Katrin Laikoja

31.10.1968
+3725215846
katrin.laikoja@emu.ee

Teenistuskäik

Töökohad ja ametid
01.09.2010–...    Eesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, toiduhügieeni osakond, Lektor (0,40)
01.09.2010–...    Eesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond, Lektor (0,60)
01.01.2006–31.12.2008    AS Wõro Kommerts, kvaliteedijuht
01.09.2004–01.01.2006    Eesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond, Lektor (1,00)
01.09.2000–31.08.2004    Eesti Maaülikool, Lektor (1,00)
01.09.1999–31.08.2000    Eesti Maaülikool, Assistent (1,00)
10.07.1992–31.08.1997    Õisu Põllumajandustehnikum, Õpetaja (1,00)
01.09.1986–31.08.1987    Võru Piimatoodete Kombinaat, Dieettoodete- ja juuretise valmistaja (1,00)
 
 
Haridustee
1987–1992    Eesti Põllumajandusülikool
1975–1986    Fr. R. Kreutzwaldi nim. Võru I Keskkool
 
 
Teadusorganisatsiooniline ja -administratiivne tegevus
2016−...    Eesti Akadeemiliste Naiste Ühingu liige
 
 
Teenistuskäigu lisainfo
Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi iga-aastase konverentsi "Terve loom ja tervislik toit" korraldustoimkonna liige aastast 2013;
01.09.2008–31.08.2010 Lapsepuhkus ;

Kvalifikatsioon

 
 
Teaduspreemiad ja tunnustused
2012, Katrin Laikoja, Eesti Maaülikooli Aasta Täienduskoolitaja
2011, Katrin Laikoja, Eesti Maaülikooli Aasta Täienduskoolitaja
 
 
Lisainfo
Õppetöö:
VL.0421 Toiduohutus (4 EAP),
VL.0738 Toidu seadusandluse alused (4 EAP)
VL.1172 Toidu tooteahel 4. osa (4 EAP 13 EAPst)
Täispiimatoodete tehnoloogia ja Võitehnoloogia kursustes
• VL.0252 Piimatoodete tehnoloogia (14 EAP) osana,
• VL.0653 Piimatoodete tehnoloogia üldkursus (3 EAP)
VL.1159 Toiduga seonduvad müüdid ja tegelikkus (3 EAP) kaasõppejõud,
Osa VL. 1117 Uurimistöö piimatehnoloogias (6 EAP)
Osa VL. 1121 Probleemõpe piima- ja piimatoodete tehnoloogias (4 EAP)
Osa VL. 1119 Kursuseprojekt piimatehnoloogias (4 EAP)
„Õpiobjektid (2012) „Piima mehaaniline töötlemine“, „Toidukäitleja isiklik hügieen“

Juhendatud väitekirjad

Publikatsioonid

Klass
Aasta
Publikatsioon
 
3.5.
2017
1.1.
2016
3.5.
2014
6.3.
2014
1.1.
2013
3.5.
2013
6.2.
2013
3.5.
2012
6.4.
2012
3.5.
2011
6.2.
2011
3.4.
2005
1.3.
2003
4.2.
2002
6.2.
2001
6.2.
2001
6.2.
2001

Katrin Laikoja

31.10.1968
+3725215846
katrin.laikoja@emu.ee

Career

Institution and occupation
01.09.2010–...    Estonian University of Life Sciences, Institute of Veterinary Medicine and Animal Sciences, Department of Food Hygiene and Control, Lecturer (0,40)
01.09.2010–...    Estonian University of Life Sciences, Institute of Veterinary Medicine and Animal Sciences, Department of Food Science, Lecturer (0,60)
01.01.2006–31.12.2008    AS Wõro Kommerts, Quality Manager
01.09.2004–01.01.2006    Estonian University of Life Sciences, Institute of Veterinary Medicine and Animal Sciences, Department of Food Science, Lecturer (1,00)
01.09.2000–31.08.2004    Estonian University of Life Sciences, Lecturer (1,00)
01.09.1999–31.08.2000    Estonian University of Life Sciences, Assistant (1,00)
10.07.1992–31.08.1997    Õisu Technical College, Teacher (1,00)
01.09.1986–31.08.1987    Võru Dairy Plant, Master of fermented milk products and starter cultures (1,00)
 
 
Education
1987–1992    Estonian University of Agriculture
1975–1986    Võru Fr. R. Kreutzwald Secondary School No 1
 
 
R&D related managerial and administrative work
2016−...    Member of Estonian Association of University Women
 
 
Additional career information
Member on organizing committee of the annual scientific conference "Healty Animal, Healthy Food", since 2013, Institute of Veterinary Medicine and Animal Science (Estonian University of Life Science);
01.09.2008–31.08.2010 Maternity leave;

Qualifications

 
 
Honours & awards
2012, Katrin Laikoja, Lifelong Learning Trainer of the Year of the Estonian University of Life Sciences
2011, Katrin Laikoja, Lifelong Learning Trainer of the Year of the Estonian University of Life Sciences
 
 
Additional information

Supervised dissertations

Publications

Category
Year
Publication
 
3.5.
2017
1.1.
2016
3.5.
2014
6.3.
2014
1.1.
2013
3.5.
2013
6.2.
2013
3.5.
2012
6.4.
2012
3.5.
2011
6.2.
2011
3.4.
2005
1.3.
2003
4.2.
2002
6.2.
2001
6.2.
2001
6.2.
2001
  • Leitud 7 kirjet
ProgrammNumberNimiProjekti algusProjekti lõppVastutav täitjaAsutusRahastamine kokku
ETFETF5741Haiguste kliiniliste tunnuste automaatregistreerimise ja -töötluse võimaluste uurimine lüpsilehmade vabapidamisel - jäseme- ja hingamiselundite näitel01.01.200431.12.2007Väino PoikalainenEesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut37 564,71 EUR
1.1.7.F170013VLVVKonverentsi "Terve loom ja tervislik toit 2017" korraldamine06.01.201705.01.2019Riho GrossEesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut15 120,00 EUR
MUU8-2/T12150VLBSKonverentsi "Terve loom ja tervislik toit" korraldamine ja konverentsikogumiku väljaandmine15.08.201214.08.2014Ülle JaakmaEesti Maaülikool; Eesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut9 540,00 EUR
MUU8-2/T14037VLVVKonverentsi "Terve loom ja tervislik toit" korraldamine ja konverentsikogumiku väljaandmine19.07.201318.07.2015Riho GrossEesti Maaülikool; Eesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut9 540,00 EUR
1.1.7.F170014VLVVKonverentsi ettekannete ja postrite kogumik "Terve loom ja tervislik toit 2017“06.01.201705.01.2019Riho GrossEesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut3 591,60 EUR
MUU8-2/T13091VLTOToorpiima ohutuse alane pilootuuring Eestis13.06.201310.12.2013Piret KalmusEesti Maaülikool; Eesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut9 907,17 EUR
MUU8-2/T0125LALT04 (2004-HU-04-B-PP-170001)WELFOOD - Kvaliteedi kindlustamise edendamine, loomade heaolu, keskkonna ja toidu kvaliteedi õpingutes E-õppe kaudu01.11.200431.10.2006Jaan PraksEesti Maaülikool; Eesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut54 727,99 EUR
  • Leitud 17 kirjet
PublikatsioonKlassifikaatorFail
Jõudu, Ivi; Teder, Liis; Laikoja, Katrin (2017). Soolatud ja soolamata rõõsakoorevõi kvaliteedi hindamine. Marko Kass (Toim.). Terve loom ja tervislik toit 2017 (39−46). Tartu: Ecoprint.3.5.
Anton, D.; Raudsepp, P.; Roasto, M.; Meremäe, K.; Kuusik, S.; Toomik, P.; Elias, P.; Laikoja, K.; Kaart, T.; Lepiku, M.; Püssa, T. (2016). Comparative study of microbiological, chemical and sensory properties of kefirs produced in Estonia, Latvia and Lithuania. Journal of Dairy Research , 83 (1), 89−95.10.1017/S0022029915000710.1.1.
Laikoja, Katrin (2014). Uurimistöö ja tootearenduse suundadest võitehnoloogias. Konverentsi "Terve loom ja tervislik toit" kogumik (98−108).. Tartu: Eesti Maaülikool.3.5.
Laikoja, Katrin (2014). Teaduslik kollokvium „HACCP – The Road Ahead“ Soomes Majvikis. Eesti Loomaarstlik Ringvaade, 2, 21−23.6.3.
Raudsepp, Piret; Anton, Dea; Roasto, Mati; Meremäe, Kadrin; Pedastsaar, Priit; Mäesaar, Mihkel; Raal, Ain; Laikoja, Katrin; Püssa, Tõnu (2013). The antioxidative and antimicrobial properties of the blue honeysuckle (Lonicera caerulea L.), Siberian rhubarb (Rheum rhaponticum L.) and some other plants, compared to ascorbic acid and sodium nitrite. Food Control, 31, 129−135.10.1016/j.foodcont.2012.10.007.1.1.
Anton, Dea; Roasto, Mati; Meremäe, Kadrin; Kuusik, Sirje; Raudsepp, Piret; Laikoja, Katrin; Elias, Priit; Püssa, Tõnu (2013). Keefir, Kefirs, Kefyras, Kефир ehk keefirist Balti riikide turul. Terve Loom ja Tervislik Toit (89−103).. Eesti Maaülikool.3.5.
Laikoja, Katrin; Vetemaa, Airi; Viir, Marje; Assi, Krista; Rajasalu, Piret; Tamm, Ilmar; Tupits, Ilme; Tamm, Ülle; Koppel, Reine; Ingver, Anne; Narits, Lea; Pärn, Ellen (2013). Abiks põllumajandussaaduste väikekäitlejale III osa. Tera- ja kaunviljade ning õlikultuuride töötlemine. Põllumajandusministeerium.6.2.
Laikoja, Katrin; Elias, Priit; Püssa, Tõnu; Elias, Andres (2012). XXI sajandil vanast heast keefirist. Tervislik toit: Terve loom ja tervislik toit 2012, Tartu, 29-30.03.2012. 20−26.3.5.
Pajumägi, Sirje; Laikoja, Katrin; Elias, Andres; Lepasalu, Lembit; Tatar, Vilma; Polikarpus, Annemari; Mootse, Hannes; Pisponen, Anna; Poikalainen, Väino; Sillamaa, Kaili; Ader, Eve; Vetemaa, Airi; Tõlgo, Riina (2012). „Abiks mahepõllumajandussaaduste väikekäitlejatele” II osa (piim). 6.4.
Laikoja, Katrin; Elias, Priit; Püssa, Tõnu; Elias, Andres (2011). Keefir teadlaste pilgu läbi. Piimafoorum-2011. Ettekannete kogumik: Piimafoorum-2011, Paide, 29.11.2011. 41−44.3.5.
Laikoja, Katrin (2011). Enesekontrolli- ja HACCP süsteemist lihakäitlemisettevõttes. Abiks mahepõllumajandussaaduste väikekäitlejale, II osa Liha töötlemine (159−169).. Eesti Vabariigi Põllumajandusministeerium.6.2.
Poikalainen, Väino; Veermäe, Imbi; Praks, Jaan; Aland, Andres; Kokin, Eugen; Laikoja, Katrin; Ahokas, Jukka; Hautala, Mikko (2005). Possibilities of automatic assessment of cows’ welfare 2005. Animals and Environment, I: XIIth International Congress on Animal Hygiene ISAH 2005, Warsaw, Poland, 4-8 September 2005. Ed. A. Krynski; R. Wrzesien. Warsaw, Poland: BEL Studio Sp. z o.o, 180−183.3.4.
Juhkam, Kadrin; Elias, Priit; Laikoja, Katrin (2003). Probiootikumide sisaldus Eesti piimatoodetes. Agraarteadus, XIV (4), 209−213.1.3.
Pärn, J.; Laikoja, K.; Soosaar, P.; Kovaljova, L.; Veskus, T. (koostajad) (2002). HACCP : käsiraamat toidukäitlejale. Tallinn: Põllumajandusministeerium.4.2.
Laikoja, Katrin (2001). Hapupiimatoodete tehnoloogia. Arvi Olkonen (Toim.). Piimanduse käsiraamat (293−310).. Eesti Põllumajandusülikool.6.2.
Laikoja, Katrin (2001). Joogipiima ja rõõsa koore tehnoloogia. Arvi Olkonen (Toim.). Piimanduse käsiraamat (279−292).. Tartu: Eesti Põllumajandusülikool.6.2.
Laikoja, Katrin (2001). Piima mehaaniline ja kuumtöötlemine. Arvi Olkonen (Toim.). Piimanduse käsiraamat (258−277).. Tartu: Eesti Põllumajandusülikool.6.2.
  • Leitud 8 kirjet
PealkiriJuhendatavKraadJuhendajaKaitsmise staatusKaitsmise aastaAsutus
Aastatel 1965 – 2011 Eesti Maaülikoolis koostatud lihatehnoloogia eriala lõputööde andmebaas. Tea TuvikenemagistrikraadRiina Soidla; Katrin LaikojaKaitstud2012Eesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond
Linaseemneõliga rasvasegu tehnoloogia väljatöötamine ja omaduste hindamineAleksandra KlokovamagistrikraadKatrin Laikoja; Vilma TatarKaitstud2015Eesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond
Optimization of technological parameters for white brine cheese made from unconcentrated and UF milk, evaluation ot its rheological and sensory propertiesJana Tereshenko-ArstmagistrikraadKatrin LaikojaKaitstud2012Eesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut
Piimatehnoloogia-alaste lõputööde andmebaasMaria GolovnjamagistrikraadVäino Poikalainen; Katrin LaikojaKaitstud2011Eesti Maaülikool
Piimavalku sisaldava lisandi Anisomiin WE kasutamine keedu- ja suitsuvorstidesKaja Tikkmagistrikraad (teaduskraad)Meili Rei; Katrin LaikojaKaitstud2003Eesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut
Prebiootiliste lisandite mõju Lactobacillus acidophilus'e ja Bifidobacterium spp. arvukusele ning elujõulisusele probiootilistes piimatoodetesKadrin Juhkammagistrikraad (teaduskraad)Katrin Laikoja; Priit EliasKaitstud2005Eesti Maaülikool
Soolatud ja soolamata rõõsakoorevõi kvaliteedi hindamine erinevate säilitusrežiimide korral.Liis TedermagistrikraadKatrin Laikoja; Ivi JõuduKaitstud2016Eesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond
Tartu kaubandusvõrgus müüdavate sulatatud juustude mikrobioloogiline uuringViktor TällimagistrikraadKatrin Laikoja; Priit Elias; Andres EliasKaitstud2012Eesti Maaülikool, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut