"Muu" projekt MP1LM11050I
MP1LM11050I "Läänemere piirkonna keskkond, toit ja tervis; harjumustest teadlikkuseni (FOODWEB) (1.01.2011−31.12.2013)", Veljo Runnel, Eva-Liisa Orula, Tartu Ülikool, Tartu Ülikool, Tartu Ülikooli loodusmuuseum ja botaanikaaed, Tartu Ülikooli Muuseumid, Loodusmuuseum.
MP1LM11050I
Läänemere piirkonna keskkond, toit ja tervis; harjumustest teadlikkuseni (FOODWEB)
Baltic environment, food and health: from habits to awareness (FOODWEB)
1.01.2011
31.12.2013
Teadus- ja arendusprojekt
Muu
ETIS klassifikaatorAlamvaldkondCERCS klassifikaatorFrascati Manual’i klassifikaatorProtsent
2. Ühiskonnateadused ja kultuur2.10. KasvatusteadusedS270 Pedagoogika ja didaktika5.3. Haridusteadused50,0
2. Ühiskonnateadused ja kultuur2.10. KasvatusteadusedS280 Täiskasvanuharidus, elukestev õpe5.3. Haridusteadused50,0
AsutusRiikTüüp
Euroopa Komisjon
PerioodSumma
01.01.2011−31.12.2013250 618,00 EUR
250 618,00 EUR
INTERREG IV A

Projekt lähtub INTERREG IVA Kesk-Läänemere programmi 1. prioriteedi – Turvaline ja tervislik keskkond – eesmärkidest, pidades silmas kaht perspektiivi: Soome, Eesti ja Läti toidutootmise mõju Läänemere keskkonnale ning Läänemerest ja selle ümbrusest pärineva toidu turvalisust. Projekt aitab kaasa programmi prioriteetse suuna – loodusliku keskkonna säilitamine ja parandamine – eesmärkide saavutamisele, lähtudes Läänemere keskkonnaseisundi parandamise ning Läänemere piirkonna toidubaasi kvaliteedi tagamise vajadusest. Projekt on suunatud informatsiooni korrastamisele ning projekti sihtgruppide teadlikkuse tõstmisele nii terviseriske vähendava vastutustundliku tarbimise kui keskkonnahoidliku käitumise osas.
The project contributes to Interreg IVA Central Baltic programme priority 1, Safe and healthy environment, from two perspectives: the impact of the Finnish, Estonian and Latvian food production onto sustainable healthiness of the Baltic Sea environment and environmental safety of the food originating from our mutual Baltic food shed. The direction of support of maintaining and improving the condition of the natural environment will be pursued by taking the challenge of the urgent and mutual need of environmental improvement of the Baltic Sea and the foodshed by facing the situation through improving awareness of consumers and fostering responsible consumption, and raising regional environmental responsibility through this approach.
KirjeldusProtsent
Katse- ja arendustöö100,0