See veebileht kasutab küpsiseid kasutaja sessiooni andmete hoidmiseks. Veebilehe kasutamisega nõustute ETISe kasutustingimustega. Loe rohkem
Olen nõus
"Teadmisepõhise poliitikakujundamise toetamine (RITA2)" projekt LLKAE21013
LLKAE21013 "Kaitseväe ajateenijate, reservväelaste ja tegevväelaste välitoitlustuses kasutatavate toidupakkide ja nende parendamise võimaluste uuring" (23.12.2020−1.12.2021); Vastutav täitja: Tagli Pitsi; Tallinna Tehnikaülikool, Loodusteaduskond, Keemia ja biotehnoloogia instituut; Finantseerija: Sihtasutus Eesti Teadusagentuur, Kaitseministeerium; Eraldatud summa: 37 200 EUR.
LLKAE21013
Kaitseväe ajateenijate, reservväelaste ja tegevväelaste välitoitlustuses kasutatavate toidupakkide ja nende parendamise võimaluste uuring
Study of outdoor military rations for conscripts, reservists and active servicemen of the Defense Forces and possibilities for their improvement
23.12.2020
1.12.2021
Teadus- ja arendusprojekt
Teadmisepõhise poliitikakujundamise toetamine (RITA2)
ETIS valdkondETIS alamvaldkondCERCS valdkondFrascati Manuali valdkondProtsent
1. Bio- ja keskkonnateadused1.7. ToiduteadusedT430 Toiduainete ja jookide tehnoloogia 1.4 Keemiateadused100,0
PerioodSumma
23.12.2020−01.12.202137 200,00 EUR
37 200,00 EUR

Projekti eesmärk on teoreetilisel ja empiirilisel materjalil ning eksperimentidel põhineva uuringu tulemusena Kaitseväe toidupakkide analüüs ja toidupakkide koostisosade ja komponentide parendamise ettepanekute tegemine. Toidupakid oleksid tervislikumad ja mitmekesisemate koostisosadega, vastaks sõjalise sooritusvõime tagamiseks vajalikele nõuetele lisaks kaloraažile ka toitainete koostise poolest, kasutataks võimalikult palju Eesti oma tööstuse toodangut ja toorainet, arvestaks ka kultuuriliste eripäradega seoses liitlastega ja võimalusel pikema säilivusajaga. Lisaks soovitused Kaitseväe nutirakenduse lahenduse juurde toitumist puudutavate soovituste andmiseks.
The aim of the project is to analyze the outdoor food rations of the Defense Forces and to make proposals for the improvement of the ingredients and components as a result of a study based on theoretical and empirical material and experiments. Food packages would be healthier and with more diverse ingredients, meet the requirements for military performance not only in terms of calorific value but also in terms of nutrient composition, use as much of Estonia's own industrial production and raw materials as possible, take into account cultural specificities in connection with allies and possible shelf life. In addition, recommendations to the Defense Forces smart application solution for providing recommendations regarding nutrition.
Finantseerija ETAg; 40% omafinantseeringuga Kaitseministeerium.
KirjeldusProtsent
Rakendusuuring100,0