See veebileht kasutab küpsiseid kasutaja sessiooni andmete hoidmiseks. Veebilehe kasutamisega nõustute ETISe kasutustingimustega. Loe rohkem
Olen nõus
"Muu" projekt LARBS13207
LARBS13207 "Teaduspõhiste funktsionaalsete piimatoodete arendus ja toidutööstuse ettevõtete jaoks innovaatiliste biotehnoloogiliste rakenduste/platvormide rakendamine (kasutades mikrobioloogililist, biokeemilist ja kliinilist lähenemist) alaprojekt 2.1. (1.07.2013−30.06.2015)", Mihkel Zilmer, Tartu Ülikool, Tartu Ülikool, Arstiteaduskond, Bio- ja siirdemeditsiini instituut.
LARBS13207
Teaduspõhiste funktsionaalsete piimatoodete arendus ja toidutööstuse ettevõtete jaoks innovaatiliste biotehnoloogiliste rakenduste/platvormide rakendamine (kasutades mikrobioloogililist, biokeemilist ja kliinilist lähenemist) alaprojekt 2.1.
Development of research-based functional dairy foods and establishment of innovative biotechnological applications/platforms for food enterprises (microbiological, biochemical and clinical approach).
1.07.2013
30.06.2015
Teadus- ja arendusprojekt
Muu
ETIS klassifikaatorAlamvaldkondCERCS klassifikaatorFrascati Manual’i klassifikaatorProtsent
1. Bio- ja keskkonnateadused1.7. ToiduteadusedT430 Toiduainete ja jookide tehnoloogia 1.3. Keemiateadused (keemia ja muud seotud teadused)50,0
1. Bio- ja keskkonnateadused1.2. MikrobioloogiaB230 Mikrobioloogia, bakterioloogia, viroloogia, mükoloogia 1.5. Bioteadused (bioloogia, botaanika, bakterioloogia, mikrobioloogia, zooloogia, entomoloogia, geneetika, biokeemia, biofüüsika jt50,0
AsutusRollPeriood
Tartu Ülikoolpartner01.07.2013−30.06.2015
Tartu Ülikool, Arstiteaduskond, Bio- ja siirdemeditsiini instituutpartner01.07.2013−30.06.2015
AsutusRiikTüüp
Tervisliku Piima Biotehnoloogiate Arenduskeskus
PerioodSumma
01.07.2013−30.06.2015160 543,20 EUR
160 543,20 EUR

TAK arendussuund 2 tegeleb probiootikumide väljatöötamisega, mis hõlmab laktobatsillide tüvede isoleerimist, ohutuse ja toimemehhanismide uurimiset katseklaasis, loommudelil ja inimorganismis vastavalt rahvusvahelistele juhenditele (FAO/WHO 2002). TAK rakendusuuringute käigus teostatakse multivariantseid mitmetasandilisi laktobatsilli multiriskanalüüsivaid uuringuid alljärgneva hierarhia alusel I. Laktobatsilli isoleerimine ja samastamine, tüve deponeerimine rahvusvahelises kultuurikollektsioonis II. Laktobatsilli omaduste uurimine Ohutuse ja funktsionaalsete omaduste testimine katseklaasis, loommudelil (n. laborihiired, hamstrid jm) ja tervetel vabatahtlikel inimestel III. Mikroobi tehnoloogiliste omaduste testimine 1. Laktobatsilli sobivuse testimine tehnoloogiliseks käitlemiseks, erinevate kultiveerimistingimuste mõju uuringud laktobatsilli tüve kasvuparameetritele 2. Laktobatsilli toime uuringute tarbeks kandjaks valitud toiduaine sobilikkust testimine konkreetsele laktobatsillil tüvele elulemus tootmistehnoloogiliste tingimustes 3. Laktobatsilli interaktsioon toidumaatriksiga ning juuretiskultuuridega 4. Testtootesse sisestatud laktobatsilli tüve elulemuse uuringud ning tüve funktsionaalsete omaduste säilimine toote säilivusja jooksul
KirjeldusProtsent
Rakendusuuring100,0