"Muu" projekt 1-8
1-8 "Toidukartuli kaubandusliku kvaliteedi ja toiteväärtuse muutused ja seda mõjutavad tegurid (1.01.2007−31.12.2011)", Luule Tartlan, Edvin Nugis, Eesti Maaviljeluse Instituut, Eesti Taimekasvatuse Instituut.
1-8
Toidukartuli kaubandusliku kvaliteedi ja toiteväärtuse muutused ja seda mõjutavad tegurid
Methods for improving the quality and nutritional value of potatoes
Toidukartuli kaubandusliku kvaliteedi ja toiteväärtuse muutused ja seda mõjutavad tegurid
1.01.2007
31.12.2011
Teadus- ja arendusprojekt
Muu
ETIS klassifikaatorAlamvaldkondCERCS klassifikaatorFrascati Manual’i klassifikaatorProtsent
1. Bio- ja keskkonnateadused1.6. PõllumajandusteadusB225 Taimegeneetika4.1. Põllumajandus, metsandus, kalandus ja nendega seonduvad teadused (agronoomia, loomakasvatus, kalakasvatus, metsakasvatus, aiandus jne.)100,0
AsutusRollPeriood
Eesti Maaviljeluse Instituutkoordinaator01.01.2007−31.12.2011
Eesti Taimekasvatuse Instituutkoordinaator01.01.2007−31.12.2011
AsutusRiikTüüp
Põllumajandusministeerium
PerioodSumma
01.01.2007−31.12.20112 345 000,00 EEK (149 872,82 EUR)
149 872,82 EUR
Riikliku programmi "Põllumajanduslikud rakendusuuringud ja arendustegevus aastatel 2009-2014

Uurimistöös selgitatakse mulla üld- ja fütosanitaarset seisundit olenevalt kartuli eelviljast.Mullas olevate olulisemate haigusetekitajate esinemise määramisel on võimalik kasutada optimaalset viljelusvahet. Kartulikülvide umbrohtumuse vähendamiseks selgitatakse efektiivsemaid tõrjevõtteid. Täiustatakse mugulasaagi fraktsioonilist ühtlikkust, kvaliteeti ja säilivust parandavaid agrotehnilisi võtteid.
Methods for improving the quality and nutritional value of potatoes. The main prioritie in potato growing is going to be development of a competitive production considering both yield and quality.Most of rental agricultural lands have had a cereal for precrop longer than three years. To study the problem a field trial with precrops barley, barley with undersown, red clover, pea, spring wheat, rape,oilrape and potato.In results assessment of soil phytosanitary properties level appeared the interval between crop rotation reduces soil contamination.
KirjeldusProtsent
Rakendusuuring100,0