See veebileht kasutab küpsiseid kasutaja sessiooni andmete hoidmiseks. Veebilehe kasutamisega nõustute ETISe kasutustingimustega. Loe rohkem
Olen nõus
"Muu" projekt 1710011780024
1710011780024 "Mahetootmise efektiivsuse tõstmine, jätkusuutlikkuse suurendamine ja mahetingimustes toodetud toiduteravilja kvaliteedi parandamine (1.05.2011−30.04.2014)", Ilmar Tamm, Jõgeva Sordiaretuse Instituut, Eesti Taimekasvatuse Instituut.
1710011780024
1710011780024
Mahetootmise efektiivsuse tõstmine, jätkusuutlikkuse suurendamine ja mahetingimustes toodetud toiduteravilja kvaliteedi parandamine
Increase of efficacy of organic production and enhancement of quality of organically produced cereals
Mahetootmise efektiivsuse tõstmine, jätkusuutlikkuse suurendamine ja mahetingimustes toodetud toiduteravilja kvaliteedi parandamine
1.05.2011
30.04.2014
Teadus- ja arendusprojekt
Muu
ETIS klassifikaatorAlamvaldkondCERCS klassifikaatorFrascati Manual’i klassifikaatorProtsent
1. Bio- ja keskkonnateadused1.6. PõllumajandusteadusB390 Taimekasvatus, aiandus, taimekaitsevahendid, taimehaigused 4.1. Põllumajandus, metsandus, kalandus ja nendega seonduvad teadused (agronoomia, loomakasvatus, kalakasvatus, metsakasvatus, aiandus jne.)100,0
AsutusRollPeriood
Jõgeva Sordiaretuse Instituutpartner01.05.2011−30.06.2013
Eesti Taimekasvatuse Instituutpartner01.07.2013−30.04.2014
AsutusRiikTüüp
Kuresoo OÜ, Jaan Toominga Väljaotsa talu
PerioodSumma
01.05.2011−30.04.2014307 689,00 EUR
307 689,00 EUR
siseriiklik leping

Projekti eesmärk on maheviljeluse jätkusuutlikkuse tagamine ning kasumlikkuse suurendamine tootmise efektiivsuse tõstmise ja mahetoiduteravilja kvaliteedi parandamise läbi. Minimaalsete kuludega kvaliteetne ja stabiilne saak. Eesmärgi täitmiseks viiakse läbi mahepõllumajanduses kasutatavate harimistehnoloogiate, haljasväetuskultuuride, väetiste ning toiduteravilja kvaliteedi parandamise rakendusuuringud. Projekti käigus vastatakse küsimusele: Kuidas ja mida toota mahetaludes, mille suurus on üle 100, 500 või enama hektari? Töötatakse välja uus mahetootmisviis ja -tehnoloogia, tagades bioloogiline mitmekesisus, mulla viljakus, toodangu kvaliteet ja tootmise kasumlikkus.
Thew project is aimed on increase of efficacy and sustainability of organic production through increased efficiency and better quality of produced cereals. Minimizing the production costs is combined with higher and stable yield. Applied research to study effects of soil cultivation, crop rotations, green manure crops and organic fertilizers on yield and quality of organic cereals. The project results should provide solutions for organic farms with 100-500 ha of organic cereal production for increase production efficiency, maintenence of soil fertility and biological diversity and enhachement of cereal quality and production profitability.