See veebileht kasutab küpsiseid kasutaja sessiooni andmete hoidmiseks. Veebilehe kasutamisega nõustute ETISe kasutustingimustega. Loe rohkem
Olen nõus
"Muu" projekt 3.4-23/155 1.7
3.4-23/155 1.7 "Eesti Sordilehes oleva nelja põldkaunviljade sordi omaduste säilitamine vastavalt OECD juhistele (1.01.2009−31.12.2016)", Lea Narits, Jõgeva Sordiaretuse Instituut, Eesti Taimekasvatuse Instituut.
3.4-23/155 1.7
3.4-23/155 1.7
Eesti Sordilehes oleva nelja põldkaunviljade sordi omaduste säilitamine vastavalt OECD juhistele
The maintenance breeding of the four field legumes varieties included into Estonian Variety List in accordance with OECD guidelines
Eesti Sordilehes oleva nelja põldkaunviljade sordi omaduste säilitamine vastavalt OECD juhistele
1.01.2009
31.12.2016
Teadus- ja arendusprojekt
Muu
ETIS klassifikaatorAlamvaldkondCERCS klassifikaatorFrascati Manual’i klassifikaatorProtsent
1. Bio- ja keskkonnateadused1.6. PõllumajandusteadusB390 Taimekasvatus, aiandus, taimekaitsevahendid, taimehaigused 4.1. Põllumajandus, metsandus, kalandus ja nendega seonduvad teadused (agronoomia, loomakasvatus, kalakasvatus, metsakasvatus, aiandus jne.)100,0
AsutusRollPeriood
Jõgeva Sordiaretuse Instituutkoordinaator01.01.2009−30.06.2013
Eesti Taimekasvatuse Instituutkoordinaator01.07.2009−31.12.2016
AsutusRiikTüüp
Põllumajandusministeerium
Maaeluministeerium
PerioodSumma
01.01.2009−31.12.201642 440,00 EUR
42 440,00 EUR
Sordiaretusprogramm aastateks 2009-2019

Põldkaunviljade säilitusaretuse ülesanne on sordilehes olevate sortide sordiomaduste säilitamine. Tähtsaimad tunnused on: saagikus, haiguskindlus ja sordipuhtus. Säilitusaretust viiakse läbi järgmiste sortidega: põldherned ’Mehis’, ’Seko’ ja ’Kirke’ ning põlduba ’Jõgeva’.
The aim of maintenance breeding of field legumes is to preserve the characteristics of the varieties from the Variety List. The most important characteristics are yielding ability, disease resistance and maintaining purity of the variety. The maintenance breeding was carried out with the following varieties: field peas ‘Mehis’, ‘Seko’ and ‘Kirke’ and field bean ‘Jõgeva’.
KirjeldusProtsent
Katse- ja arendustöö100,0