chemical and Materials Technology, Department of Food Processing, Chair of Food Technology, Senior Researcher (0,50)
01.01.2008–06.01.2016   
Center of Food and Fermentation Technologies, Researcher (0,50)
01.01.2003–31.12.2007   
Estonian Biocentre, Extraordinary Senior Researcher (1,00)
01.12.2001–31.12.2002   
University of Helsinki, Department of Genetics (1,00)
01.09.2001–10.07.2002   
Tallinn University of Technology , Department of Biochemistry (1,00)
01.02.2001–30.11.2001   
Umeå University, Department of Molecular Biology, Post-Doc (1,00)
01.09.1994–31.01.2001   
University of Helsingi, Department of General Microbiology, Visiting Researcher (1,00)
03.11.1992–01.09.2001   
Tallinn University of Technology, Department of Biochemistry, Researcher (1,00)
 
 
Education
1998-2000: Post-graduate student in University of Helsinki, Department of Biosciences, Division of General Microbiology;
1988-1993: Post-graduate student in Tartu University, Department of Genetics and Cytology;
1983-1988, Leningrad State University, Russia, Faculty of Biology and Soil Science, Department of Genetics;
 
 
R&D related managerial and administrative work
2021−...   
COST project „Promoting Innovation of ferMENTed fOods“ (CA20128) Managing Commitee member
2019−...   
COST project „Sourdomics“ (CA18101) substituting member
2018−...   
MicrobiomeSupport project (H2020, CSA) ambassador in Estonia
2013−...   
Referee for journals: Journal of Food Microbiology, International Journal of Food, World Journal of Microbiology and Biotechnology, Preparative Biochemistry and Biotechnology, Food Bioscience, Frontiers in Microbiology.
2006−...   
member of Estonian Society for Microbiology
2009−2013   
Scientific Secretary of Competence Center of Food and Fermentation Technology Scientific Advisory Board
 
 
Additional information
Teaching:

1. Biological methods in food analysis, KTT0220, 2009-2017
Lecture and laboratory course for master students.
2. Genetics of bacteria, YTG0080, 2010- until now
Lecture and laboratory course for master students. Starting from 2017 the course is also opened for international students in English.
3. Food Microbiology, LKT0180, 2018- until now
Lecture and laboratory course for master students.
4. Food Security and Quality, LKT0030, 2019- until now
Lecture and laboratory course for master students (microbial security and quality part).
5. Master students seminars, LKT0140, 2019- until now
6. Microbiology, KTT0290, 2014 - until now
One third of lecture and laboratory (from 2018) course for bachelor level students.


Other activities:

1. Assessor for the Estonian Accreditation Centre.
assessment of microbiological laboratories, 2019- until now.

Qualifications

 
 
Fields of research
ETIS CLASSIFICATION: 1. Biosciences and Environment; 1.2. Microbiology; CERCS CLASSIFICATION: B230 Microbiology, bacteriology, virology, mycology
 
 
Additional information
PhD in microbiology,University of Helsinki, 2000;
MSc in genetics, Leningrad State University, 1988

Projects in progress

Completed projects

Dissertations under supervision

Supervised dissertations

Publications

Category
Year
Publication
 
1.1.
2022
1.1.
2020
1.1.
2020
5.1.
2020
1.1.
2017
1.1.
2016
1.1.
2014
1.1.
2013
1.1.
2012
1.1.
2011
1.1.
2011
1.1.
2011
1.1.
2008
1.1.
2008
1.1.
2008
1.1.
2008
1.1.
2008
1.1.
2007
1.1.
2001
1.1.
2000
1.1.
2000
2.3.
2000
1.1.
1999
1.1.
1998
1.1.
1993

Industrial property

17.10.2021

Otsi projekti

  • {{item.Name}}
Asutus on projekti finantseerija   Asutus on projekti teostaja  
  • {{searchListItem.Name}}
Kõik   Tavaprojektid   Ülemprojektid   Alamprojektid  
Uus Frascati (2015)
Uus ja vana Frascati (otsing uue järgi väljastab ka seotud vanad)
Kõik
Käimasolevad
Lõppenud
Algus
Hajus
Täpne
  • Leitud 20 kirjet
ProgrammLiikNumberNimiProjekti algusProjekti lõppVastutav täitjaAsutusFinantseerijapoolne rahastamine
ETFETF7407Alfaviiruste replikatsioon, interaktsioonid peremeestega ja nende protsesside inhibiitorid01.01.200831.12.2011Andres MeritsTartu Ülikool, Loodus- ja tehnoloogiateaduskond, Tartu Ülikooli Tehnoloogiainstituut; Tartu Ülikool, Loodus- ja tehnoloogiateaduskond, Tartu Ülikooli Tehnoloogiainstituut; Tartu Ülikool, Loodus- ja tehnoloogiateaduskond66 495,46 EUR
2.1.1.Lep19019Hapukurkide kvaliteet25.02.201905.05.2019Katrin LaosTallinna Tehnikaülikool, Loodusteaduskond, Keemia ja biotehnoloogia instituut10 506,50 EUR
3.2.VNF20013Helicobacter pylori mõjutatud soolestiku mikrobioota roll maksahaiguste arengus. Pilootuuring01.04.202031.03.2021Pirjo SpuulTallinna Tehnikaülikool, Loodusteaduskond, Keemia ja biotehnoloogia instituut5 000,00 EUR
1.2.3.4.VFP19012Jätkusuutliku mikrobioomil baseeruva ringbiomajanduse poole01.11.201831.10.2022Inga SarandTallinna Tehnikaülikool, Loodusteaduskond, Keemia ja biotehnoloogia instituut28 750,00 EUR
RITA2LLKAE21013Kaitseväe ajateenijate, reservväelaste ja tegevväelaste välitoitlustuses kasutatavate toidupakkide ja nende parendamise võimaluste uuring23.12.202001.12.2021Tagli PitsiTallinna Tehnikaülikool, Loodusteaduskond, Keemia ja biotehnoloogia instituut37 200,00 EUR
MUUT304 (0140304s98)Keskkonnabiotehnoloogiliste protsesside uurimine01.01.199831.12.2001Raivo ViluTallinna Tehnikaülikool; Tallinna Tehnikaülikool, Matemaatika-loodusteaduskond, Keemiainstituut, Biotehnoloogia õppetool24 286,43 EUR
1.2.3.2Next generation probiotic supplement01.07.201030.06.2012Inga SarandAS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus57 508,00 EUR
ETFETF9417Piimhappebakterite ja pärmide mitmekesisus ja stabiilsus rukkitaigna uuendamisel01.01.201231.12.2015Inga SarandTallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond57 600,00 EUR
SFSF0182566Cs03RNA ja DNA genoomiga viiruste replikatsioonimehhanismide uurimine ja geeniteraapia ning geenvaktsineerimise uute meetodite väljatöötamine C01.01.200331.12.2007Mart UstavEesti Biokeskus259 673,02 EUR
MUUEU27355Rukkileiva tehnoloogilise protsessi mudeli väljatöötamine01.10.200731.03.2009Toomas Paalme; Anna Traksmaa; Urmas SannikAS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus153 293,30 EUR
ETFETF6609Semliki Forest viiruse replikatsioonisüsteemi ning viirus-peremees interaktsioonide uurimine ja kasutamine01.01.200631.12.2007Andres MeritsTartu Ülikool, Bioloogia-geograafiateaduskond23 291,96 EUR
MUUQLK3-CT-2002-02052Semliki Forest viirusel põhineva terapeutilised süsteemid01.11.200231.10.2005Andres MeritsEesti Biokeskus330 239,99 EUR
MUUEU29994Support for Competence Center of Food and Fermentation Technologies01.01.200930.06.2015Raivo Vilu; Toomas Paalme; Urmas SannikAS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus7 028 458,00 EUR
IUTIUT19-27Süsteemibioloogia rakendused toituteaduses ja -tehnoloogias01.01.201431.12.2019Toomas PaalmeTallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond; Tallinna Tehnikaülikool, Loodusteaduskond, Keemia ja biotehnoloogia instituut852 000,00 EUR
RESTARESTA12Toidu säilivusaja pikendamine ning kvaliteedi ja ohutuse tagamine01.07.202030.06.2023Ivar JärvingTallinna Tehnikaülikool, Loodusteaduskond, Keemia ja biotehnoloogia instituut549 720,00 EUR
SFSF0140090s08Toidu süsteemibioloogia ja füüsika01.01.200831.12.2013Toomas PaalmeTallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond705 093,40 EUR
MUUEU27607Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus01.11.200730.06.2008Raivo Vilu; Toomas Paalme; Urmas SannikAS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus657 826,17 EUR
MUUEU28668Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus01.07.200830.06.2009Toomas Paalme; Raivo Vilu; Urmas SannikAS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus903 909,35 EUR
2.1.LEP19091Tootearendusprojekt: UV kiirgusel töötav steriliseerimiskapp11.10.201909.10.2020Toivo TähemaaTallinna Tehnikaülikool, Inseneriteaduskond, Mehaanika ja tööstustehnika instituut 25 500,00 EUR
MUUG3766 (ETF3766)Vee aktiivsuse mikrokalorimeetriline mõõtmine01.01.199931.12.2001Anne MenertTallinna Tehnikaülikool; Tallinna Tehnikaülikool, Matemaatika-loodusteaduskond, Keemiainstituut, Biotehnoloogia õppetool6 391,16 EUR