Projekti eesmärk on teoreetilisel ja empiirilisel materjalil ning eksperimentidel põhineva uuringu tulemusena Kaitseväe toidupakkide analüüs ja toidupakkide koostisosade ja komponentide parendamise ettepanekute tegemine. Toidupakid oleksid tervislikumad ja mitmekesisemate koostisosadega, vastaks sõjalise sooritusvõime tagamiseks vajalikele nõuetele lisaks kaloraažile ka toitainete koostise poolest, kasutataks võimalikult palju Eesti oma tööstuse toodangut ja toorainet, arvestaks ka kultuuriliste eripäradega seoses liitlastega ja võimalusel pikema säilivusajaga. Lisaks soovitused Kaitseväe nutirakenduse lahenduse juurde toitumist puudutavate soovituste andmiseks.
The aim of the project is to analyze the outdoor food rations of the Defense Forces and to make proposals for the improvement of the ingredients and components as a result of a study based on theoretical and empirical material and experiments. Food packages would be healthier and with more diverse ingredients, meet the requirements for military performance not only in terms of calorific value but also in terms of nutrient composition, use as much of Estonia's own industrial production and raw materials as possible, take into account cultural specificities in connection with allies and possible shelf life. In addition, recommendations to the Defense Forces smart application solution for providing recommendations regarding nutrition.
Finantseerija ETAg; 40% omafinantseeringuga Kaitseministeerium.