See veebileht kasutab küpsiseid kasutaja sessiooni andmete hoidmiseks. Veebilehe kasutamisega nõustute ETISe kasutustingimustega. Loe rohkem
Olen nõus
"Muu" projekt EU27390
EU27390 (EU27390) "„Krüos” -Krüogeense külmutamise teel valmistatud jääpärlite tehnoloogia väljatöötamine jäätisetööstuse tarvis" (1.08.2007−30.11.2007); Vastutav täitja: Toomas Paalme; AS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus; Finantseerija: Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus; Eraldatud summa: 12 782 EUR.
EU27390
EU27390
„Krüos” -Krüogeense külmutamise teel valmistatud jääpärlite tehnoloogia väljatöötamine jäätisetööstuse tarvis
KRÜOS - technology of cryogenically frozen ice cream pellets for the ice cream industry
1.08.2007
30.11.2007
Teadus- ja arendusprojekt
Muu
EAS
ETIS valdkondETIS alamvaldkondCERCS valdkondFrascati Manuali valdkondProtsent
1. Bio- ja keskkonnateadused1.7. ToiduteadusedT430 Toiduainete ja jookide tehnoloogia 1.3. Keemiateadused (keemia ja muud seotud teadused)75,0
1. Bio- ja keskkonnateadused1.2. MikrobioloogiaB230 Mikrobioloogia, bakterioloogia, viroloogia, mükoloogia 1.5. Bioteadused (bioloogia, botaanika, bakterioloogia, mikrobioloogia, zooloogia, entomoloogia, geneetika, biokeemia, biofüüsika jt25,0
PerioodSumma
01.08.2007−30.11.2007200 000,00 EEK (12 782,33 EUR)
12 782,33 EUR

„Krüos” eeluuringu peamiseks eesmärgiks on valmistada ette jääpärlite amorfsuse uuring. Käesoleva eeluuringu baasilt valmib põhiprojekt, mille raames töötatakse välja krüogeense külmutamise jääpärlite tehnoloogia jäätisetööstuse tarvis. Rakendusuuringu õnnestumisel on eeldatavasti hea turupotentsiaaliga nii arendatav tehnoloogia (tootmisliini kuuluvad seadmed koos unikaalse oskusteabega) kui ka seda kasutades toodetud innovatiivsed tooted (jäätise desserdid). Tehnoloogia ja selle baasil toodetud toodangu sihtturgudeks on nii Eesti kui Euroopa Liidu liikmesriikide turud.
The aim of the project "Krüos" is to develop method to analyze amorphous phase in the ice cream pellets, from which cryogenically frozen ice cream pellet technology for the ice cream industry will be evolved. The technology (application and know-how) and the product (ice cream pellets) will have good market potential in Estonia and European Union markets.
KirjeldusProtsent
Rakendusuuring100,0