See veebileht kasutab küpsiseid kasutaja sessiooni andmete hoidmiseks. Veebilehe kasutamisega nõustute ETISe kasutustingimustega. Loe rohkem
Olen nõus
"Muu" projekt T250
T250 "Biotehnoloogilised rakendused toiduainete tehnoloogias ja toiduohutuse tagamisel (1.01.1998−31.12.2002)", Toomas Paalme, Tallinna Tehnikaülikool, Tallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond, Toiduainete instituut, Toidutehnoloogia õppetool.
0140250s98
T250
Biotehnoloogilised rakendused toiduainete tehnoloogias ja toiduohutuse tagamisel
Biotechnological applications in food technology and food safety
Biotehnoloogilised rakendused toiduainete tehnoloogias ja toiduohutuse tagamisel
1.01.1998
31.12.2002
Teadus- ja arendusprojekt
Muu
ETIS klassifikaatorAlamvaldkondCERCS klassifikaatorFrascati Manual’i klassifikaatorProtsent
1. Bio- ja keskkonnateadused1.7. ToiduteadusedT430 Toiduainete ja jookide tehnoloogia 1.3. Keemiateadused (keemia ja muud seotud teadused)100,0
AsutusRiikTüüp
Haridus- ja Teadusministeerium
PerioodSumma
01.01.1998−31.12.2002880 000,00 EEK (56 242,25 EUR)
56 242,25 EUR
muu - > Sihtfinantseerimine

Projekti eesmärgiks on töötada välja uusi biotehnoloogilisi meetodeid ja tehnoloogiaid toidutootmise ning toiduteaduse valdkonnas. Üheks oluliseks rakendusvaldkonnaks on auto-akselerostaattehnoloogia väljatöötamine mikroorganismide (kääritus- ja pagaripärmide, piimhappebakterite jne)tehnoloogiliseks ja füsioloogiliseks iseloomustamiseks kui ka praktilisteks rakendusteks. Teistest valdkondadest tuleb lisada hüdrokolloidide, juustu ja pagarisaaduste valmimisel toimuvate protsesside uurimist. Samuti uurime toiduainetega toimuvaid nitroseerimismehhanisme nende valmistamisel ja säilitamisel.
The aim of the project is to develop new methods and technologies in field of food- and fermentation technology. The auxo-accelerostat cultivation technology was developed and applied for the characterization of the lactic acid bacteria and yeast cultures as well as in the practical applications. Also the processes of hydrocolloids, cheese production, baking and mechanisms of nitrosoamine formation in food are studied.
KirjeldusProtsent
Alusuuring50,0
Rakendusuuring20,0
Katse- ja arendustöö30,0