See veebileht kasutab küpsiseid kasutaja sessiooni andmete hoidmiseks. Veebilehe kasutamisega nõustute ETISe kasutustingimustega. Loe rohkem
Olen nõus
"Institutsionaalne arendusprogramm TA asutustele ja kõrgkoolidele (Astra)" projekt 2014-2020.4.01.16-0049
2014-2020.4.01.16-0049 "Konkurentsivõimeline teadustegevus Eesti Rahva Muuseumi akadeemilistes vastutusvaldkondades (1.02.2017−31.12.2019)", Anu Kannike, Eesti Rahva Muuseum.
2014-2020.4.01.16-0049
Konkurentsivõimeline teadustegevus Eesti Rahva Muuseumi akadeemilistes vastutusvaldkondades
Competitive Research in the Academic Fields of Responsibility of the Estonian National Museum
1.02.2017
31.12.2019
Teadus- ja arendusprojekt
Institutsionaalne arendusprogramm TA asutustele ja kõrgkoolidele (Astra)
ETIS klassifikaatorAlamvaldkondCERCS klassifikaatorFrascati Manual’i klassifikaatorProtsent
2. Ühiskonnateadused ja kultuur2.4. KultuuriuuringudS220 Kultuuriantropoloogia, etnoloogia 6.5 Teised humanitaarteadused55,0
AsutusRollPeriood
Eesti Rahva Muuseumkoordinaator01.02.2017−31.12.2019
AsutusRiikTüüp
Eesti Rahva MuuseumEesti VabariikTA asutus
PerioodSumma
01.02.2017−31.12.201966 743,00 EUR
66 743,00 EUR

Projekti eesmärgiks on uurimissuunda tugevdamise ja järelkasvu tagamise kaudu tõsta ERMi teadustöö kvaliteeti, konkurentsivõimet ning ühiskonna teenimise võimekust muuseumi akadeemilistes vastutusvaldkondades ja osaliselt nutika spetsialiseerumise kasvuvaldkondades; parandada teadmussiirde võimekust ja arendada välja valdkonnad koostööks ettevõtetega. Kavandatavad tegevused on seotud ERMi üldiste mahukate struktuursete ümberkorralduste toetamisega. ERMi 2016. aastal valminud uus hoone koos selle pakutavate võimalustega loob muuseumile kaasaegse infrastruktuuri, mida peab toetama ka sisuliste tegevuste kaasajastamisega, sh teadustöö kvaliteedi tõstmisega. Projekti eesmärk on parandada Eesti toidukultuuri uurimisseisu olukorras, kus Eestis kasvab ühiskondlik tellimus selle valdkonna alaste teadmiste järgi. Projekt konsolideerib muuseumis eelnevatel kümnenditel toidukultuuri valdkonnas tehtud uurimistöö, paneb aluse interdistsiplinaarsele uurimisrühmale toidukultuuri uurimiseks keskkonnaajaloo ja kultuuripärandi uurimise baasil ja teeb tihedat koostööd toiduvaldkonna võtmepartneritega Eestis.
The aim of the project is, through strengthening the research field and training of future experts, raise the quality of research, competitiveness and ability to serve the needs of society of the ENM in the museum’s academic fields of responsibility and partly in growth areas of smart specialization; to improve the capacities of knowledge transfer and develop areas of cooperation with enterprises. The planned activities are related to supporting the ENM’s extensive structural reorganization. The new building of the museum completed on 2016 with its possibilities provides a contemporary infrastructure for the museum that has to be complemented by modernisation and improvement of the quality of research. The project will contribute to the research of Estonian food culture in a situation of increasing demand for expert knowledge in this field. It consolidates research conducted in the museum over the previous decades, lays a foundation to an interdisciplinary research group, integrating studies of environmental history and cultural heritage and forges networks with key stakeholders of the food sector in Estonia.