Sirje Pajumägi

18.11.1983
55630923
sirje.pajumagi@emu.ee

Teenistuskäik

Töökohad ja ametid
2014–...    Eesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond, Spetsialist (1,00)
2011–2014    Eesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond, spetsialist (0,50)
01.01.2008–31.12.2008    Valio AS Võru Juustutehas
01.01.2007–31.12.2007    Rakvere Piima AS Annikvere juustujaoskond
01.01.2006–31.12.2006    Liivimaa Pagar AS
01.01.2005–31.12.2005    Rakvere Piima AS Annikvere juustujaoskond
01.01.2004–31.12.2004    Rakvere Piima AS Annikvere juustujaoskond
 
 
Haridustee
2008–2010    Eesti Maaülikool, tehnikateaduse magistrikraad, piimatehnoloogia
2005–2008    Eesti Maaülikool, bakalaureusekraad , loomakasvatussaaduste tootmine
2003–2005    Õisu Toiduainetetööstuse Kool (Õisu TTK), piimatehnoloogia
1991–2005    Rakke Gümnaasium

Kvalifikatsioon

Publikatsioonid

Klass
Aasta
Publikatsioon
 
1.1.
2014
1.1.
2014
1.1.
2014
1.1.
2013
1.3.
2012
3.5.
2012
6.4.
2012
3.5.
2011
3.5.
2010
3.5.
2010

Sirje Pajumägi

18.11.1983
55630923
sirje.pajumagi@emu.ee

Career

Education
2008–2010    Estonian University of Life Scienses, M.Sc., dairy technology
2005–2008    Estonian University of Life Scienses, BSc,
2003–2005    Õisu School of Food Technology (Õisu TTK), dairy technology
1991–2005    Rakke Gymnasium

Publications

Category
Year
Publication
 
1.3.
2012
3.5.
2012
3.5.
2011
3.5.
2010
3.5.
2010
  • Leitud 5 kirjet
ProgrammNumberNimiProjekti algusProjekti lõppVastutav täitjaAsutusRahastamine kokku
MUU8L160172PKPAKehalise koormuse ja treeningute järgseks taastusperioodiks ning tavatoidu täiendamiseks mõeldud kõrge valgusisaldusega ja vitamiinidega rikastatud toidulisandi retseptuuri väljaarendamine01.10.201601.04.2017Uko BleiveEesti Maaülikool, põllumajandus- ja keskkonnainstituut, Polli aiandusuuringute keskus; Eesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut3 380,00 EUR
MUUP170063VLTDPagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia ning toidu rakendusliku mikrobioloogia alase kompetentsi arendamine01.03.201731.12.2018Ivi JõuduEesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut42 000,00 EUR
MUU8L160134VLTDUuring oomega-3 ja oomega-6 rasvhapete sisalduse kontsentreerimiseks või eraldamiseks taimsetes(t) õlides(t)17.06.201615.10.2016Hannes MootseEesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond4 900,00 EUR
MUU8-2/T14002VLTDMMUuring toidulisandite väljatöötamiseks15.12.201301.03.2014Hannes MootseEesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond3 000,00 EUR
MUU8L160189PKPA (EU50768)Õunviljaliste puuviljade mahla bioaktiivsete näitajate hindamine uute toodete väljatöötamise eesmärgil15.09.201628.02.2017Kristine VolensEesti Maaülikool, põllumajandus- ja keskkonnainstituut, Polli aiandusuuringute keskus5 000,00 EUR
  • Leitud 14 kirjet
PublikatsioonKlassifikaatorFail
Sats, A.; Mootse, H.; Pajumägi, S.; Pisponen, A.; Tatar, V.; Poikalainen, V. (2015). DLS meetodi kasutamine ternespiima vadaku osakeste suurusjaotuse määramiseks. Tegu-2015. 55 aastat toiduainete tehnoloogia alast tegevust Eesti Maaülikoolis. _EditorsAbbr Poikalainen, Väino. Tartu: Eesti Toiduainete Tehnoloogia Selts, 117−122.3.5.
Mootse, H.; Pajumägi, S.; Sats, A.; Tatar, V.; Poikalainen, V. (2015). Kaseiini mitsellide suurusjaotus eesti holsteini tõugu lehmade piimas. Tegu-2015. 55 aastat toiduainete tehnoloogia alast tegevust Eesti Maaülikoolis. _EditorsAbbr Poikalainen, Väino. Tartu: Tartu: Eesti Toiduainete Tehnoloogia Selts, 109−116.3.5.
Poikalainen, V.; Sats, A.; Mootse, H.; Pajumägi, S.; Tatar, V.; Lepasalu, L. (2015). Toiduainete tehnoloogia alusprotsesside labor ja selle kasutamine. Tegu-2015. 55 aastat toiduainete tehnoloogia alast tegevust Eesti Maaülikoolis. _EditorsAbbr Poikalainen, Väino. Tartu: Eesti Toiduainete Tehnoloogia Selts, 43−50.3.5.
Pisponen, Anna; Pajumägi, Sirje; Mootse, Hannes; Sats, Andres; Poikalainen, Väino; Karus, Avo (2014). Effect of cooling rates and low crystallization temperatures on morphology of lactose crystals obtained from Ricotta cheese whey. Agronomy Research, 12 (3), 787−792.1.1.
Sats, Andres; Mootse, Hannes; Pajumägi, Sirje; Pisponen, Anna; Tatar, Vilma; Poikalainen, Väino (2014). Estimation of Particle Size Distribution in Bovine Colostrum Whey by Dynamic Light Scattering (DLS) Method. Agronomy Research, 12 (3), 801−806.1.1.
Mootse, Hannes; Pisponen, Anna; Pajumägi, Sirje; Polikarpus, Annemari; Tatar, Vilma; Sats, Andres; Poikalainen, Väino (2014). Investigation of Casein Micelle Particle Size Distribution in Raw Milk of Estonian Holstein Dairy Cows. Agronomy Research, 12 (3), 753−758.1.1.
Pisponen, Anna; Pajumägi, Sirje; Mootse, Hannes; Karus, Avo; Poikalainen, Väino (2013). The lactose from Ricotta cheese whey: the effect of pH and concentration on size and morphology of lactose crystals. Dairy Science and Technology, 1−10, 10.1007/s13594-013-0120-y.1.1.
Писпонен, А.; Паюмяги, С.; Моотсе, Х.; Карус, А.; Пойкалайнен, В. (2013). Измерение размеров частиц в водном растворе лактозы методом динамического светорассеяния. VI Международная научно-техническая конференция «Низко-температурные и пищевые технологии в XXI веке» (13–15 ноября 2013 г.): Материалы конференции: VI Международная научно-техническая конференция «Низко-температурные и пищевые технологии в XXI веке» Cанкт-Петербург 2013. Cанкт-Петербург: НИУ ИТМО; ИХиБТ, 466−468.3.2.
Pajumägi, S.; Pisponen, A.; Mootse, H.; Poikalainen, V (2012). Influence of thermal processing on fat crystallization in Ricotta cheese. CHEMINĖ TECHNOLOGIJA, 3 (61), 42−45, 10.5755/j01.ct.61.3.2713.1.3.
Mootse, Hannes; Pisponen, Anna; Poikalainen, Väino; Pajumägi, Sirje. (2012). Piima mikrostruktuurist. Ülle Jaakma (_EditorsAbbr). Terve loom ja tervislik toit (63−74). Tartu: Eesti Maaülikool.3.5.
Pajumägi, Sirje; Laikoja, Katrin; Elias, Andres; Lepasalu, Lembit; Tatar, Vilma; Polikarpus, Annemari; Mootse, Hannes; Pisponen, Anna; Poikalainen, Väino; Sillamaa, Kaili; Ader, Eve; Vetemaa, Airi; Tõlgo, Riina (2012). „Abiks mahepõllumajandussaaduste väikekäitlejatele” II osa (piim). 6.4.
Denissova, Anna; Pajumägi, Sirje; Mootse, Hannes;Poikalainen, Väino (2011). Analüsaatorid mikrostruktuuri ja reoloogiliste omaduste uurimiseks. Ülle Jaakma (_EditorsAbbr). Tarve loom ja tervislik toit (74−79). Tartu: Eesti Maaülikool.3.5.
Pajumägi, Sirje; Denissova, Anna; Poikalainen, Väino; Mootse, Hannes (2010). Sulatusprotsessi mõju rasva kristallisatsioonile Ricotta töötlemisel. Poikalainen Väino (_EditorsAbbr). Lpt-50. Juubelikonverents "50 aastat liha- ja piimatehnoloogi alast õpet Eesti Maaülikoolis" (67−75). Tartu: Eesti Maaülikooli Toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond.3.5.
Denssova, Anna; Pajumägi, Sirje; Mootse, Hannes; Poikalainen, Väino (2010). Temperatuuri, kontsentratsiooni ja pH mõju laktoosikristallide mikrostruktuurile nende kristalliseerimisel Ricotta vadakust. Poikalainen, Väino (_EditorsAbbr). LPT-50. Juubelikonverents "50 aastat liha- ja piimatehnoloogia alast õpet Eesti Maaülikoolis" (77−84). Tartu: Eesti Maaülikool, Toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond.3.5.