Andres Sats

23.04.1979
+37258152630
andres.sats@emu.ee

Teenistuskäik

Töökohad ja ametid
01.01.2016–...    Eesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond, Nooremteadur (1,00)
01.01.2015–...    Eesti Toiduainete Tehnoloogia Selts MTÜ, juhatuse liige
01.01.2016–31.08.2016    Eesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond, Spetsialist (1,00)
01.02.2014–31.12.2015    Eesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond, Piimaosakond, Lektor (0,50)
01.09.2013–31.01.2014    Eesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond, Piimaosakond, Piimatehnoloogia lektor (1,00)
01.01.2010–31.08.2015    Tartu Laste Turvakodu, Abikasvataja (0,50)
01.06.2009–31.08.2009    Tubri Kitsekasvatustalu, tehnoloog (1,00)
01.01.2005–31.12.2008    OÜ Valge Maja Ehitus, ehitusspetsialist/projektijuht (1,00)
01.11.2003–31.12.2003    Kerry Foods Ltd (Iirimaa), linnulihatööstuse liinioperaator (1,00)
01.07.2003–31.08.2003    AS Kehtna Rey Lihatööstus, tehnoloog/meister (1,00)
04.01.1999–04.01.2000    Jõhvi Üksik Päästekompanii, jaoülem/vanemkeemik (1,00)
01.01.1997–31.12.1998    AS Tartu REV, üldehitaja/fassaadide soojustaja-viimistleja (1,00)
 
 
Haridustee
01.09.2014–...    Eesti Maaülikool, doktoriõpe
2010–2012    Eesti Maaülikool, tehnikamagister piimatehnoloogia erialal
2001–2010    Eesti Maaülikool, bakalaureus toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia erialal
1986–1997    Tartu Raatuse Gümnaasium
 
 
Teenistuskäigu lisainfo
Toidu analüütika alane kursus "Advanced Food Analysis", 26.01-30.01.2015 Wageningen, Holland;
Piimanduse alane kursus "Milk Composition – Functional Genomics and Health Aspects", 24–25 november 2016, Lund, Rootsi ;

Publikatsioonid

Klass
Aasta
Publikatsioon
 
1.1.
2016
1.1.
2015
3.5.
2015
3.5.
2015
3.5.
2015
3.5.
2015
1.1.
2014
1.1.
2014
1.1.
2014
1.1.
2014
1.1.
2014
3.5.
2014
6.3.
2014
3.5.
2013
3.5.
2011

Andres Sats

23.04.1979
+37258152630
andres.sats@emu.ee

Career

Institution and position
01.01.2016–...    Estonian University of Life Sciences, Institute of Veterinary Medicine and Animal Sciences, Department of Food Science, Junior Researcher (1,00)
01.01.2015–...    Estonian Food Technology Society NGO, member of board
01.01.2016–31.08.2016    Estonian University of Life Sciences, Institute of Veterinary Medicine and Animal Sciences, Department of Food Science, Technical staff (1,00)
01.02.2014–31.12.2015    Estonian University of Life Sciences, Institute of Veterinary Medicine and Animal Sciences, Department of Food Science, Chair of Dairy Technology, Lecturer (0,50)
01.09.2013–31.01.2014    Estonian University of Life Sciences, Institute of Veterinary Medicine and Animal Sciences, Department of Food Science, Chair of Dairy Technology, Lecturer of Dairy Technology (1,00)
01.01.2010–31.08.2015    Tartu Children's Shelter, Assistent educator (0,50)
01.06.2009–31.08.2009    Tubri goat breeding farm, technologist (1,00)
01.01.2005–31.12.2008    OÜ Valge Maja Ehitus, OÜ Valge Maja Ehitus, Specialist/Project Manager (1,00)
01.11.2003–31.12.2003    Kerry Foods Ltd (Ireland), Line operator in poultry industry (1,00)
01.07.2003–31.08.2003    AS Kehtna Rey Meat Industry, Technologist/foreman (1,00)
04.01.1999–04.01.2000    Jõhvi Üksik Päästekompanii, the squad leader/senior chemist (1,00)
01.01.1997–31.12.1998    AS Tartu REV, General builder/building insulation-finishing (1,00)
 
 
Education
01.09.2014–...    Estonian University of Life Sciences, PhD study
2010–2012    Estonian University of Life Sciences, Master of Engineering in dairy technology
2001–2010    Estonian University of Life Sciences, Bachelor in Food Science and Food Technology
1986–1997    Raatuse Gymnasium in Tartu
 
 
Additional career information
5th Edition VLAG Course "Advanced Food Analysis", Wageningen, The Netherlands 26-30 January 2015;
PhD course "Milk Composition – Functional Genomics and Health Aspects", 24–25 November 2016 Lund, Swedwen
;

Publications

Category
Year
Publication
 
1.1.
2016
1.1.
2015
3.5.
2015
3.5.
2015
3.5.
2015
3.5.
2015
1.1.
2014
1.1.
2014
1.1.
2014
1.1.
2014
1.1.
2014
3.5.
2014
6.3.
2014
3.5.
2013
3.5.
2011
  • Leitud 3 kirjet
ProgrammNumberNimiProjekti algusProjekti lõppVastutav täitjaAsutusRahastamine kokku
MUU8L160112VLTDKasemahla kontsentraadi (8-12%) uuring01.05.201631.08.2017Hannes MootseEesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond26 440,00 EUR
MUU8-2/T15035VLTD (EU48716)Kasemahla kontsentreerimisel tekkiva permeaatvee uuring09.03.201523.05.2015Lembit LepasaluEesti Maaülikool; Eesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond5 000,00 EUR
MUU8-2/T12206VLTDTehnoloogilised lahendused farmis tekkiva praakpiima väärindamiseks ja võimalused praakpiima osakaalu vähendamiseks01.10.201220.12.2014Lembit LepasaluEesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond122 860,00 EUR
  • Leitud 16 kirjet
PublikatsioonKlassifikaatorFail
Yurchenko, S.; Sats, A.; Poikalainen, V.; Karus, A. (2016). Method for determination of fatty acids in bovine colostrum using GC-FID. Food Chemistry, 212, 117−122, 10.1016/j.foodchem.2016.05.103.1.1.
Tatar, Vilma; Mootse, Hannes; Sats, Andres; Mahla, Tauno; Kaart, Tanel; Poikalainen, Väino (2015). Evaluation of size distribution of fat globules and fat and protein content in Estonian Goat milk. Agronomy Research, 13 (4), 1112−1119.1.1.
Sats, A.; Mootse, H.; Lepasalu, L.; Poikalainen, V. (2015). Delvotest T kasutamine piima antibiootikumide jääkide kvantitatiivseks hindamiseks. Tegu-2015. 55 aastat toiduainete tehnoloogia alast tegevust Eesti Maaülikoolis. _EditorsAbbr Poikalainen, Väino. Tartu: Eesti Toiduainete Tehnoloogia Selts, 123−129.3.5.
Sats, A.; Mootse, H.; Pajumägi, S.; Pisponen, A.; Tatar, V.; Poikalainen, V. (2015). DLS meetodi kasutamine ternespiima vadaku osakeste suurusjaotuse määramiseks. Tegu-2015. 55 aastat toiduainete tehnoloogia alast tegevust Eesti Maaülikoolis. _EditorsAbbr Poikalainen, Väino. Tartu: Eesti Toiduainete Tehnoloogia Selts, 117−122.3.5.
Mootse, H.; Pajumägi, S.; Sats, A.; Tatar, V.; Poikalainen, V. (2015). Kaseiini mitsellide suurusjaotus eesti holsteini tõugu lehmade piimas. Tegu-2015. 55 aastat toiduainete tehnoloogia alast tegevust Eesti Maaülikoolis. _EditorsAbbr Poikalainen, Väino. Tartu: Tartu: Eesti Toiduainete Tehnoloogia Selts, 109−116.3.5.
Tatar, V.; Meitern, M.; Mootse, H.; Sats, A.; Mahla, T.; Kaart, T.; Poikalainen, V. (2015). Rasva- ja valgusisaldus ning rasvakuulikeste suurusjaotus. Tegu-2015. 55 aastat toiduainete tehnoloogia alast tegevust Eesti Maaülikoolis. Toim. Poikalainen, Väino. Tartu: Eesti Toiduainete Tehnoloogia Selts, 99−107.3.5.
Poikalainen, V.; Sats, A.; Mootse, H.; Pajumägi, S.; Tatar, V.; Lepasalu, L. (2015). Toiduainete tehnoloogia alusprotsesside labor ja selle kasutamine. Tegu-2015. 55 aastat toiduainete tehnoloogia alast tegevust Eesti Maaülikoolis. _EditorsAbbr Poikalainen, Väino. Tartu: Eesti Toiduainete Tehnoloogia Selts, 43−50.3.5.
Põldvere, A.; Lepasalu, L.; Tänavots, A.; Olt, J.; Sannik, U.; Sats, A.; Saar, R.; Martinson, R.; Poikalainen, V. (2014). An alternative method for meat shear energy estimation during ageing. Agronomy Research, 12 (3), 793−800.1.1.
Pisponen, Anna; Pajumägi, Sirje; Mootse, Hannes; Sats, Andres; Poikalainen, Väino; Karus, Avo (2014). Effect of cooling rates and low crystallization temperatures on morphology of lactose crystals obtained from Ricotta cheese whey. Agronomy Research, 12 (3), 787−792.1.1.
Sats, Andres; Mootse, Hannes; Pajumägi, Sirje; Pisponen, Anna; Tatar, Vilma; Poikalainen, Väino (2014). Estimation of Particle Size Distribution in Bovine Colostrum Whey by Dynamic Light Scattering (DLS) Method. Agronomy Research, 12 (3), 801−806.1.1.
Mootse, Hannes; Pisponen, Anna; Pajumägi, Sirje; Polikarpus, Annemari; Tatar, Vilma; Sats, Andres; Poikalainen, Väino (2014). Investigation of Casein Micelle Particle Size Distribution in Raw Milk of Estonian Holstein Dairy Cows. Agronomy Research, 12 (3), 753−758.1.1.
Sats, Andres; Mootse, Hannes; Lepasalu, Lembit; Poikalainen, Väino (2014). Use of Delvotest T for Quantitative Estimation of beta-lactam Antibiotic Residues in Waste Milk and for Evaluation of Thermal Treatment Efficiency - a Methodical Pilot Study. Agronomy Research, 12 (3), 807−812.1.1.
Põldvere, A.; Lepasalu, L.; Tänavots, A.; Olt, J.; Sannik, U.; Sats, A.; Saar, R.; Martinson, R.; Poikalainen, V. (2014). Laagerdatud liheveise lõikeenergia määramine gravitatsioonilisel impulssmeetodil. Lihafoorum 2014: Lihafoorum 2014, Tartu. Põllumajandus-Kaubanduskoda,Tallinn: Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda, 29−32.3.5.
Lepasalu, L.; Pisponen, A.; Poikalainen, V.; Sats, A. (2014). Березовый сок как ресурс для пищевых предприятий. Индустрия напитков, 4, 52−56.6.3.
Sats, Andres; Mootse, Hannes; Poikalainen, Väino (2013). Ternespiima vadaku osakeste suurusjaotuse uurimine DLS-meetodil. Ülle Jaakma (_EditorsAbbr). Terve loom ja Tervislik toit (81−88). Tartu: Eesti Maaülikool.3.5.
Sats, Andres; Mey, Tea; Mootse, Hannes; Lepasalu, Lembit; Poikalainen, Väino (2011). Ternespiima väärindamise perspektiivsed tehnoloogiad. Piimafoorum (45−46). Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda.3.5.
  • Leitud 1 kirjet
TüüpPrioriteedi numberPrioriteedi kuupäevPrioriteedi klassifikaatorPealkiriAutoridFailAsutused
Patentne leiutisP20140001123.04.2014Rahvusvaheline (IPC)Gravitatsiooniline impulssmeetod ja seade lõikeenergia määramiseksVäino Poikalainen; Lembit Lepasalu; Urmas Sannik; Jüri Olt; Aarne Põldvere; Riho Martinson; Alo Tänavots; Hannes Mootse; Andres SatsEesti Maaülikool