„Krüos” eeluuringu peamiseks eesmärgiks on valmistada ette jääpärlite amorfsuse uuring. Käesoleva eeluuringu baasilt valmib põhiprojekt, mille raames töötatakse välja krüogeense külmutamise jääpärlite tehnoloogia jäätisetööstuse tarvis. Rakendusuuringu õnnestumisel on eeldatavasti hea turupotentsiaaliga nii arendatav tehnoloogia (tootmisliini kuuluvad seadmed koos unikaalse oskusteabega) kui ka seda kasutades toodetud innovatiivsed tooted (jäätise desserdid). Tehnoloogia ja selle baasil toodetud toodangu sihtturgudeks on nii Eesti kui Euroopa Liidu liikmesriikide turud.
The aim of the project "Krüos" is to develop method to analyze amorphous phase in the ice cream pellets, from which cryogenically frozen ice cream pellet technology for the ice cream industry will be evolved. The technology (application and know-how) and the product (ice cream pellets) will have good market potential in Estonia and European Union markets.