See veebileht kasutab küpsiseid kasutaja sessiooni andmete hoidmiseks. Veebilehe kasutamisega nõustute ETISe kasutustingimustega. Loe rohkem
Olen nõus
"Muu" projekt VE546
VE546 "Teostatavuse analüüs bioimpedantsi mõõtmise kasutamiseks toiduainete valmistamise juhtimisel ja kontrollimisel (1.01.2012−31.03.2012)", Mart Min, Tallinna Tehnikaülikool, Tallinna Tehnikaülikool, Infotehnoloogia teaduskond, Thomas Johann Seebecki elektroonikainstituut, Rakenduselektroonika õppetool.
VE546
Teostatavuse analüüs bioimpedantsi mõõtmise kasutamiseks toiduainete valmistamise juhtimisel ja kontrollimisel
Feasibility analysis in the use of bio-impedance measurement for food processing control
Feasibility analysis in the use of bio-impedance measurement for food processing control
1.01.2012
31.03.2012
Teadus- ja arendusprojekt
Muu
ETIS klassifikaatorAlamvaldkondCERCS klassifikaatorFrascati Manual’i klassifikaatorProtsent
4. Loodusteadused ja tehnika4.8. Elektrotehnika ja elektroonikaT190 Elektrotehnika 2.2. Elektroenergeetika, elektroonika (elektroenergeetika, elektroonika, sidetehnika, arvutitehnika ja teised seotud teadused)100,0
AsutusRiikTüüp
Electrolux Italia S.p.A.
PerioodSumma
01.01.2012−31.03.201232 400,00 EUR
32 400,00 EUR
välisleping

Bioimpedantsi mõõtmine on kahjutu ja mittepurustav viis iseloomustamaks toiduainete kvaliteeti, selle hindamiseks ja tootmisprotsessi järelevalve jaoks. Iseloomulik impedantsi muutus liha toiduks valmistamise protsessi käigus ja impedantsi spektraalsed variatsioonid kvaliteedi määramise huvides on olnud päevakorras aastakümneid. Kuid bio-impedantsil baseeruvate meetodite praktiline kasutamine toiduainetööstuses on endiselt tagasihoidlik. Me eeldame, et meie teadmised ja edusammud elektroonikaseadmete projekteerimise ja signaalitöötluse meetodite vallas võimaldavad projekteerida sobivaid ja produktiivseid seadmeid protsessi-automaatika jaoks. Parim sagedusala ja sobiv mõõtemeetod tuleks optimeerida iga rakenduse jaoks eraldi. Elektroodide koostismaterjalid on väga olulised. Ebatäpsuste vältimine mõõtmise juures on usaldusväärsete andmete saamise põhinõudeks. Keerukad andmetöötluse algoritmid koos matemaatilise modelleerimisega annavad tulemusi, mis on heas korrelatsioonis liha kvaliteediga. See võimaldab saada usalduväärseid protsessi parameetreid ning tagavad praktiliselt tõhusa impedantsi mõõtmise toiduainetööstuses.
Bio-impedance measurement is an innocuous tool and a nondestructive way for the characterization of food products, both for quality assessment and process control. The characteristic change in impedance during the meat cooking process and the spectral variation of impedance with quality attracted the interest since decades. However, the practical usage of bio-impedance based methods in the food industry is still modest. We expect that our advances in electronic equipment design and signal processing methods allow designing handy and robust equipment for process control engineering. The frequency range and measuring methods should be optimized for each application separately. Electrode configurations and materials are of great importance. The avoidance of measurement artefacts is a basic requirement for obtaining reliable results. Sophisticated data processing together with mathematical modeling give the results correlating with quality or process parameters and make the impedance measurements practically effective in food industry. In frames of the project we analyze the pertinent patents and professional literature, will have discussions with the most known research and development groups in Europe. We will propose the suitable solutions of measurement methods and devices and will perform the provisional experiments with professional meat cooking equipment. Equipment will be rented and food processing professionals will be hired temporarily for performing practical experiments on the reliable level. Finally, the obtained results will be described and the recommendations will be given for further activities. "
KirjeldusProtsent
Alusuuring100,0